IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

    Начев, всякакви подобни сценарии са напълно възможни с тези лица участници.
    Страшното е, че ни правят нас заложници, държейки шалтера.
    К'ви технологии, к;ви хай-тек паркове....
    Кръгът около Борисов е доказал, че не може да управлява с визия и дългосрочни планове за развитие и инвестиции.
    Методите са мутренски - изнудване, точене, кръгове, фондове, удушаване на конкуренция...

    А освен Горанов, вчера е по-изненадващо държанието на Томислав Дончев - погледни му държанието и приказката - на логичен въпрос има ли държавата пари се изнервя и отговаря по борисовски...Явно заразата е тотална. И как я ескортираха само ....гордата собственичка на ЧЕЗ Гинка )))
    http://btvnovinite.bg/video/video/ta...publichno.html
    Съни, сигурно щях да избера други думи, но смисълът и звученето щяха да идентични на твоите.
    След като най-глупашки се разкрихме, сега и двамата с теб трябва да се подготвим за окаян и мизерен живот - лишен от адмирации, пчелички и лайкове.
    Споменаването на думичките технология, хай и сходни, редом до сегашното управление ме поставя в положение на обърканост.
    Не ми се отваря дума въобще, че има регламенти и срокове за изграждане на ново поколение мрежи от типа "умнички". Като как и с кого, чеи с какво ще се случи реализирането на тази задача, въобще не знам.
    А дано, покрай търсенето и разнищването на гадовете, успеят да отсеят и годните.
    Някой колега тук беше изказал полемично съждение, че има тенденция за превръщането на доставчиците на ютилитис в модерните мутри на съвремието. И едно време беше така - причакваха те на улицата, където не можеш да не излезеш, сега и да не излизаш пак си им в ръцете.
    Чудесна демонстрация е вършеното от доставчиците на мобилни телекомуникационни услуги. Бегъл преглед показва, че те вече се държат като безогледни, арогантни и отчаяни мутри. Няма "не искам", ще плащаш!
    Като казваш "кръгът около Борисов" си припомням периода преди раждането на герб. Тогава най-сериозното основание за учредяване на нова партия, което успя да посочи Борисов бе : Тези ще вземат да ме ядосат и ще взема да направя партия!
    Ескортът на Гинка беше фамозен, то милото гледаше доверчиво и отдадено в очите на батковците и търсеше подкрепата им. В друга тема си позволих да предположа, че НСО ще я ескортират до летището, където ще я зака правителственият самолет с подгрети двигатели. Самият факт, че се стигна до показването на Гинка пред българското общество като явен наместник /тя не може да е нищо друго/, говори за ситуация на достигане на пълно безразличие относно мнението на публиката и увереност, че всичко поискано ще мине. Изненада ни споходи. Гоите викат: не щем!

    Ще ми се да завърша с нещо много тъжно. Ние тук преживяваме горко събитията около нашия живот и това е естествено. Животът си е наш, друг няма да имаме. Странно е обаче, как ли изглежда всичко в страната ни, но погледнато отвън. Отговор на този въпрос даде един енергиен експерт, когото гледах в тв. предаване. Доста пестеливо призна и съобщи, че му е било дадено да се запознае с исковата молба на чехите пред американския арбитраж. Думите на човека бяха, че уважаемите господа от Чехия, представлявани от мастита американска правна кантора, са изложили много тежки договорни и юридически мотиви, но също и при използване на езика на Езоп и дипломацията явно са подсказали, че цялата социално-икономическа обстановка в България е така отровена, че тук вече въобще не може да се прави бизнес.
    Аз бих отвърнал, че не е подходящо да се правят на света вода ненапита защото в продължение на дълги години вършеха безобразия, които много им се услаждаха на чехите, а в един момент са били настъпани и изреваха. Да, има различни настъпвания. Като гледаме Гинка и фигурата на един предишен член на надзора им, може да си представим. Сигурно пак има безброй грешки, но го пускам.

    Коментар


    • Мерси, не знаех че нямаш представа колко процента е блокиращата квота. Радвам се че поне вече знаеш и ще учиш на това децата си.

      Коментар


      • О2 пиши си и дано спиш спокойно за бъдещето на децата си

        Коментар


        • Продали са зер, а БХ за 10г. нищо не продал той не знае нищо нито за ЧЕЗ нито за БТХ, нито за КТБ..При него няма кражби и корупция , а само стабилна държава..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            О2 - като кажеш "бойко" все едно мед ти капе на устата нале !?
            не, мед от 34% по ми е добре

            Коментар


            • О2 - като кажеш "бойко" все едно мед ти капе на устата нале !?
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Първо , настоящия закон е писан когато Бойко си е нямал и понятие че ще става премиер. Второ- ИЗЛАГАШ се моме съни, как да няма значение колко процента са били, явно не ти се иска да признаеш че царя и бсп са продали чез без да подсигурят интереса на държавата със блокираща квота от 34 %...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

                Коментар


                • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                  Може би е редно все пак да сме наясно с предмета на сделката. Той със сигурност не е "ЧЕЗ Разпределение Б-я" АД, а най-вероятно "ЧЕЗ България" ЕАД с един акционер CEZ s. a. и капитал 200 хлв., което дружество обаче контролира пряко десетина дружества /все започващи с ЧЕЗ/, между които и добре познатите на аудиторията тук "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ Електро България" АД.
                  Тцъ.

                  Коментар


                  • Няма значение, пакетът к'ъв е бил, отговорих ти на въпроса за Закона за Енергетика - поне 2 повода да са го чели внимателно и да защитят влиянието на Държавата при взимане на важни решения
                    Ма, то зер, по-лесно да вкараш Митко Каратиста в ЧЕЗ, отколкото да промениш закона ...или пък, по-привично

                    Коментар


                    • Тъкмо се чудех, де се изгуби днес Бх и видях, че дал интервю на Коритаров.

                      Покрай всичко за Западните Балкани, Коритаров му задал и два въпроса за ЧЕЗ. На първия, кой проспал скандала - Бх, дето твърдеше, че нищо не е знаел, твърди, че службите са си вършели работата (т.е е знаел), но нямало как да се намеси в сделка между частни компании.
                      Следва въпрос, а сега, как ще се намесите? Отговор няма. Само бля-бля за голямата работа със Западните Балкани. Интересно, че Коритаров не настоява за отговор.
                      "– Г-н Борисов, не мога да пропусна едно много важно обстоятелство, вчера беше тази среща Жан – Клод Юнкер, Могерини, Йоханес Хан, лидерите от Западните Балкани, българското правителство, и вместо това да е в центъра на всички новини и обект на всевъзможни анализи, основната новина беше скандалът с ЧЕЗ. Кой проспа скандала с ЧЕЗ според вас, това провокация ли беше наистина?
                      – Не, никой не го е проспал, защото Вие вчера чухте и служби, и банки, всеки е вършил това, което му работата и когато има сключена сделка, повтарям паралелно с тази сделка е сключена и сделката с Нова Телевизия и то за огромните 360 млн. лева. Ние как да се намесим, когато две компании отиват и се разбират?
                      – Как ще се намесите сега, когато Бабиш казва – подписан е договор, частните компании нещо подписват и изведнъж българската държава казва „…искаме контрол върху това“?
                      – Аз съжалявам, че харчим толкова много енергия, защото всички колеги, които вчера бяха тук казват – това са исторически процеси, които в момента България води. Тук не става въпрос, дали съм аз, или който и да е като физическо лице, България ще остане, София ще остане в историята на присъединяването на Западните Балкани и в това, в което от векове сме мечтали да има свързаност, това ще стане. Процесът става вече необратим, така че разбирам яростта и завистта на колегите. По – добре успехът да е общ и да се опитаме действително да използваме времето да свършим нещо добро, не само за България, но и за колегите от региона. Сами разбирате, че те няма да идват през седмица в България и да застават зад нас ако нямат надежди, а те въплъщават надеждите на техните народи. "
                      http://epicenter.bg/…/Borisov--Balgariya-shte-…/148478/11/34

                      Коментар


                      • съни съни съни 33 не е равно на 34

                        Коментар




                        • За тази седмица Матросов може и да получиш бонус, бая старание вложи. Лошото е, че тия усилия не са за нещо полезно, справедливо и допринасящо за БВП.

                          Коментар


                          • Та този остатъчен пакет дали да беше блокиращ??

                            Коментар


                            • почти 10 години е Премиер
                              Беше премиер и когато пусна държавния дял, премиер е и когато ЧЕЗ обяви миналото лято, че са получили оферти
                              Прехвалената министърка-приятелка на купувачката не знае ли к'во му е на Закона?!

                              Коментар


                              • Разговора ви единствено доказва, че парламента е несъстоятелен, както и управляващите. Изгежда със същия успех могат да хванат който и да е от улицата да пише закони. Резултата ще е същия. С две думи едни прости чобани докарани от некъде у некви листи. Толкоз. "елита на обществото"

                                Коментар

                                Working...
                                X