If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лято или зима: толкова ми варира тока - между 58 и 70. Зимата плащам парно, лятото за климатици не плащам, всичко е "топ" изолация и от климатизация нужда няма. Казвам на мен в София колко са ми разходите за ток, парно и вода. Водата се вдигна драстично последната година, не знам защо.
Дали са това цените не знам. Знам, че постепенно се вдигат. Не че ми пука, но за хората не е лесно. Определено е добре, че петрола се срути.
В духа на един инвеститорски форум..... и тема - електроразпределително дружество и неговите акционери - дай Боже повече консуматори,като теб Кире,та даже и с по-големи сметки!
Казваш да помагаме,и после/някога/може би/случайно/ да се пАздравим с успех!
Минке и колко хора имат тец, а в София и Пловдив това ли са цените според тебе..
Аз съм на ток 100 лятото ..300..400 зимата..
В духа на един инвеститорски форум..... и тема - електроразпределително дружество и неговите акционери - дай Боже повече консуматори,като теб Кире,та даже и с по-големи сметки!
Минке и колко хора имат тец, а в София и Пловдив това ли са цените според тебе..
Аз съм на ток 100 лятото ..300..400 зимата..
Лято или зима: толкова ми варира тока - между 58 и 70. Зимата плащам парно, лятото за климатици не плащам, всичко е "топ" изолация и от климатизация нужда няма. Казвам на мен в София колко са ми разходите за ток, парно и вода. Водата се вдигна драстично последната година, не знам защо.
Дали са това цените не знам. Знам, че постепенно се вдигат. Не че ми пука, но за хората не е лесно. Определено е добре, че петрола се срути.
И къде са тези 50лева ток..Аз не познавам в градовете някой да плаща по толкова..Средно е около 80-100 лятото и 200-400 зимата зависи от климатиците и печките..Сега ги съпостави спрямо пенсиите-220 минимална и средна 340..И за лекарства 100 лева , а за храна, дрехи и данъци..Тези сметки ги смятай към най ниските доходи..Около 1.5 милиона пенсионери най- малко с такива доходи.. То си има критерии колко процента от дохода се плаща в нормалните страни за ток и вода и колко тук..Разбира се тук е много повече..Чета, че в Австрия и Ирландия например водата била безплатна.. Ти знаеш ли, че познавам пенсионери, които не могат да си позволят да се отопляват изобщо..Стават навличат се и излизат - скитат цял ден по молове и незнам къде..по близки и вечер се връщат и лягат и се затрупват със завивки....Тъжна работа..Имам такива съседи..
Киро, аз съм с 58-70 лв. ток на месец. Отоплението е на ТЕЦ (100-120 лв. на месец). Площ 140 м. кв. (чиста жилищна, по старите стандарти-от стена до стена, без общи части)
Разходите зависят от площ, висиочина на таваните, изолации&дограма, поддържана температура, клас на уредите, колко се готви и много други.
А пенсиите винаги могат да продават, нали?!
Аз с риск да не бъде добре прието от инвеститорите имам предложение за нов мажоритарен собственик тук -Диеаго Армандо Марадона .
Ако имате по-добра идея моля да я споделите.
пп Ако модератора реши , че поста не е по темата да го трие.
Извинявайте, колеги, но моля ви спрете да пишете тук неща несвързани в компанията Чез разпределение АД. Направете тема Социална политика и там можете да разисквате темата колкото искате.
Благодаря Ви!
Груйче, готин умен пич си , а говориш като ББ ..може твоя ток с уреди А +++ да е толкова- около 30-40% е по малко, аз ти казвам за истински случаи..Попитай по бедни хора по колко плащат и как им излиза сметката..Аз постоянно го правя и помагам на които мога..Що се отнася до децата, ей това е комунизъм който проповядваш..Никой на никого не е длъжен да го издържа и гледа..И защо трябва да те издържа някой след като си работил 35-40г. като учител или даже научен работник..Защото в БГ процента от пенсиите спрямо заплатите и най - нисък в ЕС и даже в Европа- максимално- 40%..Най тежко е положението на самотните хора без близки- починали са..Пускал съм статистика няколко пъти..Даже в Турция е 90%..Ти да не мислиш, че твоите деца ще те издържат, ако изобщо са в БГ и имат свои деца..Лошото е , че тук няма и достъпни старчески домове ..В Италия например срещу 400евро те взимат при минимална пенсия от 800евро..Тук знаеш ли как е..
Ти си умен човек и не сравнявай всичко по себе си..Огледай се и разпитай по- бедните си съседи и близки..Имам и съседи , които са на легло с ниски пенсии и им пращат по 100-200 долара , а знаеш ли колко струва една жена да те гледа-700-1000 заплата иска..И как ще ти излезе сметката..В БГ социално нещата са отчайващи и стига с тази комунистическа пропаганда на Л.Павлова- да се крадат пенсиите, а децата да гледали.Това е политичесаки цинизъм....
Никой никъде вече не гледа , а избягаха 2 милона българи..
И къде са тези 50лева ток..Аз не познавам в градовете някой да плаща по толкова..Средно е около 80-100 лятото и 200-400 зимата зависи от климатиците и печките..Сега ги съпостави спрямо пенсиите-220 минимална и средна 340..И за лекарства 100 лева , а за храна, дрехи и данъци..Тези сметки ги смятай към най ниските доходи..Около 1.5 милиона пенсионери най- малко с такива доходи.. То си има критерии колко процента от дохода се плаща в нормалните страни за ток и вода и колко тук..Разбира се тук е много повече..Чета, че в Австрия и Ирландия например водата била безплатна.. Ти знаеш ли, че познавам пенсионери, които не могат да си позволят да се отопляват изобщо..Стават навличат се и излизат - скитат цял ден по молове и незнам къде..по близки и вечер се връщат и лягат и се затрупват със завивки....Тъжна работа..Имам такива съседи..
Айде пак, соц пропаганда, дори не е социална, ми си е направо соц - понякога ти се чудя - свестен пич си, чета те с кеф, ама като забиеш на някои теми, и нямаш оправия! Та и тук така - казвам ти колко е моята сметка за ток, ти ми викаш, че не е толкова. Даже се си вадя последната сметка, платена за ноември - 137,86 лева. Казах, че съм с 3 климатика, нали? Да добавя, че съм и с малки деца (2 броя) и вкъщи всички климатици са настроени на 21-22 градуса. Пускат се в края на септември и някъде април или май се спират. Работят непрекъснато. За друфите неща не отварям реч, те са си по дифолт.
Боли ме к0ра за всички пенсионери, особено за тези в градовете, за селата съм с особено мнение (там просто липсва държава) - абсолютно всеки градски пенсионер има жилище, което пази за децата, които пък са избягали от "кочината", щото той така им е обяснявал, а сега ми реве. Ми да го продава този апартамент и да си купи в близко до града село за половината пари - чудна къща ще си вземе и няма да мръзне. Ай сиктир от сополиви истории!
П.С. Сега остава някой за бИнзина да се включи и да обясни как нямало как в Германия да е 3 лева, пък у нас - 2 лева, щото там вземали 5 пъти по-големи заплати. И Мерцедесите да продават тук по 5К лева, че да са поносими за народонаселението. И задължително да са S класа и с кожен салон
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Отговори си сам,според теб въпросните 25 кинта или тези 120 в абсолютно изражение ще засегнат повече бюджета на населението с ниски доходи
Отговорил съм си отдавна, само че такива като мен със 120 кинта за ток са малко - аз имам 3 климатика, пералня, сушилня, 3 телевизора, непрестанно включен бойлер, фурна, микровълнова и т.н. Вярно, че народецът масово е с неефективни уреди, ама чак пък толкова - просто вода се краде по-лесно от ток, особено по селата, и на никой не му пука. Нямам идея колко са средните сметки за ток и вода, но токът едва ли е повече от 50 кинта (аз плащам толкова лятото, ако не е много жега и не пускам климатик, ама бойлерът си бичи и никога не се изключва), а водата сигурно е към 15-20 кинта. Ми не че нещо, ама 50 кинта ток е смешна цифра, ако е толкова, за всеки бюджет - толкова плащам за кабелна и интернет, а те не са ми жизненонеобходими
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар