IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не си само ти. Особено ме кефи отговора на първия въпрос. Ясно че с един одитор през годините се работи по-лесно но все пак 8 г. Може обаче да им ги налагат от централата - и това е вариант.

    Коментар


    • http://x3news.com/download/?id=227227
      Само аз ли не виждам отговори в тези отговори?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
        без съмнение и този протокол е доста интересен и има полезна информация благодарение на въпросите на представителя на ПФБК. чехите се оказват доста дървени кратуни, но като се замисля, чудо ще е мениджмънтът в България да може да убеди държавния мениджмънт в Чехия, че трябва друг подход към останалите акционери, особено като съдя по мениджърите в бг държавните компании. първата сигнална лампа определено трябва да им е стопирането на сделката с тец варна, втората евентуално ако Доверие успее в съда срещу ЧЕЗ Разпределение.
        Аз се надявам, че в един момент все ще им се прииска да приджобят кеша към майката, но дали или надали, ще има да видим
        Не е препоръка, защото имам хартийки (А казвам хартийки, защото са малко на брой)
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

        Коментар


        • без съмнение и този протокол е доста интересен и има полезна информация благодарение на въпросите на представителя на ПФБК. чехите се оказват доста дървени кратуни, но като се замисля, чудо ще е мениджмънтът в България да може да убеди държавния мениджмънт в Чехия, че трябва друг подход към останалите акционери, особено като съдя по мениджърите в бг държавните компании. първата сигнална лампа определено трябва да им е стопирането на сделката с тец варна, втората евентуално ако Доверие успее в съда срещу ЧЕЗ Разпределение.

          Коментар


          • ЧЕЗ сменя над 90 километра повредени кабели
            Те са повредени при опит за кражба в столичните квартали "Модерно предградие" и "Орион"
            Публикувано: 19 ноем. 2013, 15:41 | Обновено: 19 ноем. 2013, 15:41
            Разпечатай
            прочитания: 640 | коментари: 4
            София, България

            "ЧЕЗ Разпределение България" извършва смяна на над 90 хиляди метра кабели от столичните подстанции "Модерно предградие" и "Орион", които са били повредени при опит за кражба и възникнал в резултат на това пожар, съобщават от дружеството. Ремонтът ще подобри захранването в кварталите "Люлин", "Модерно предградие","Захарна фабрика", "Орион", "Филиповци" и "Обеля", посочват от ЧЕЗ.

            Ремонтът е започнал на 1 юни 2013 г. и ще приключи до края на годината. С цел да се обезопаси работата, през този период се налага да се извършват оперативни превключвания на електрозахранването нощем в кварталите "Люлин", "Модерно предградие", "Захарна фабрика", "Орион", "Филиповци" и "Обеля"./БЛИЦ

            Коментар


            • Също интересно четиво: http://x3news.com/download/?id=226775

              Коментар


              • CEZ не е била против намаляване номинала на акциите в ЧЕЗ Разпределение
                Компанията е гласувала с "въздържал се" по отношение на дивидента от 1 000 лв. на акция, като са представени аргументи против разпределянето му
                0
                Препоръчай (0)
                Bearish Neutral Bullish
                (3CZ / 3CZ)

                CEZ AS е гласувало с „въздържал се“ по предложенията за намаляване на номинала на акциите и дивидент от 1 000 лв. на акция на Общото събрание на акционерите в ЧЕЗ Разпределение България АД от 13 ноември 2013 г., показва протоколът от събранието, публикуван чрез БФБ-София

                Тъй като CEZ AS притежава 67% от капитала на дружеството, тези точки от дневния ред не са били приети.

                Председателят на управителния съвет Ондржей Шафарж е изразил мнението на ръководството по предложението за дивидент, като е изтъкнал нуждата от собствени парични средства, с които дружеството да реализира изцяло инвестиционната си програма, да поддържа стабилен паричен поток и да изпълнява напълноли лицензионните си задължения. Намеренията са поне в краткосрочен план да се задържа неразпределената печалба.

                От наличните парични средства в размер на 129 млн. лв., дружеството планира да погаси заем от 40 млн. лв. Освен това през последната година има тенденция на постоянно увеличаване на разходите за допълнителни дейности в резултат на промените в Закона за енергетиката и правилата в сектора.

                „Несигурната регулаторна среда не позволява да се предвиди лесно одобряването или отхвърлянето на която и да била инвестиция или разход. Ситуацията ще стане по-различна, когато ръководството получи възможност за дългосрочно планиране“, е записано в протокола от Общото събрание.

                По отношение на предложението за намаляване на номиналната стойност на една акция от 10 лв. на 1 лв. и увеличаване на капитала на дружеството 10 пъти са изказани притеснения от ръководството на ЧЕЗ Разпределение България АД. Петко Илиев, в качеството си на член на екипа от правни консултанти е изразил притесненията, а именно, че не става въпрос за икономическата логика на предложенията, а за конкретния текст на проекторешенията.

                По конкретно Илиев е изтъкнал, че проекторешението по точка 4 има предвид по същество съществено намаляване на капитала чрез намаляване на номинала на акциите, а това по т. 5 – увеличаване на капитала, чрез издаване на нови акции. За да бъдат спазени законовите изисквания към тези операции, те следва изрично и в прав текст да бъдат посочени в решението, както да бъдат приведени останалите задължителни реквизити на решенията от този вид – например начин и цел на намаляването, начин на разпределяне на новите акции и пр. В противен случай са възможни възражения от административните органи, участващи в процеса (Централен депозитар, Борса, Търговски регистър), е записано в проткола от Ощото събрание на акционерите. От ръководството обаче не са коментирали, дали друг текст на предложението за намаляване на номиналната стойност на акциите ще бъде приет, като са уточнили, че това е в правото на акционерите, а не на ръководството.

                С „въздържал се“ е гласувал CEZ AS и по точката ЧЕЗ Разпределение да публикува информация на месечна база, но не по-късно от 20-то число на следващия месец. Информацията да обхваща приходите, печалбата и сделките между свързани лица.

                Заявено, е че откакто е публично дружество, ЧЕЗ Разпределение отговаря винаги, писмено и своевременно.

                Предложенията за дивидент, намаляване на номиналната стойност и информация на месечна база бяха предложени от пенсионните фондове на ПОК Доверие.

                Акциите на ЧЕЗ Разпределение България АД поевтиняха с около 50 лв. от 1 600 лв. до около 1 550 лв. след като горните предложения не бяха приети.

                Изменението за последните 12 месеца е спад в цената на акциите с 2,26% до 1 559 лв. за брой и 301 млн. лв. пазарна капитализация.

                БРАВО МАРИАНЕ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                  Резултатите от Общото събрание:
                  т.1
                  т.2 - Не ...
                  т.3 - Не ...
                  т.4 - Не ...
                  т.5
                  т.6 - Не ...
                  т.7 - Не ...

                  http://www.bse-sofia.bg/?page=GeneralMeetings&code=3CZ

                  Искате ли да сте на Борсата? - Не
                  Пука ли ви за дребните акционери? - Не
                  Насила хубост става ли? - Не

                  На ОСА са присъствали малки отряди от по 8 юристи, 8 ПР специалисти и 8 други помагачи.

                  Въобще протоколът е интересно четиво по дисциплината Корпоративна Самоотбрана без Оръжие.
                  23 и 24 страница кефят Възнаграждението на УС. Ами правилно са се опитали да го скрият. То си е за срам. Какви са тези 4800 годишно възнаграждение за членове на УС????

                  Коментар


                  • Резултатите от Общото събрание:
                    т.1
                    т.2 - Не ...
                    т.3 - Не ...
                    т.4 - Не ...
                    т.5
                    т.6 - Не ...
                    т.7 - Не ...

                    http://www.bse-sofia.bg/?page=GeneralMeetings&code=3CZ

                    Искате ли да сте на Борсата? - Не
                    Пука ли ви за дребните акционери? - Не
                    Насила хубост става ли? - Не

                    На ОСА са присъствали малки отряди от по 8 юристи, 8 ПР специалисти и 8 други помагачи.

                    Въобще протоколът е интересно четиво по дисциплината Корпоративна Самоотбрана без Оръжие.

                    Коментар


                    • Къде ги намират тиу кукумицини не ми е ясно ...
                      е ясно де и аз искам ток без пари, или ако може да струва стотинки, кво ми пука колко струва производството му и доставянето му до моя апартамент ... мани

                      Коментар


                      • Радко Ханджиев: Да се отнемат незабавно лицензите на ЧЕЗ и на ерепетата.

                        Коментар


                        • днес ще е обратният сценарий

                          Коментар


                          • А днес кой ще гласува "Въздържал се":
                            http://x3news.com/download/?id=222413
                            Last edited by Poncho; 14.11.2013, 11:56.

                            Коментар


                            • ЧЕЗ с план за инвестиции от 130 млн. лв. в електроразпределителна мрежа
                              Публикувана: четвъртък, 14 ное 2013 | 10:03
                              От: Bulgaria On Air



                              Text Size

                              За целта в рамките на 10 години ЕРП-то ще заделя около 13 млн. лв. годишно.

                              ЧЕЗ планира да инвестира 130 млн. лв. в електроразпределителната мрежа през следващите 10 години, коментира в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение Стефан Апостолов. Той допълни, че инвестицията се налага, тъй като действащата в момента схема не е била променяна от близо 30 години, съоръженията са остарели и не съответстват на нуждите на потребителите.

                              Проектът за модернизиране на електроразпределителната схема е изработен съвместно със Столична община и Камарата на строителите, коментира още Апостолов.

                              Стъпка в тази посока е и предстоящото изграждане на кабел „високо напрежение“ с дължина около 3 км между подстанциите „Средец“ и „Хиподрума“. Подобна инвестиция се прави се прави за първи път от 30 години, подчерта Апостолов. Той допълни още, че след последните промени в Закона за енергетиката електроразпределителните дружества вече имат възможност сами да определят размера на инвестициите, които ще правят.

                              За да бъдат планирани обаче, трябва да има предвидимост на регулаторната рамка в дългосрочен план, коментира още Апостолов.
                              http://www.bgonair.bg/bg/news/econom...telna_mrezha_/

                              Коментар

                              Working...
                              X