IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

    Става дума за "някакви " 350 милиона евро......нищо сериозно
    Незнам какъв е този оптимизъм по позицията при положение че 350 млн евро са недостатъчни за покупката на 100% от всички дружества на ЧЕЗ в България. Или може би пазара смята че с тези пари ще се купи само мажоритарния дял, а за миноритарните дялове ще се ползват парите от ЕБВР, които са по сметки на ЧЕЗ Разпределение. Възможно, но доста рисково упражнение...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение

      за какво става дума? можеш ли да постнеш явно има нещо интригуващо
      Става дума за "някакви " 350 милиона евро......нищо сериозно

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Хохохо никой не коментира втора точка от обявеното Общо събрание на облигационерите на Енерго про Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна
        Шшшшшт...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          Хохохо никой не коментира втора точка от обявеното Общо събрание на облигационерите на Енерго про Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна
          за какво става дума? можеш ли да постнеш явно има нещо интригуващо

          Коментар


          • Хохохо никой не коментира втора точка от обявеното Общо събрание на облигационерите на Енерго про Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна

            Коментар


            • От днешните съобщения около ЧЕЗ пак се вижда че плановете на чехите да разширяват ядрената си енергетика не са изоставяни никога и са си все така актуални. Сигурно са си направили сметката и както винаги по-добре от наще сметкаджии.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                КЗК ще разреши ли сделка, която ще позволи на Енерго про да имат 2/3 от пазара в БГ?
                Че що да не го разреши, те са честни и безпристрастни, така че нямам никави съмнения в тази насока. Едно време, когато още се четяха вестници, разрешиха сделка за 24 часа и Труд, та сега ли няма да разрешат. Разбира се, този мистериозен чеЦ ще трябва да се отчете където трябва в БанкИ
                Не бързайте нито да се радвате, нито да злобеете, все още се знае, че нищо не се знае. Успех на търгуващите
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Това е интересен въпрос. За разпределението аз не виждам проблем - те са си естествен монопол който е географски определен, те и досега Енерго про и Чез не са се конкурирали в разпределението. Виж в търговията и на мен ми е интересно какво ще направят. Ама важният бизнес с активите дето мен ме интересува е разпределението. 1000 пъти по-добре Чез или Енерго про пред Ковачки или някой друг нашенец ... лично мнение

                  Коментар


                  • КЗК ще разреши ли сделка, която ще позволи на Енерго про да имат 2/3 от пазара в БГ?

                    Коментар


                    • Милиардерът Яромир Тесарж предложи €300 млн. за ЧЕЗ България

                      Милиардерът Яромир Тесарж от Чехия е кандидат да купи активите на ЧЕЗ България. Бизнесменът е предложил 300 милиона евро за бизнеса на ЧЕЗ у нас, съобщава чешкият вестник Hospodarske Noviny.Тесарж е собственик на другата чешка енергийна компания, която оперира у нас – „Енерго-Про“. Тя отговаря за електроразпределението в Североизточна България. Милиардерът е един от най-богатите хора в Чехия.
                      „Компанията Енерго-Про отговори на призивите за коригиране на офертите за активите на ЧЕЗ в България. Подадена е ревизирана оферта, която отговаря на необходимите параметри“, заяви говорителката на Тесарж Хана Хикелова. Хикелова отказа да коментира точния размер на офертата, но потвърди, че цената е над първоначалната инвестиция на ЧЕЗ в България (т.е. 281 милиона евро), и е по-висока, отколкото ЧЕЗ първоначално поиска за българското поразделение. Така че сумата най-вероятно е около 300 милиона евро.
                      Наддаването за продажбата на активите на ЧЕЗ в България започна през пролетта и включваше 4 предложения – 3 за електроразпределителната компания и фотоволатичната електроцентрала „Орешец“, а четвъртото – за ТЕЦ „Варна“, съобщават чешките медии.
                      Получените оферти не удовлетвориха чешката компания и тя даде на кандидатите още 1 седмица, за да ги коригират. От ЧЕЗ не разкриват колко коригирани предложения са получили, тъй като все още преговарят с някои от кандидатите.
                      Единственото предложение, което изглеждаше приемливо, бе за варненска въглищна централа, която бе затворена заради липсата на задължителната сероочистваща инсталация. Кандидатът за нея е готов да плати около 50 млн. евро, което удовлетворява ЧЕЗ, според източници на HN. Преди няколко дни Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е разрешила на „ЧЕЗ България“ да бъдат изведени от експлоатация енергийни блокове 1, 2 и 3 в ТЕЦ „Варна“. Решението е взето на закрито заседание на КЕВР по-рано този месец, съобщи БТА. Заради спирането на трите блока на централата КЕВР изменя и издадената на ТЕЦ „Варна“ лицензия за дейността „производство на електрическа енергия“, като намалява инсталираната електрическа мощност от 1 260 MW на 630 MW. ТЕЦ „Варна“ ЕАД е втората по големина топлоелектрическа централа в България и на Балканския полуостров. Тя е собственост на „ЧЕЗ България“. На 1 януари 2015 г. централата беше временно изведена от експлоатация, защото не изпълнява европейските норми за екология.
                      Ако офертата на Тесарж бъде приета, ще бъде създадено огромно енергийно дружество, което ще обслужва 2/3 от територията на България и ще има над 4 милиона абонати.
                      Притежаваната от чешкия милиардер „Енерго-Про“ стъпи у нас през 2011 г., когато купи бизнеса на германската E.On за 133 милиона евро. Освен в България компанията притежава различни енергийни активи и в Чехия, Словения, Грузия и Турция.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                        Май е грешка или финт за привличане на вниманието с оглед тънкия аск. След интервенцията се сгъсти
                        "Тц" май.
                        Де да видим

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                          Все ми се струва че става въпрос за целият бизнес на ЧЕЗ в България,все пак сравняват с числото 281мил евро за колкото Чехите придобиха всичко ,а не само разпределението......или бъркам.
                          Може и да е така, ясно е единствено че ТЕЦ Варна е извън тези пари и е още 50млн евро. Скоро ще стане ясно

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                            Все ми се струва че става въпрос за целият бизнес на ЧЕЗ в България,все пак сравняват с числото 281мил евро за колкото Чехите придобиха всичко ,а не само разпределението......или бъркам.
                            +1

                            Коментар


                            • Все ми се струва че става въпрос за целият бизнес на ЧЕЗ в България,все пак сравняват с числото 281мил евро за колкото Чехите придобиха всичко ,а не само разпределението......или бъркам.

                              Коментар


                              • Продължават и днес да говорят за 300млн евро само за разпределението, поне аз така ги разбирам след използването на google.translate. 300млн евро за 66% от акциите на дружеството ми се вижда вече по-справедливо, а и Енерго про са нещо много по-добро от Ковачки според мен. Да видим какво ще стане - или сделка на добра цена (бързи печалби) или оставане на компанията от топ10 в Европа на БГ пазара. Не знам кое да предпочитам, но ми се вижда като win-win.

                                http://archiv.ihned.cz/c1-65889780-c...at-vic-miliard

                                Коментар

                                Working...
                                X