Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акции на "АСАРЕЛ МЕДЕТ" АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Това добре, но на каква цена? Ккаво ще стане ако аз кажа, че съм си намерил купувач на 400 лв, а дружеството ми каже, че ще купи, но на 300? Означава ли, че съм длъжен да ги продам на дружеството тъй като не са ми отказали да ги купят? Цифрите са примерни, нямам нищо конкретно предвид.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнениеСлучая не е точно такъв, както е представено. Не съм чел устава скоро, но по спомен, ако си акционер и искаш да се освободиш от акциите си трябва задължително първо да ги предложиш на дружеството (освен ако не си си намерил друг акционер да ги купи). Дружеството има 30-дневен срок да реши дали иска да ги купи и ако откаже тогава вече могат да се продават и на външни инвеститори. На 95% съм убеден, че така стояха нещата.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gujo Разгледай мнение
Такъв е уставът на дружеството
Коментар
-
Случая не е точно такъв, както е представено. Не съм чел устава скоро, но по спомен, ако си акционер и искаш да се освободиш от акциите си трябва задължително първо да ги предложиш на дружеството (освен ако не си си намерил друг акционер да ги купи). Дружеството има 30-дневен срок да реши дали иска да ги купи и ако откаже тогава вече могат да се продават и на външни инвеститори. На 95% съм убеден, че така стояха нещата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Духа супата,грубо казано
Благодаря, днес научих нещо ново и любопитно!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Правилно ли разибрам, че уставът на дружеството не позволява влизането на нов акционер в структурата? Супер странно ми звучи... Ако даден акционер има нужда от пари, но никой друг не иска да купи акциите му какво се случва?
Коментар
-
Такъв е уставът на дружествотоПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Точно така! Абсолютно си прав.
Коментар
-
Предполагам,не си акционер,затова не можеш да купиш
- 2 Харесвания
Коментар
-
Предполагам,не си акционер,затова не можеш да купиш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
И аз от години искам да купя, ама няма кой да ми продаде. И на място сме пробвали. Не става.
Коментар
-
Купувам 100 бр по 220 лв за брой
Коментар
-
Първоначално изпратено от gujo Разгледай мнениеКупувам 100 бр по 220 лв. брой,при интерес на личи
Коментар
Коментар