If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първите 3 дни от болничния - * 0.7 и си ги взимаш със заплатата от работодателя. Останалите 2 дена - получаваш по min(0.8*(средното дневно брутно възнаграждение за 18мес назад) и средната нетна дневна (което е заплатата ти чисто/броя раб. дни)) и ще ги получиш след 45 дена от НОЙ
И това е АКО те осигуряват на истинската заплата.
За да получиш още 300лв за 2+2 дена болничен, трябва да се осигуряваш на максимума.
имам въпрос относно НОИ, леко встрани от пенсионната система и се касае болничните
някой знае ли как точно пресмятат болничните обезщетения? Имам чувството, че там работят хора завършили 8 клас в най-добрия случай и не са учили математика както колегата по-долу... имам 1-2 престоя по 5 дни и цялото обезщетение примерно се равнява на 1 ден, т.е. някой не е умножил както трябва.. някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
ходих на място в НОИ, там знаят единствено да повтарят като папагали, че сметките са наред и да си ходим, че има други хора... мен няма ме заболи много от 200-300 лв, ама те така ако щипят от всеки....може и да не е умишлено де, може и да са си прости..
та, някой запознат ли е с как се смята или е нещо вътрешно и тайно както формулите на топлофикация
основните теми около които трябва да се върти писмото бъркането 7 клас и нямах пари
школата на оряховица, но спечелих 6000лева от спортингбет.щях да съм сред умни деца и да
имам приятели преди това в речица бях след умни контактувах с тях.щом след 7 клас искарах
такива оценки значи не съм глупяв и имамм потенциал,ако не бях сбъркал нямаше да стана
срамежлив
ако след 7 клас бях отишъл мат-АЕ щеше всичко да е ок...
нищо не и разбирах по матемтика на учителката ми от 5 до 7 клас живка ,а като дойде в 7 клас една друга да я замества всичко разбирах,и по физика в пмг-то не и разбирах на учителката по физика,а дойде да я замества за малко една друга циганка и и разбирах задачите с плъзгащото се трупче,задавах и въпроси обясняваше.внъшават ти разни че не ставаш.
плащал съм най високото ддс в европа,акциз на горивата,нямам парно цял живот в блока а на теца в сливен се плаща от данъците ми по 50ст на 1квч ток произведен от него,плащал съм данък ниска заплата на майка ми най желаната учителка в речица,300лв заплата зема.плащал съм данък шумни и пияници съседи.
ходих на срещата в марешки в национал в сливен и от срам не го заговорих,ако бях след
умните деца в мат-ае щях да го заговоря,лека полека като се срещам с умни и ми пада
срамотата
видях траян стамов с мерцедеса му до блока на сашо.ако си бях отишъл с него да съм в
художествената.
ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ОТ ВАРНА УЧЕНИЧКИ ОТ ЕЗИКОВАТА С ФРЕНСКИ КАЗВАТ КОИТО НЕ
УЧАТ СИ ПРОВАЛЯТ ЖИВОТА ,И МЕ СТАНА ЯД ЧЕ ТАКА ЗБЪРКАХ СЛЕД 7 КЛАС БЯХ В 10 КЛАС
НЯКЪДЕ.
недоволен съм от хорАТА на държавна работа в БГ и от кукловодите им,защото
deniz rizov
защо след като сбърках от не-информираност след 7 клас . В средата на 10 клас
те в софия в студенстски град не учат,само вдигат шум в общежитията с музика
просташка и пречат на които имат желание да учат...
КАТО НЯМА ПАРИ КАК ДА УЧА,А ИСКАМ ДА УЧА. ИСКАМ ДА ДОЙДА В СОФИЯ,НО В СТУДЕНТСКИ ГРАД ЖИВЯХ НО ТАМ САМО ХЛОПАТ И ВИСОКО МУЗИКА АЗИС.. КАК СЕ УЧИ НА ТОВА...ХОДИХ В СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ БАНК ДА ИСКАМ ЗАЕМ ЗА УЧЕНЕ И НЕ МИ ДАВАТ
майка ми ми даваше пари-300 или 400 лв (6 месеца,че и по-малко бях студент уасг)а тя живееше
с 200 лв. аз не искам така
щом училището няма за цел да те науки,А ДА открие онези 7%,защо като бхя с бал30 а в
математическата паралелка с най-нисък бал бяха с 28 бал не ме сложиха там
щях сам да ходя в училищната библиотека да си търся книги по мат.
сашо: на коя кино ходиш,а аз на арена...що не му казах че искам на кина които дадат
интелектулни филми, а не само тупаник
за ХОРАТА В РЕЧИЦА,ВИЕ НЕ ПОЛЗВАТЕ ПАРНО ,А ОТ ВАШИТЕ ДАНЪЦИ СЕ ПЛАЩА НА ТЕЦ
СЛИВЕН ПО 50 СТОТИНКИ ЗА ВСЕКИ КВЧ ТОК ПРОИЗВЕДЕН ОТ НЕГО.
хлопат и се разкарват пияни в моя блок.звъних два пъти на полицаи ходих до районото и нищо не правят.
иСКАХ ДА ОТИДА НА ШКОЛАТА В ОРЯХОВИЦА,НО НЯМАХ 700ЛЕВА.НЕ ИСКАХ ДА ИСКАМ ОТ
МАЙКА ППАРИ И ОТ БАЩА МИ.
БЪЛГАРИЯ ДЪРАВАТА НЕ МИ Е ДАЛА НИЩО.ОТ 7 КЛАС СЪМ ТРЪГНАЛ НА ЧАСТНИ УРОЦИ.
и Антон Блецов и диян александров имаха по-малко от мен по математика след 7 клас а
влязоха в паралелки с английски в езиковата.но имаха повече по литература,но аз не учех
темите които майка беше написала.
сашо ти илко малко да задобрееш и забегнеш
eдна позната на мама;той колко пъти ще си сме какво иска да учи в гимназията
преди 7 клас гледах аминациоони филми,защо не ми дойде на ум в художествената,или не
вярвах че ще стигна до холивуд
чертането ми беше интересно още от преди пмг-то.по трудове чертаех скритите ръбове
на мебели умален модел даваш учителката.
ако си бях отишъл в езикова с английски или математика с английски в пмг-то щях да съм
окей.
рутина щях да съм добил в математическата паралелка,щях да знам ангийски още в 9 клас в
езиковата
мама;костов само той вдигаше с 10% годишно заплатите ни
АЗ НЕ СЪМ ВНЕСЪЛ ЛЕВ ПЕНСИОННА ВНОСКА,ЗАЩОТО НЕ РАБОТЯ НА ЗАПЛАТА....ФИРМАТА МИ Е РЕГНАТА НА АРУБА.....САМО ЧЕ ПЛАЩАМ 20% ДДС И АКЦИЗ НА БЕНЗИНА ,НО ИМАМ НАМЕРИХ НОМЕРА НА ГРИША ГАНЧЕВ ЩЕ ГО ПИТАМ КАК ДА НЕ ПЛАЩАМ АКЦИИ НА БЕНЗИНА
в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
цял живот са имали да забогатеят търтеите пенсионери,,,без пенсии ги оставете.
като бях малък в автобуса ме караха да ставам да съм правел място да дъртаците,а на гърба мираница 20 кг с учебници а аз малко дете 3 клас. цял ден съм бил на училище учил аз бях отличник,а тъпия пенсионер цял ден се е щлял.като е работил много да си кара ферарито а не автобус да ползва
Хората са плащали осигуровки цял живот.Най жалкото е че НОИ раздава пенсии и на такива като теб.Но рано или късно това ще спре щото нали живота е пред тебе и омаш време да забогатееш
като бях малък в автобуса ме караха да ставам да съм правел място да дъртаците,а на гърба мираница 20 кг с учебници а аз малко дете 3 клас. цял ден съм бил на училище учил аз бях отличник,а тъпия пенсионер цял ден се е щлял.като е работил много да си кара ферарито а не автобус да ползва
ТЕ ГОРКИТЕ СТАРЦИ, още се въртят в гроба и те търсят да си върнат борчлъка ,
- мира на душата нямат, длъжници се загробили !
в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Казва в прав текст, че разходите за пенсии ще продължат да нарастват всяка година, като през 2017-а ще са поне с 300 млн. лв. повече, при положение че бюджетът за Държавното обществено осигуряване (ДОО) за година вече надминава 10 милиарда лева. Признава и за друг голям проблем на осигурителната страна на монетата – за съотношението между внасящите в системата на НОИ и ползващите от системата.
Сега 100 работещи издържат 80 пенсионери.“Това е съотношение, което не е достатъчно, за да може системата да се самофинансира. Тези системи от бисмарков тип са разчетени да се самофинансират, когато двама работници издържат 1 пенсионер”, заяви неотдавна Петков.
аз не плащам пенсионни осигуровки...на 28 години съм....ама си плащам най високото ДДС в европа(само скандинавски по високо е) акциз 80 стотинки на литър гориво,а в америка акциз нема...а не ми плати държавата школата в оряховицата и паниците
Чудесна новина от НОИ:
1)
- в края на 1989г. пенсионерите в България бяха 2,209,019 души
2)
- през август 2016г. пенсионерите в България бяха 2,180,504 души Тоест за щастие за над 26 години има спад от едва 28,515 души на броя на пенсионерите в България или от 1.29%.
Коментар