Явно след нова година ще актуализират пенсиите. Как според вас е най-справедливо да стане? Коефициент за стаж, преизчисляване с нова база на старите пенсии, еднаква сума за всички.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската пенсионна система
Collapse
X
-
Тези, които буквално ОПЛЮВАТ пенсионните фондове УПФ и ППФ се надяват да не бъде забелязан фактът, че:
1)
- Събраните брутни осигурителни вноски за УПФ и ППФ от началото на 2001г. до края на юни 2021г. или за 20 ГОДИНИ и 6 МЕСЕЦА бяха ПО-МАЛКО ОТ 15.91 МИЛИАРДА лв.
2)
- Приходите общо от ДДС и АКЦИЗИ за едва 12 МЕСЕЦА от началото на юли 2020г. до края на юни 2021г. бяха НАД 17.45 МИЛИАРДА лв.
https://www.minfin.bg/bg/statistics/12
https://www.fsc.bg/bg/pazari/osiguri...ar/statistika/
https://www.minfin.bg/bg/383
Коментар
-
Първоначално изпратено от lockdown Разгледай мнение
Това е доста манипулативно, понеже шапкари и телкаджии взимали повече отколкото внасяли, значи всички имали безумно високи пенсии. По тая логика нощните шкафчета в България са препълнени с пачки, щото байхой му направили няколко снимки с кюлчета.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Дори и тези данни са занижени - все още никой не се пенсионира на 65, а масата пенсионери са се пенсионирали под 60-годишна възраст, сложи връзкари с фалшиви телкове, фатмаци и т.н. и в сайта на НОИ можеш да видиш колко време се получава средната пенсия у нас - 25 години за мъжете и 30 за жените (по спомени, мога да изровя и точните данни).
С други думи - пенсиите у нас са безумно високи на фона на внесените осигуровки и времето за получаването им. То и британците са го казали в онзи доклад, дето ви го бях постнал 5-6 мнения по-долу, ама никой не иска да признае грозната истина. Важното е да ревем колко сме бедни, особено такива с апартаменти за по 100 000 евро - бедност до шия, братче
Коментар
-
Дори и тези данни са занижени - все още никой не се пенсионира на 65, а масата пенсионери са се пенсионирали под 60-годишна възраст, сложи връзкари с фалшиви телкове, фатмаци и т.н. и в сайта на НОИ можеш да видиш колко време се получава средната пенсия у нас - 25 години за мъжете и 30 за жените (по спомени, мога да изровя и точните данни).
С други думи - пенсиите у нас са безумно високи на фона на внесените осигуровки и времето за получаването им. То и британците са го казали в онзи доклад, дето ви го бях постнал 5-6 мнения по-долу, ама никой не иска да признае грозната истина. Важното е да ревем колко сме бедни, особено такива с апартаменти за по 100 000 евро - бедност до шия, братче
- 1 like
Коментар
-
Когато аз се пенсионирам, вероятно средната очаквана продължителност на живота на мъжете, достугнали тази възраст, ще е над 25 години. Принципно трябва да е 2:1 съотношението внасяни години към очаквано получаване на пенсия, за да излезе сметката. Иначе става комунизъм и системата гърми - нашата държава дофинансира всяка година с над 5 милиарда пенсиите. Колкото и грозно да звучи, пенсионерите изядоха бъдещето на внуците си. Толкоз
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакъв макс- аз имам събрани по партидата си в НОИ 240000- колко години трябва да ги получавам за тези пари..А може и да не ми е максимална пенсията..
https://m.profit.bg/balgariya/koi-pr...tegoriya-trud/
та .....при тези условия много от тях трудно доживяват да се пенсионират и то а
на около 54 години......ВНИМАВАЙ сега как го измислиха ГЕРБ-авите начело с с Черешаря.....за да се пенсионираш първа категория трябва да си прехвърлиш натрупаните средства от професионалният фонд в НОЙ, за да получиш пълна ( ограничена с таван ) пенсия.....а сметката е, че парите от твоя фонд стига да ти изплащат пенсия около 5 години..... т.е. НОЙ не ти дава и стотинка повече, а ти плаща пенсия от твоя си фонд 5 години.....та човекът си е дал здравето във вредните условия на труд......един път му крадат фонда + втори път му крадат от месечната пенсия ( заради тавана) и ги раздават на........да не изреждам......та това ли е справедливостта......за мен справедливото е .....на всекиму според осигурителните вноски.....дано съм се изразил ясно и сте ме разбрали......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакъв макс- аз имам събрани по партидата си в НОИ 240000- колко години трябва да ги получавам за тези пари..А може и да не ми е максимална пенсията..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГруйче ,и като се пенсионираш на 65 и получаваш 25 додини получава ли се средната продължителност на живот за мъжете смешно.. А знаеш ли колко хора са внасяли по 25-35г. и изобщо не достигат до пенсия..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ в тази тема има тролове..ЖЕСТОКАТА ИСТИНА Е, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ С НАЙ-НИСКИ ПЕНСИИ В ЕС..
Коментар
-
Първоначално изпратено от paa Разгледай мнениеKiro, ЖЕСТОКАТА ИСТИНА е и че не научи как се прави сметката.
Мъжете получават средно пенсия, примерно, 15 години и 11 месеца! Виж 15,86 очаквана продължителност на бъдещия живот за възраст 65 години в биометрични таблици за смъртност към 31.12.2020 г. в Приложение № 1 към Решение № 919 - ПОД / 16.12.2020 г.
Ценни изводи се стремиш да направиш, но ги прави по верния начин.
С други думи - пенсиите у нас са безумно високи на фона на внесените осигуровки и времето за получаването им. То и британците са го казали в онзи доклад, дето ви го бях постнал 5-6 мнения по-долу, ама никой не иска да признае грозната истина. Важното е да ревем колко сме бедни, особено такива с апартаменти за по 100 000 евро - бедност до шия, братчеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар