IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската пенсионна система

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "Не знам как се правят сметки, но ако тръгнем към точните сметки, те показват, че това е възможно само ако инфлацията е над 10% годишно или настъпи масов мор на пенсионерите и останат малко пенсионери. Тогава е възможно!", каза той във връзка с поисканото увеличение на заплати и пенсии от КНСБ. "Всичко подсказва, че ни чакат много тежки години и проблемът не са само пенсиите. Голяма част от пенсионерите са подложени на един пенсионерски геноцид от страна на държавата и това е 27 години. Големите проблеми опират до икономиката, до разпределителните процеси, преразпределителните процеси и крайното потребление на хората", коментира още Дуранкев. "Тези приказки за 800 лева пенсии на сън не могат да се случат. Просто е едно хубаво предизборно лъжене. Това означава за бюджета допълнително 20 милиарда лева за 4 години за минимална пенсия от 300 лева", категоричен бе професорът. "За всичко, което се обявява са необходими много големи разходи: за армията са необходими около 2 млрд. лева допълнително, за магистрали и пътища 4 млрд за следващите 4 години, за удвояване на учителските заплати около 1 милиард, за саниране 3 млрд. За увеличение на пенсиите около 1 и 2 млрд. Това означава, че трябва от някъде да се намерят 10 млрд, които ние ги нямаме", направи сметка той. "За 2016 година държавният дълг на България се е увеличил с 4 млрд. лева. Освен да се случи чудо, а чудото ще е растеж от 6-7% годишно, от никъде другаде не може да се появи такова нещо, което да компенсира. България е на ръба на катастрофата! Всичко е приоритет, но няма сметки. Със сигурност ще има нов заем или посягане към фискалния резерв. Няма откъде другаде да дойдат тази пари", прогнозира още Боян Дуранкев

    Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/ikonomika/ikonom...ews509154.html

    Коментар


    • В края на октомври 2016г. в Япония:
      1)
      - населението на възраст над 59 години беше 42,774 ХИЛЯДИ души или 40.7% от населението на възраст над 19 години
      2)
      - заетите в обществения сектор бяха 4,990 ХИЛЯДИ души (ПО-МАЛКО ОТ 5 МИЛИОНА души) или ПО-МАЛКО ОТ 4.8% от населението на възраст над 19 години




      За сравнение в България в края на 2016г.:
      1)
      - пенсионерите бяха 2,181,356 души или 37.7% от населението на възраст над 19 години
      2)
      - заетите в обществения сектор бяха 543,202 души или НАД 9.3% от населението на възраст над 19 години


      Пенсионерите в България се оплакват, че са им ниски пенсиите, защото Консолидираният държавен бюджет прахосва МИЛИАРДИ лв. за заплати и осигуровки за СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИЗЛИШНИ БЮДЖЕТНИЦИ...





      http://www.e-stat.go.jp/SG1/estat/Li...d=000001163584
      http://www.e-stat.go.jp/SG1/estat/Li...d=000001179144
      http://www.nsi.bg/bg/content/3923/%D...B8%D0%B2%D0%BE
      http://www.noi.bg/aboutbg/st

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Четох преди време драстическото положение в БМФ - който по комунистическо време е имал над сто кораба и десетина души администрация, а сега (или когато четох това: преди 2-3 години) има един кораб и над сто души администрация !!! Така е навред - агенции, агенцийки - а по някои села единствените работещи хора са чиновниците в общината.
        БМФ го купи този от лудогорец. Първите години моряците бяха добре- получаваха заплати независимо дали са на кораб или не, според ранга и заплатата. След това го обърна както менинговите/за наемане на временен персонал/ фирми. Всички моряци вън, и се обаждат когато трябва да се сменя екипажа на даден кораб. Получават заплати и осигуровки само за времето когато са на кораба, като заплатите са с около 10% по ниски от тези на средните фирми, дакажем ако един капитан получава около 7000$ на месец в нормална фирма- при лудогорския ще получи около 6500

        Коментар


        • Населението на възраст до 19 години включително в България:
          1)
          - в края на 1989г. беше 2,511,833 души
          2)
          - в края на 2016г. беше 1,310,615 души
          Тоест за 27 години има спад от НАД 1.2 МИЛИОНА души на населението на възраст до 19 години включително (бъдещото работоспособно население).


          За сравнение броят на пенсионерите в България:
          1)
          - в края на 1989г. беше 2,209,019 души
          2)
          - в края на 2016г. беше 2,181,356 души
          Тоест въпреки ОПЛЮВАНЕТО НА КАПИТАЛИЗМА от някои елементи, има спад на пенсионерите с ПО-МАЛКО ОТ 28 ХИЛЯДИ души.





          Затова и в следващите 20 години (от началото на 2017г. до края на 2036г.) ЗА ЩАСТИЕ се повишава вероятността за увеличаване на зависимостта на НОИ от приходите от ДДС и АКЦИЗИ, защото значително по-малко население (населението в края на 2016г. на възраст до 19 години включително) ще премине в работоспособна възраст в интервала от началото на 2017г. до края на 2036г.


          http://statlib.nsi.bg:8181/bg/lister...004298&page=57
          http://www.nsi.bg/bg/content/2974/%D...BD%D0%B8%D0%B5
          http://www.noi.bg/aboutbg/st

          Коментар


          • Да - това е другият огромен проблем. Милион-милион и половина работещи реално хора са принудени да хранят горе-долу също тоже толкова - както и казваш: "бюджетници". Безспорно - без администрация не може, безспорно - дори в държавните системи и институции има кадърни и отговорно работещи хора. Но факт е, че като цяло администрация, полиция са безобразно раздути структури, в които огромен брой хора не вършат реално НИЩО, но вземат заплати, че и осигуровки им плаща държавата !!! Ама наполовина - а те не доплащат, т.е. най-некоректният осигуровкоплатец в държавата е... самата държава.
            Четох преди време драстическото положение в БМФ - който по комунистическо време е имал над сто кораба и десетина души администрация, а сега (или когато четох това: преди 2-3 години) има един кораб и над сто души администрация !!! Така е навред - агенции, агенцийки - а по някои села единствените работещи хора са чиновниците в общината.

            Не знам - Информов дали си пускал това инфо - за групите лица, които държавата осигурява - но аз ще го пусна:


            "Понастоящем 9 категории лица се осигуряват за здраве с пари от бюджета - деца, студенти, пенсионери, бедни, на социално подпомагане, полицаи, военни, служители на държавната администрация, работещи в системата на правосъдието. Те са над 4 милиона души и за тази година за тях държавата ще плати 978 млн. лв., тъй като пенсионерите, бедните и децата се осигуряват върху половината от минималния осигурителен доход от 420 лв. За сравнение: 2 млн. работещи и работодателите им ще внесат малко над 2 млрд. лв."

            Дори добавиха още една категория - лица, които се ЧУВСТВАЛИ бедни - ама за целта не трябвало да има ЗАКОННА собственост. Ясна е идеята - хората да не получават тази поредна социална екстра, защото имат дори половин декар наследствена земя някъде, но да я получават само ромовете, които може и да имат триетажен незаконен палат в гетото, но той е незаконен и не се води никъде като собственост.
            Затова и здравната система е в кома, също и пенсионната - защото 4 милиона отглеждани от държавата имат принос (ама не техен) над два пъти по-малък от 2 милиона реално работещи хора !!!
            Тук възникват въпросите - ЗАЩО лапащите помощи не си плащат осигуровките, поне здравните? Човек работещ за 450 лв, плаща осигуровки, данъци, а хъхряк, лапащ над 1000 лв помощи просто така - защото живее на света и отказва да работи - не плаща нищо?
            Защо пенсионери с пенсии доста над МРЗ не плащат поне част от осигуровките си? Пак - работещият на 500 лв плаща, а пенсионеринът с 800 лв пенсия - не?
            Защо угоеният садия, прокурорът, митничаринът - НЕ плащат осигуровки? Социално слаби ли са? А полицаи, а военни, които не вършат нищо, а чиновниците, огромна част от които са тотално безполезни туфлеци?
            С какво лица, получаващи трудови доходи (с или без реален труд) са като свещени крави и им се плащат и осигуровките? Визуално това ми напомня за "Фермата на жувотните" - анимацията по книгата - където накрая 3-4 изпосталели от глад животни окаяно мъкнеха ралото по буренясалата нива, а във фермерската огромна канцеларска сграда стройна редица от поне 18 угоени прасета бодро тракаха на пишещите машини !!!

            http://www.e-79.com/news-84190.html
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Консолидираният държавен бюджет на България е похарчил за заплати и осигуровки на бюджетниците:
              - за 12 месеца от началото на април 2016г. до края на март 2017г. сумата 6,407.3 МИЛИОНА лв. или НАД 6.4 МИЛИАРДА лв.


              За сравнение през 2017г. в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване:
              - определената сума за пенсии е 8,935,000 ХИЛЯДИ лв. или ПО-МАЛКО ОТ 9 МИЛИАРДА лв.


              Както се вижда на България й струват прекалено скъпо бюджетниците и затова няма достатъчно средства за пенсионерите, но уви комунистите дори искат още МИЛИАРДИ лв. да се харчат за бюджетниците докато пенсионерите да живеят в МИЗЕРИЯ...





              https://www.minfin.bg/bg/statistics
              http://www.noi.bg/legislationbg/laws

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                честно казано си мисля вече като се прибера в бг да подам жалба до мвр за език на омразата използуван от няколко потребителя във форума
                Кои са тия и какво са казали?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • През първото тримесечие на 2006г.:
                  1)
                  - дефицитът на НОИ е 423 МИЛИОНА лв.(тоест приходи от ДДС и АКЦИЗИ са похарчени за пенсии вместо да отидат на боклука - тоест за заплати на бюджетници)
                  2)
                  - Консолидираният държавен бюджет е ПРАХОСАЛ 601.08 МИЛИОНА лв. за заплати за БЮДЖЕТНИЦИТЕ
                  Тоест за СЪЖАЛЕНИЕ дефицитът на НОИ тогава беше едва ПО-МАЛКО ОТ 70.4% от сумата ПРАХОСАНА за заплати на бюджетниците.



                  През първото тримесечие на 2017г.:
                  1)
                  - дефицитът на НОИ е 1,167.4 МИЛИОНА лв.(тоест приходи от ДДС и АКЦИЗИ са похарчени за пенсии вместо да отидат на боклука - тоест за заплати на бюджетници)
                  2)
                  - Консолидираният държавен бюджет е ПРАХОСАЛ 1,174.8 МИЛИОНА лв. за заплати за БЮДЖЕТНИЦИТЕ
                  Тоест за ЩАСТИЕ дефицитът на НОИ вече се равнява на НАД 99.3% от сумата ПРАХОСАНА за заплати на бюджетниците.






                  Честито на всички, които МРАЗЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ!


                  https://www.minfin.bg/bg/statistics

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                    Това е един от по-скритите аспекти на геноцидът срещу българският народ. Лишавайки старите хора от достойни пенсии, "българската" държава принуждава децата им да ги издържат, което допълнително им пречи да създадат и отгледат свои деца.
                    честно казано си мисля вече като се прибера в бг да подам жалба до мвр за език на омразата използуван от няколко потребителя във форума

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      След всички глупости които си изписал, трябва да посочваш и колко е границата на физическо оцеляване и колко пенсионера живеят под него. Тоест техните деца са принудени да дават от заработените средства за да издържат своите бащи и майки, защото бг не иска тези пенсионери да съществуват.
                      Това е един от по-скритите аспекти на геноцидът срещу българският народ. Лишавайки старите хора от достойни пенсии, "българската" държава принуждава децата им да ги издържат, което допълнително им пречи да създадат и отгледат свои деца.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Чудесната новина за ЧАСТНИЯ СЕКТОР през първото тримесечие на 2017г.:
                        - ДЕФИЦИТЪТ НА НОИ е 1,167.4 МИЛИОНА лв.(тоест приходи от ДДС и АКЦИЗИ са похарчени за пенсии вместо да отидат на боклука - тоест за заплати на бюджетници)


                        За сравнение през първото тримесечие на 2017г.:
                        - Консолидираният държавен бюджет е ПРАХОСАЛ 1,174.8 МИЛИОНА лв. за заплати за БЮДЖЕТНИЦИТЕ





                        Честито на всички, които МРАЗЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ!


                        https://www.minfin.bg/bg/statistics
                        Last edited by Inform; 28.04.2017, 23:16.

                        Коментар


                        • След всички глупости които си изписал, трябва да посочваш и колко е границата на физическо оцеляване и колко пенсионера живеят под него. Тоест техните деца са принудени да дават от заработените средства за да издържат своите бащи и майки, защото бг не иска тези пенсионери да съществуват.

                          Коментар


                          • Дефицитът на НОИ:
                            - за 3 месеца от началото на 2006г. беше ЗА СЪЖАЛЕНИЕ едва 423 МИЛИОНА лв.
                            Тоест тогава за дефицита на НОИ бяха необходими 24.75% от приходите общо от ДДС и Акцизи.


                            За сравнение дефицитът на НОИ:
                            - за 3 месеца от началото на 2017г. беше ЗА ЩАСТИЕ вече 1,167.4 МИЛИОНА лв.
                            Тоест тогава за дефицита на НОИ бяха необходими вече 31.94% от приходите общо от ДДС и Акцизи.


                            Честито на всички, които са против увеличаване на зависимостта на НОИ от приходите от ДДС и АКЦИЗИ!





                            https://www.minfin.bg/bg/statistics/12

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                              Калфин: Увеличението само на минималната пенсия е тотално погрешен подход (?!?!?!?!?!?!?!?!)


                              Наближава му пенсията и на Калфин и се е притеснил

                              Коментар


                              • Калфин: Увеличението само на минималната пенсия е тотално погрешен подход (?!?!?!?!?!?!?!?!)



                                http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...podhod-238165/



                                Брой на пенсионерите в България:
                                1)
                                В края на 2015г.
                                - общо бяха 2,178,123 души като от тях 573,941 души получаваха пенсия до 200 лв. на месец включително
                                2)

                                В края на 2016г.
                                - общо бяха 2,181,356 души като от тях 491,763 души получаваха пенсия до 200 лв. на месец включително












                                http://www.noi.bg/images/bg/about/st...STATB42016.pdf
                                http://www.noi.bg/images/bg/about/st...STATB42015.pdf

                                Коментар

                                Working...
                                X