IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Напълно съм съгласен. И аз пуснах жалба до КФН в която изрично споменавам и депозита.

Коментар

• Въпросът е, всички ние имаме ли 5 % от компанията? Ако ги имаме, няма как да я отпишат от борсата (с 5% може да блокираме отписването от борсата), което значи, че ако искат търгово, ще се наложи да предложат добра цена, иначе няма сделка. Така, че предлагам първо да им отхвърлим търговото ако имаме 5%, а после да се пазарим. Това е положението. За мен справедлива цена е 75 лв. минимум... и нагоре и пак ще е подарък. На толкова съм ги изчислил още преди да сложат кеш на депозит. Лордът е скромен. Най-малкото задайте си въпрос, защо искат да го вадят от борсата?! До колкото чух преди време - компанията ще се продава, а ако това е вярно, то явно купувачът иска всичко на куп. Дори да няма продажба и това да е било само слух, то нещо са намислили и сме последните палачори, ако не се постараем да вземем максималното.

Разпределение на акционерен капитал:

Енерго-Про Варна ЕООД - 90.44% - 1 357 504 акции
      Други инвеститори (тоест ние и още хора) - 9.56% - 143 496 акции

Това означава, че ако не се съгласим с търговото при тия цени, или ще се наложи да се откажат от него, или да се опитват да купуват акции докато наберат 95.01 %. Друг вариант ще бъде да предложат по-добра цена от сегашната.

Трябва да се намерят едрите акционери от тия 9.56 % и да им се обясни положението ако не са наясно. Никакви продажби джентълмени, нека направим малко пари! Ние имаме повече време за чакане от тях! Компанията има 29,300,000 лева на депозит! Ако реши да ги даде за акциите ни, това прави цена от 204.18 лв. за акция, дори нагоре, защото имат 4% лихва + печалба от тази година. Но понеже не сме алчни, но все пак имаме да избиваме сметки за ток, то една цена над 75 лв. дори 100 кинта ни устройва. А ако не им хареса, ще чакаме..

При мрежите е същата работа http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...EG&compnum=323
      Last edited by Jay Gould; 02.02.2015, 16:12.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• БРАВО ЛОРДЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Лорде, каква цена посочи
          35,70 като минимален компромис на най-търпеливия миноритар.

Коментар

• Лорде, каква цена посочи

Коментар

Колеги, изпратих жалба до КФН за търговото на Енерго Про..Изпраща се с имейл на - e-mail: delovodstvo@fsc.bg .Моля да пращате и Вие за да може КФН, да обърне внимание на мажоритаря - да се определи по справедлива цена. Нали целта на КФН е защитата на миноритарните акционери.

Жалба
              от .......................................- акционер в Енерго - Про Продажби АД

Г- н Председател,

От медиите научих че Про Продажби АД е отправило търгово предложение към акционерите на цена 20,70 лева за акция.
              Смятам, че цената е много ниска и ощетява миноритарните акционери.
              От отчета и баласа на дружеството е видно, че компанията има 33,5 млн. кеш - 22,31 на акция и 38,80 лв. на акция счетоводна стойност.Тази цена е много по ниска и от цената на която се извърши приватизацията на дружеството.

Моля КФН да извърши необходимата проверка и оценка на търговото предложение , за да защити интересите на миноритарните акционери.

С Уважение- ............................
              Мерси Кире, и аз изпратих писмото даже с препоръчителна цена

Коментар

• Добре е, моето е съвсем условно..Всеки е свободен да дапълва,,, Пишете за да се активират..Трябва да ги натискаме за да защитят правата ни

Коментар

• не е ли добре и онези 30млн депозит при чехите/ май там бяха "скрити"/, да се включат

Коментар

• Колеги, изпратих жалба до КФН за търговото на Енерго Про..Изпраща се с имейл на - e-mail: delovodstvo@fsc.bg .Моля да пращате и Вие за да може КФН, да обърне внимание на мажоритаря - да се определи по справедлива цена. Нали целта на КФН е защитата на миноритарните акционери.

Жалба
                    от .......................................- акционер в Енерго - Про Продажби АД

Г- н Председател,

От медиите научих че Про Продажби АД е отправило търгово предложение към акционерите на цена 20,70 лева за акция.
                    Смятам, че цената е много ниска и ощетява миноритарните акционери.
                    От отчета и баласа на дружеството е видно, че компанията има 33,5 млн. кеш - 22,31 на акция и 38,80 лв. на акция счетоводна стойност.Тази цена е много по ниска и от цената на която се извърши приватизацията на дружеството.

Моля КФН да извърши необходимата проверка и оценка на търговото предложение , за да защити интересите на миноритарните акционери.

С Уважение- ............................

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                      По коя линия точно?
                      Ама те не искат да ни дадат Х, ами ни дават У лева за акция.
                      Да се вдига шум!

Коментар

• Първоначално изпратено от Windowshopper
                        Това са най-проверяваните дружества в държавата, какво ще постигнеш??? , а и всички политици се упражняват на техния гръб ! Пиши на КФН, друг е въпроса че фондовете нямат такива намерения !!!
                        Хубаво е от време на време да ходим по земята !
                        На КФН е ясно, че ще се пише!
                        Кои фондове нямат такива намерения!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                          Аз ще пиша и на ДКЕВР! Те само чакат сигнал срещу ЕРП-тата и ще ги скъсат от проверки!
                          По коя линия точно?
                          Ама те не искат да ни дадат Х, ами ни дават У лева за акция.

Коментар

И аз мисля. Че не трябва да си мълчим и да пишем в КФН..
                            Аз ще пиша и на ДКЕВР! Те само чакат сигнал срещу ЕРП-тата и ще ги скъсат от проверки!

Коментар

• И аз мисля. Че не трябва да си мълчим и да пишем в КФН..

Коментар

• не натиснем ли комисията с писма, не съм оптимист, че ще получим сериозно завишение на цената

Коментар

Working...
                                X