Да видим другите големи акционери ще продадат ли..22 е много ниска ценна- нов гаф на КФН
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енерго-Про Продажби АД (4ES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИ какво сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИзвинявай, Etihad, но явно нещо съм се объркал като съм смятал работните дни около Великден, сигурно не съм броим петъка за почивен. Значи срокът трябва да е понеделник, не е днес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИзвинявай, Etihad, но явно нещо съм се объркал като съм смятал работните дни около Великден, сигурно не съм броим петъка за почивен. Значи срокът трябва да е понеделник, не е днес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеНякой може ли да каже, до коя дата трябва да се произнесе КФН по търговото?
Коментар
-
Konsultant
Здравейте,
При мрежите се обсъждат пускане на писма до КФН.
Тук няма ли достатъчно заинтересовани и по тази позиция да си защитим интереса?
Коментар
-
Нетната стойност на активите /без корекции/ за Q4 на 2014 е 38.80 лв за акция. Тя надвищава с 50 % предложената коригирана цена от търговия предложител, поради което:
Чл. 6. от Наредба 14
(1) Справедливата цена на акциите е тяхната ликвидационна стойност в случаите, когато:
1. ликвидационната стойност надвишава справедливата цена на акциите, определена съгласно чл. 5
и по-надолу:
(2) Ликвидационна стойност на акциите по ал. 1, т. 1 се изчислява, когато основателно може да се допусне, че тя надвишава цената на акциите, определена съгласно чл. 5.
(3) Комисията за финансов надзор, наричана по-нататък "комисията", съответно заместник-председателят на комисията, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", може в хода на съответното административно производство по реда на чл. 124, 126г или 152 ЗППЦК да изиска от заявителя да изготви оценка на акциите на дружеството по метода на ликвидационната стойност, когато е налице някое от следните обстоятелства:
..5. оценката на дружеството по метода "Нетна стойност на активите" (без корекции) надхвърля с повече от 1,5 пъти предложената от заявителя справедлива цена (разменна стойност);
КФН може да поиска изчисляването на ликвидационна стойност, освен ако не е мотивирана да не го прави.
Ликвидационната стойност вероятно ще е по-ниска от Нетната стойност на активите, защото има разходи за ликвидация и корекции, но отговорността /включително и НАКАЗАТЕЛНАТА ще бъде на оценителя, ако реши да се заиграва с възложителя/
Цената трябва да е между 33 и 35 лв според мен.
Имам акции, искам да получа справедлива цена за тях..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеЩе пишеме ли жалба? Да приложим някакви сметки към жалбата. Каква е справедливата цена, според нас! Ако на някой му трябват спешно кинти или иска да мести в други позиции, винаги може да вземе едно безрисково репо, имаме подпиране с търговите цени, с акциите на Продажби или Мрежи. Всеки си преценява дали да дава или да изчака... Аз бих изчакал, не е препоръка, имам бумага
Наредба № 41 от 11.06.2008 г. за изискванията към съдържанието на обосновката на цената на акциите на публично дружество, включително към прилагането на оценъчни методи, в случаите на преобразуване, договор за съвместно предприятие и търгово предлагане
Комисия за финансов надзор
http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0...7146_at.5.html
Коментар
-
Ще пишеме ли жалба? Да приложим някакви сметки към жалбата. Каква е справедливата цена, според нас! Ако на някой му трябват спешно кинти или иска да мести в други позиции, винаги може да вземе едно безрисково репо, имаме подпиране с търговите цени, с акциите на Продажби или Мрежи. Всеки си преценява дали да дава или да изчака... Аз бих изчакал, не е препоръка, имам бумага
Наредба № 41 от 11.06.2008 г. за изискванията към съдържанието на обосновката на цената на акциите на публично дружество, включително към прилагането на оценъчни методи, в случаите на преобразуване, договор за съвместно предприятие и търгово предлагане
Комисия за финансов надзор
http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0...7146_at.5.html
Коментар
Коментар