IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
    Е, то за продажбата се говори от 1-2 години, не е от вчера идеята за приватизация.
    така е, но все пак - защо всичко се разпродава? Колко от големите компании със национално значение ще останат български? Една по една всичко под ножа. Идеята изобщо не ми допада

    Коментар


    • Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнение
      Вдигат цените до небесата, сега разпродават? Каква е логиката? Какво става наистина в тая държава?
      Е, то за продажбата се говори от 1-2 години, не е от вчера идеята за приватизация.

      Коментар


      • ..

        Вдигат цените до небесата, сега разпродават? Каква е логиката? Какво става наистина в тая държава?

        Коментар


        • Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

          http://www.investor.bg/novini-i-anal...go-pro,140061/

          Комисията за финансов надзор е потвърдила проспектите за публично предлагане на по 33% от "Е.ОН България мрежи" АД и "Е.ОН България Продажби" АД. Това е станало с решение от днес, 13 септември. Всъщност имената на компаниите вече са сменени на Енерго-Про Мрежи АД и Енерго-Про Продажби АД, но в решението на КФН са старите.

          Възможно е да видим скоростна приватизация на по 33% от двете дружества, след като така стана с дяловете на ЕВН в края на 2011 г. Тогава КФН потвърди проспектите на 6 декември , документите бяха публикувани на 9 декември и на 21 декември вече беше търга, като EVN AG беше основен играч и в първия ден вече имаше по над 97% от двете си дъщерни компании.

          Двете дружества оперират в района на Североизточна България.

          Предстои да видим дали и сега ще има бърза приватизация или ще има време всички потенциални купувачи да се запознаят, включително с проспект на английски, какъвто при 2-те ЕВН дружества нямаше.

          Смяната на имената допълнително ще обърка инвеститорите.

          Основен собственик на Е.ОН дружествата е "Е.ОН България" ЕАД, който от своя страна е собственост на чешката Енерго-Про с.а., Чехия. Покупката е одобрена от КЗК в началото на 2012 г. и е на стойност 133 млн. евро.

          Данни за емисиите на Е.ОН

          КФН е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от "Е.ОН България Мрежи АД". Емисията е в размер на 1 318 000 (един милион триста и осемнадесет хиляди) лева, разпределени в 1 318 000 (един милион триста и осемнадесет хиляди) броя обикновени, поименни, безналични акции с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството, и за публично предлагане на 434 940 (четиристотин тридесет и четири хиляди деветстотин и четиридесет) броя акции от същата емисия, представляващи 33 % от капитала на "Е.ОН България Мрежи" АД, въз основа на решение на АПСК за приватизация на посочените акции. Вписва посочената емисия акции в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар и вписва Е.ОН България Мрежи АД, като публично дружество.

          Също така регулаторният орган потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от Е.ОН България Продажби АД. Емисията е в размер на 1 501 000 (един милион петстотин и една хиляди) лева, разпределени в 1 501 000 (един милион петстотин и една хиляди) броя обикновени, поименни, безналични акции с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството, и за публично предлагане на 495 330 (четиристотин деветдесет и пет хиляди триста и тридесет) броя акции от същата емисия, представляващи 33 % от капитала на Е.ОН България Продажби АД, въз основа на решение на АПСК за приватизация на посочените акции. Вписва посочената емисия акции в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар и вписва Е.ОН България Продажби АД, като публично дружество.

          Резултатите на Енерго-Про дружествата за 2011 г.

          Енерго-Про Мрежи АД има активи за 474,6 млн. лв. към 31 декември 2012 г., а собственият капитал е 319 млн. лв. Печалбата за 2011 г. е 8,8 млн. лв., след загуба от 183 хил. лв. за 2010 г. Продажбите за 2011 г. са за 289 млн. лв. или ръст 28% спрямо 2010 г.

          Енерго-Про Продажби АД има активи за 132 млн. лв. към 31 декември 2012 г., а собственият капитал е 37 млн. лв. Печалбата за 2011 г. е 12,2 млн. лв., след загуба от 204 хил. лв. за 2010 г.

          Продажбите за 2011 г. са за 792 млн. лв. или ръст с 8% спрямо 2010 г.
        Working...
        X