IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До утре на обед ви забранявам да списвате в тази тема иначе анатема!

След това ще реша дали да се занимавам на българския фондов пазар още или да го заклеймя завинаги и да се опирам само на активи като имоти и материали! Дотогава тихо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      С малки суми , но редовно- аз не пропускам
      Аз не, лоша печалба не знам дали има, но не бих я търсил при компании на загуба, компенсирани за нея с откраднати пари, някакви принципни неща, не че се котират.

Макар и рядко си купувам немски подобни, ако чак ми домилее за енергетика

Коментар

• И аз не пропускам

Коментар

• С малки суми , но редовно- аз не пропускам

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Браво Биг много полезна и хубава анкета
            Анкетата е хубава, но на мен лично ми е под достойнството да залагам на тази „инвестиционна възможност”!

Коментар

• Браво Биг много полезна и хубава анкета

Коментар

• Подготвих една бърза анкета по темата акциите на Енерго Про за да си сверите очакванията. Анкетата ще бъде затворена утре преди края на търга.

Настоящата анкета не е препоръка за покупко продажба на акции на БФБ
                Last edited by BigBear; 02.10.2012, 23:03.
                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                  Тези, които смятат коефициенти да имат предвид че има отчети и за първото шестмесечие на 2012 и според тях собствения капитал на мрежите е 332 476 000 а на продажбите 38 738 000 и може би кофициентите посочени на презентацията са верни защото сигурно са смятани в края на шестмесечието на 2012 г. Аз няма да участвам тук, но това не значи че няма възможност за добра спекулация особено при продажбите. Не е препоръка за нищо.
                  ok, забелязах такива трансформации, променят се доста данните за 2 тримесечия, а отчета за 2012 нито е свършил все още, нито може да се счита за предаден, нито одитиран (не е минала годината). За да се избегнат евентуални напудряния реших да взема за база отчета за миналата година. Написано е в долния пост, че се отнася за 2011.
                  За 2012 има и доста интересни трансформации в задълженията, от една графа към друга и се усъмних, че това май променя EV във формулата ev/ebitda и съответно дали не може да е с такава цел!? капитализация мин 145 млн = 110 лв * 1,318 млн
                  Задължения 156 млн. Кеш 117 хил. Дали са ЕБИТДА 52,877 млн Съответно EV/Ebitda става 5.7. Пак казвам, че това е по официалне отчет за миналата година. Да, но сега изведнъж само за едно полугодие ev/ebitda са го издокарали в презентацията на 2,1 .... ми тва е над 2 пъти разлика, как става това за такъв показател и то само за половин година. Но както и да .е.. хайде да не се хващаме като удавник за сламките...
                  А до края на 2012, текущите отчетчета за тримесечия и полугодия са текущи и до края на годината може пак да се променят, така, че се спрях на тези от 2011, приети именно в началото на 2012. А вероятно чак в края на януари ще видим първите годишни за 2012.
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Тези, които смятат коефициенти да имат предвид че има отчети и за първото шестмесечие на 2012 и според тях собствения капитал на мрежите е 332 476 000 а на продажбите 38 738 000 и може би кофициентите посочени на презентацията са верни защото сигурно са смятани в края на шестмесечието на 2012 г. Аз няма да участвам тук, но това не значи че няма възможност за добра спекулация особено при продажбите. Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Ланд, тук параметрите по минимални цени са доста по-високи, от тези при които се листнаха Евн, Не случайно там средната цена беше 20-30% над стартовата. Сега се опитват да ни прибутат нещо, за което може да си кажем - я каква игра стана при Евн, значи и тука ще е така, Но още в стартовата цена са изядени дори и повече от тези 20-30% горница, поради както казах, че евн направиха доста по-голяма стартова отстъпка.
                      Затова и играчорчетата мълчат, затискат бюрцата в работно време и се правят на умрели лисици - не коментират. Мислят си че може да се повтори евн - Н0 опаа - ето първата грешка - това изобщо НЕ е евн. Очаквам да последват и други разлики - може би ще има и разочаровани камилчета. Ами как не - то едно МЦХ в момента е на EV/EBITDA с 1,5 пъти по-добро (въпреки спада там) от стартовата цена на което и да е от двете балончета, които ще се пускат. Исках само да кажа, че дори и в момента има по-добри алтернативи откъм показател, дори и за вече листнати дружества на пазара. Другия момент който е впечатляващо различен от Евн е че при евн имаше твърде малко хартии за пускане, едното беше с около 50 хиляди хартии, другото около 60 - абсолютно неликвидни. Тук емитираните хартии ще са само около 10тина пъти в повече .... Това "инфлация" ли го наричахте вие - имотните инвеститори, когато ви е страх, да не се получи обезценка на парите !??
                      В началото ми се искаше да се заиграя малко с тези, но Ако реша да пусна заявка, в никакъв случай няма да бъдат с обявените 10-15% над стартовата цена, както ги е дал Mонней-макер-а. Най много да е на % от мин. Дори и като видях, че показателите не са изобщо с отстъпката, каквато беше при евн, сериозно обмислям и варианта дали да не избера листнати и проверени вече дружества, вместо тези две непознати все още за пазара. Трябва да се внимава в картинката, защото не се знае, какво зайче-байче ще излезе накрая от шапката да не се окаже с друг пол Моите очаквания са, че изненадите може да не са толкова приятни като при евн.
                      Успех на играчорчетата! Може да им стискам палци
                      Много добре си описал рисковете, които ги няма в проспектите. Аз затова съм заложил само 7% лимит горница, въпреки, че брокерката се изФърли, че може да скочи и до 50+, и ако не стане сделката , здраве. Повечето емитирани артии се надявам да са в повече първия ден, след това нека си се вдига цената

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                        Снощи четох презентацията на сайта на ПФБК.
                        Енергопро "продажби" само на пръв поглед изглежда с по-добри показатели
                        мрежите са доста по-постоянни и солидни като бизнес
                        отделно е отбелязано, че "продажби" са направили 6,5М загуба за юли-август заради решенията на ДКЕВР
                        а и са много по-малки и съответно ще са по неликвидни
                        та ще играя и за двете, но сигурно в съотношение 1:3 или 1:4 в полза на мрежите
                        Има учудващи разминавания между презентацията и това, което може да се сметне по отчет. Например П/Б на мрежите са ги писали 0,44, а по отчета за 2011 година е 0,52. (малка разлика от около само 20%) При ев/ебитда разликата е 2 пъти. разбира се, не е в наша полза.
                        Не е препоръка. И си Смятайте сами коефициентите !!!!
                        Last edited by precakanoto; 02.10.2012, 15:56.
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Отдели съм около 0,2% от портфейла ми за инвестиция в Енергопро "продажби".
                          С това портфейла ми на БФБ може да достигне 0,5%. Бих го направил и на 1%, все пак. БФБ има бъдеще.
                          Снощи четох презентацията на сайта на ПФБК.
                          Енергопро "продажби" само на пръв поглед изглежда с по-добри показатели
                          мрежите са доста по-постоянни и солидни като бизнес
                          отделно е отбелязано, че "продажби" са направили 6,5М загуба за юли-август заради решенията на ДКЕВР
                          а и са много по-малки и съответно ще са по неликвидни
                          та ще играя и за двете, но сигурно в съотношение 1:3 или 1:4 в полза на мрежите
                          Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            Отдели съм около 0,2% от портфейла ми за инвестиция в Енергопро "продажби".
                            С това портфейла ми на БФБ може да достигне 0,5%. Бих го направил и на 1%, все пак. БФБ има бъдеще.
                            Ланд, тук параметрите по минимални цени са доста по-високи, от тези при които се листнаха Евн, Не случайно там средната цена беше 20-30% над стартовата. Сега се опитват да ни прибутат нещо, за което може да си кажем - я каква игра стана при Евн, значи и тука ще е така, Но още в стартовата цена са изядени дори и повече от тези 20-30% горница, поради както казах, че евн направиха доста по-голяма стартова отстъпка.
                            Затова и играчорчетата мълчат, затискат бюрцата в работно време и се правят на умрели лисици - не коментират. Мислят си че може да се повтори евн - Н0 опаа - ето първата грешка - това изобщо НЕ е евн. Очаквам да последват и други разлики - може би ще има и разочаровани камилчета. Ами как не - то едно МЦХ в момента е на EV/EBITDA с 1,5 пъти по-добро (въпреки спада там) от стартовата цена на което и да е от двете балончета, които ще се пускат. Исках само да кажа, че дори и в момента има по-добри алтернативи откъм показател, дори и за вече листнати дружества на пазара. Другия момент който е впечатляващо различен от Евн е че при евн имаше твърде малко хартии за пускане, едното беше с около 50 хиляди хартии, другото около 60 - абсолютно неликвидни. Тук емитираните хартии ще са само около 10тина пъти в повече .... Това "инфлация" ли го наричахте вие - имотните инвеститори, когато ви е страх, да не се получи обезценка на парите !??
                            В началото ми се искаше да се заиграя малко с тези, но Ако реша да пусна заявка, в никакъв случай няма да бъдат с обявените 10-15% над стартовата цена, както ги е дал Mонней-макер-а. Най много да е на % от мин. Дори и като видях, че показателите не са изобщо с отстъпката, каквато беше при евн, сериозно обмислям и варианта дали да не избера листнати и проверени вече дружества, вместо тези две непознати все още за пазара. Трябва да се внимава в картинката, защото не се знае, какво зайче-байче ще излезе накрая от шапката да не се окаже с друг пол Моите очаквания са, че изненадите може да не са толкова приятни като при евн.
                            Успех на играчорчетата! Може да им стискам палци
                            Last edited by precakanoto; 02.10.2012, 15:59.
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• На подобни търгове миналата година за ЕВН Електроразпределение АД участниците придобили акции при най-ниска цена бяха дали печеливша оферта с около 12,816 % по-висока от минималната определена за търга цена, а за ЕВН Електроснабдяване АД участниците придобили акции при най-ниска цена бяха дали печеливша оферта с около 13,216 % по-висока от минималната определена за търга цена. Според няколко различни източника цената на която чехите са купили от немците 67 % от двете дружества, на които е посветена темата варира от 85 000 000 евро до 130 000 000 евро. Ако някой знае точната цена може да пише, но цената на тази сделка може би не е 133 000 000 евро както първоначално беше обявено. Част от цената на тази сделка е платена с заем, но това не значи че чехите няма да участват и сега, защото според някои чешки медии, тези чехи се оглеждали и за други придобивания. Дали чехите ще участват или не ще разберем със сигурност едва сряда или по-късно.
                              Last edited by the money-maker; 30.09.2012, 20:32.

Коментар

• Отдели съм около 0,2% от портфейла ми за инвестиция в Енергопро "продажби".

Коментар

Working...
                                X