IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
    Явно търговото е разрешено от КФН.
    Има го публикувано в 2 вестника.
    Някой може ли да каже как може да отнесем въпроса до Народното събрание ,че един чешки мажоритар прецаква българските миноритари ?
    Ами можем да пишем писма до отделни депутати или до комисии от Народното събрание.

Коментар

• Явно търговото е разрешено от КФН.
      Има го публикувано в 2 вестника.
      Някой може ли да каже как може да отнесем въпроса до Народното събрание ,че един чешки мажоритар прецаква българските миноритари ?

Коментар

• http://x3news.com/download/?id=278741

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
          ???
          Коригираното бе внесено на 26 март (освен ако не е постъпило в КФН на различна дата от тази в дружеството), срокът е 20 дни КФН да издаде окончателна забрана...и изтече...

Чл. 153. Ако в срок 20 работни дни от получаването на исканите документи комисията не издаде окончателна забрана за публикуване на предложението, предложителят може да го публикува.
          Last edited by dex; 29.04.2015, 11:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            И какво, минава с мълчаливо съгласие
            ???

Коментар

• И какво, минава с мълчаливо съгласие

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Излиза, че ти вече си свършил работата!.
                Извинявай, но изглежда съм пропуснал по-раншната приказка и ми се губи - всъщност получи ли някакъв писмен отговор от комисията, или имаше "игнор"?
                не, но ще отговорят, когато окончателно го спрат или го пуснат. при арома имам отговор след като издадоха окончателна забрана.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                  Това с нетната стойност на активите задължително се ползва и аз съм го включил в аргументите си, Включил съм и сравнение с други компании от сектора в чужбина. Включил съм бързата амортизация като критерий за актуалността на стойността на активите. Не помня дали писах и за търговите на ЕВН от преди години, където доста по-голяма част от счетоводната стойност са дали - това някъде го видях из медиите като аргумент.
                  Излиза, че ти вече си свършил работата!.
                  Извинявай, но изглежда съм пропуснал по-раншната приказка и ми се губи - всъщност получи ли някакъв писмен отговор от комисията, или имаше "игнор"?

Коментар

Да, интересно!
                    Никога не съм имал ЕП Продажби и съответно не съм видял поста ти.

Сега, ако има колеги, които имат опит в комуникация с комисията, смислено е да изкажат някакво мнение по въпроса за подходящите политически (по-скоро дипломатически) ходове от страна на дребните при тази ситуация.

т.е.:
                    1.) дали след съответно изчисляване на нетната стойност на активите (нса) и съответно констатиране, че те са надхвърлящи с повече от 1,5 пъти предложената от заявителя "справедлива" цена, да се настоява за разпореждане, с което да се констатира и ликвидационна стойност, или
                    2.) само да се настоява за прилагане на алтернативни методи за определяне на справедлива, или
                    3.) да се търсят слабости при мотивите на мажо.
                    Това с нетната стойност на активите задължително се ползва и аз съм го включил в аргументите си, Включил съм и сравнение с други компании от сектора в чужбина. Включил съм бързата амортизация като критерий за актуалността на стойността на активите. Не помня дали писах и за търговите на ЕВН от преди години, където доста по-голяма част от счетоводната стойност са дали - това някъде го видях из медиите като аргумент.

Коментар

• Първоначално изпратено от tigerwoods Разгледай мнение
                      Виж в поста ми за Енерго-про продажби, не съм смятал тук, но може да има аналогия
                      Да, интересно!
                      Никога не съм имал ЕП Продажби и съответно не съм видял поста ти.

Сега, ако има колеги, които имат опит в комуникация с комисията, смислено е да изкажат някакво мнение по въпроса за подходящите политически (по-скоро дипломатически) ходове от страна на дребните при тази ситуация.

т.е.:
                      1.) дали след съответно изчисляване на нетната стойност на активите (нса) и съответно констатиране, че те са надхвърлящи с повече от 1,5 пъти предложената от заявителя "справедлива" цена, да се настоява за разпореждане, с което да се констатира и ликвидационна стойност, или
                      2.) само да се настоява за прилагане на алтернативни методи за определяне на справедлива, или
                      3.) да се търсят слабости при мотивите на мажо.

Коментар

• който не е пускал жалби на първата цена, сега да действа. аз нови аргументи нямам.

Коментар

Субективно считам, че Наличието на реакция е по-удачно от липсата на такава.
                          Механично препращане на аналогично писмо вероятно няма да произведе впечатление.
                          Правене на опити за контраизчисляване на "справедлива" цена вероятно би стояло някак си назидателно и дразнещо. Пък и се предполага, че в комисията все пак има хора, които поне по теория са доста добре подготвени.
                          Вероятно е смислено да се намери поне един нов силен аргумент, но кой да е
                          аз точно справедлива цена съм им изчислявал, хич не ми се вижда назидателно при положение, че цената справедливата е поне 100 лева отгоре

Коментар

Виж в поста ми за Енерго-про продажби, не съм смятал тук, но може да има аналогия

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                              По този повод се чудя има ли смисъл да си препращам писмото до комисията за първата цена или да го пращам пак и за втората. Да не си помислят, че някоя стотинка отгоре ме е задоволила и не съм недоволен от втората цена.
                              Субективно считам, че Наличието на реакция е по-удачно от липсата на такава.
                              Механично препращане на аналогично писмо вероятно няма да произведе впечатление.
                              Правене на опити за контраизчисляване на "справедлива" цена вероятно би стояло някак си назидателно и дразнещо. Пък и се предполага, че в комисията все пак има хора, които поне по теория са доста добре подготвени.

Коментар

Благодаря, полезна идея, макар че тези са по-скоро от друга дивизия.

Считам за изключително смислено това, което направи Вале1, като написа силен и информиран коментар след известно смълчаване на форума. В нашата страна съм забелязал, че спирането на тревожния бой по камбаната (умълчаването) обикновено е сигнал и едва ли не подкана към "заинтересованите" - да извършат някаква магария.
                                Нека всички да знаят - следим и се интересуваме!
                                По този повод се чудя има ли смисъл да си препращам писмото до комисията за първата цена или да го пращам пак и за втората. Да не си помислят, че някоя стотинка отгоре ме е задоволила и не съм недоволен от втората цена.

Коментар

Working...
                                X