Първоначално изпратено от ACTA
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна се ...... България да върви към фалит !Започна се ...... да вървим към фалит
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШироки обществени дискусии се правят сред грамотни хора. Сред финансово неграмотния български народ широка обществена дискусия по финансови въпроси е вредна. Просто 99% от българите са финансови олигофрени. А аз лично имам много против олигофрени да взимат важни решения.
Нищо лично, само се бъзикам. И аз считам, че по определени въпроси пряката демокрация е вредна.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеАми пиволей, има едно нещо наречено ПАЗАРНА СТОЙНОСТ. Когато си купил едни 10 годишни ДЦК на 95/100 номинал, а само след 2 години те струват 91/100, то акционерите/пенсионерите, няма да ги интересува, че след още 8 или не-знам-си-колко години те ще ти платят 100/100, те ще искат пенЦиите сега и ако ти си пенЦионен фонд ще ти се наложи да продаваш ДЦК на колкото струват в момента, а не след 10 г.
Нетната Настояща Стойност на дяловете на тези фондове, би трябвало да се изчислява ежедневно/ежемесечно по марк то маркет метод, И той ще покаже една голяма дупка, когато пазарът на ДЦК в БГ се спихне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМай и идея си нямаш, при каква доходност се търгуват в момента български ДЦК-та в евро.
къде се търгуват тези ДКЦ-та ??????????Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Ами пиволей, има едно нещо наречено ПАЗАРНА СТОЙНОСТ. Когато си купил едни 10 годишни ДЦК на 95/100 номинал, а само след 2 години те струват 91/100, то акционерите/пенсионерите, няма да ги интересува, че след още 8 или не-знам-си-колко години те ще ти платят 100/100, те ще искат пенЦиите сега и ако ти си пенЦионен фонд ще ти се наложи да продаваш ДЦК на колкото струват в момента, а не след 10 г.
Нетната Настояща Стойност на дяловете на тези фондове, би трябвало да се изчислява ежедневно/ежемесечно по марк то маркет метод, И той ще покаже една голяма дупка, когато пазарът на ДЦК в БГ се спихне.
РЕДА нищо не е невероятно. Виж на какви нива емитират дълг Испания и Италия в момента (колкото БГ, че и отгоре, като доходност), за Португалия да не говорим. Именно за това, казвам, че ще му целувате кунките на Дянката ако рефинансира на 5-5.50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнениеA защо да е невероятно от 8,25-8,50 процента лихва
да се имитират нов дълг на 10-12 процента.
Щото два пъти в публичното пространство
изтича информация за подобни лихви,,,,,,,,,,
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеМежду другото, ако Дянков успее да пласира новата емисия (дори и 70-80% от нея ) на нива от около 5.50% за 7г. и около и под 5.00% за 5г. може само да му се кланяте скъпи апокалиптоси.
Въпреки, че това е доста над същите вътрешни бенчмарк емисии, пак ще е много добре за БГ в сравнение с ЕУ (че и ЕЗ) периферията, особено пък в момент, като настоящия.
Единственото, което ме гложди е, какво ще правят пенсионните ви фондове, които са си накупили доста по-скъпо от вътрешните ДЦК и как ще си преоценят портфейлите, след като новата емисия, неминуемо ще им събори цените.Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеМежду другото, ако Дянков успее да пласира новата емисия (дори и 70-80% от нея ) на нива от около 5.50% за 7г. и около и под 5.00% за 5г. може само да му се кланяте скъпи апокалиптоси.
Въпреки, че това е доста над същите вътрешни бенчмарк емисии, пак ще е много добре за БГ в сравнение с ЕУ (че и ЕЗ) периферията, особено пък в момент, като настоящия.
Единственото, което ме гложди е, какво ще правят пенсионните ви фондове, които са си накупили доста по-скъпо от вътрешните ДЦК и как ще си преоценят портфейлите, след като новата емисия, неминуемо ще им събори цените.
да се имитират нов дълг на 10-12 процента.
Щото два пъти в публичното пространство
изтича информация за подобни лихви,,,,,,,,,,Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеЕдинственото, което ме гложди е, какво ще правят пенсионните ви фондове, които са си накупили доста по-скъпо от вътрешните ДЦК и как ще си преоценят портфейлите, след като новата емисия, неминуемо ще им събори цените.
Коментар
-
Под "широка обществена дискусия" поне аз разбирам консултации сред всички политически партии в НС, банки, експерти, икономисти.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШироки обществени дискусии се правят сред грамотни хора. Сред финансово неграмотния български народ широка обществена дискусия по финансови въпроси е вредна. Просто 99% от българите са финансови олигофрени. А аз лично имам много против олигофрени да взимат важни решения.
Коментар
-
Я! Гледам започнал си да мислиш и да виждаш причинно-следствената връзка, ако не напълно, то частично.
Единственото, което ме гложди е, какво ще правят пенсионните ви фондове, които са си накупили доста по-скъпо от вътрешните ДЦК и как ще си преоценят портфейлите, след като новата емисия, неминуемо ще им събори цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеНе виждам какво бих могъл да допълня от коментара на "Новакат". Точно за това става въпрос - акт на отчаяние.
Аз лично нямам нищо против емитирането на държавен дълг, но след широка обществено-политическа дискусия, ясни цели за разходването на този дълг, ясни параметри за структурата и срочноста на този дълг. А в момента просто се търси заем за да затворим най-голямата от многото пробойни.Last edited by Pivoley; 09.04.2012, 11:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеНе виждам какво бих могъл да допълня от коментара на "Новакат". Точно за това става въпрос - акт на отчаяние.
Аз лично нямам нищо против емитирането на държавен дълг, но след широка обществено-политическа дискусия, ясни цели за разходването на този дълг, ясни параметри за структурата и срочноста на този дълг. А в момента просто се търси заем за да затворим най-голямата от многото пробойни.
Коментар
Коментар