If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Полимери от началото на годината е спряно от търговия, защото не са си платили годишната такса, те го включват в един от индексите. Е как ще допринася за изчисляване на индекса като няма котировки близо 3 месеца вече
Енергони и Химснаб изобщо не искам да ги коментирам
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
"4EC ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София в ликвидация е начело на Sofix "
Което противоречи на "ПРАВИЛА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ИНДЕКСИ НА БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА-СОФИЯ АД", :
Раздел II
ОБЩИ КРИТЕРИИ ПРИ ИЗБОР НА ЕМИСИИ
Чл. 9. В индексите могат да бъдат включени само емисиите на дружества, които:
1. са допуснати за търговия на регулиран пазар;
2. не са обявени в ликвидация или несъстоятелност и не изпълняват оздравителна
програма;
3. не са временно спрени от търгови
какво ти пречи акцията . Оса е обявило ликвидация но агенцията по вписванията не е го парафирала..... закон.като впишат ликвидацията ще го извадят....
"4EC ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София в ликвидация е начело на Sofix "
Което противоречи на "ПРАВИЛА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ИНДЕКСИ НА БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА-СОФИЯ АД", :
Раздел II
ОБЩИ КРИТЕРИИ ПРИ ИЗБОР НА ЕМИСИИ
Чл. 9. В индексите могат да бъдат включени само емисиите на дружества, които:
1. са допуснати за търговия на регулиран пазар;
2. не са обявени в ликвидация или несъстоятелност и не изпълняват оздравителна
програма;
3. не са временно спрени от търгови
Ами не съм писал отдавна, ако това може да бъде оправдание. Иначе мотивацията ми идва от факта, че днешното решение е апотеоз на импотентността на ръководството на БФБ. Което само по себе си е страшно и се нуждае от постоянно натякване!
Само не разбрах защо трябваше да пускаш отделна тема за да споделиш терзанията си. Има си обща тема за БФБ и там можеше да кажеш какво мислиш за БФБ, нейното ръководство и комисията по индексите....
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
"На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 10/12.03.2012 г., са взети следните решения:
I. Изважда следните емисии от базата на SOFIX:
6AB Албена АД-к.к. Албена;
6C9 ТБ Корпоративна търговска банка АД-София.
и добавя следните емисии:
57B Булгартабак-холдинг АД-София;
4EC ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София.
II. Изважда следните емисии от базата на BG 40:
53B Биовет АД-Пещера;
52E Елхим Искра АД-Пазарджик;
3MZ Свилоза АД-Свищов;
6C9 ТБ Корпоративна търговска банка АД-София;
4HE Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол;
4PX Юрий Гагарин АД-Пловдив.
Решенията за промяна в базата на индексите влизат в сила, считано от 19.03.2012г."
На мен лично ми писна от глупости, а горното е глупост. Цирка е пълен. И искаме, да имаме интерес от чуждестранни инвеститори!
Ами малко вероятно е . Още повече че от година на година става все по жалко и гадно!
Но не беха глупости с методологията, то не бяха глупости на "комисия по индеските".
И се получава следното: в индексите влизат компании които са в практически фалит, компании за които е съмнително каква дейност ще развиват и т.н.
И като добавим цирка с великия цар на фармацевтиката...драмата е почти съвършенна. И свършила.
Жалка история!
Сполай Ви!
П.С. Извинявам се за евентуалните правописни грешки, но съм адски афектиран!
Коментар