IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Иван Искров да си ходи вече,а ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Непрекъснат мониторинг върху банките предлагат от президентския екип
    DarikFinance.bg, 14 септември 2009 11:41

...Съветниците на държавния глава смятат, че Наредба 9 на БНБ трябва да се ревизира. Те също предлагат да се отмени държавната гаранция върху промоционалните влогове и депозити и да се въведе 100-процентова държавна гаранция за всички останали влогове и депозити, независимо от техния размер и концентрация. По отношение на кредитните институции още се предлага държавно гарантиране на междубанковите депозити, премахване на МРЗ или обвързването им с равнището на лихвите по депозитите спрямо определена база. Икономистите на президента предлагат още да има готовност за одържавяване на всяка търговска банка, която е явно, че ще има трайни ликвидни проблеми. В скоби е записано, че ако е необходимо, да се приеме закон за одържавяване на проблемни банки.

Съветниците на Първанов препоръчват и въвеждане на еврото като паралелно платежно средство и ускоряване на влизането в ЕРМ 2. ...

Нали всичко беше много розово и цъфтеше, как така се пръкнаха проблемите? Ако Иван Искров и Румен Симеонов си бяха на място, никой нямаше да пише предложения за непрекъснат мониторинг и промени в банковото законодателство.

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=85970

До тук добре, остава Сенатът да потвърди назначението на Бернанке и да обявяваме край на кризата

Коментар

• Споко, ще си ходи ама друг път
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
          Първоначално изпратено от alexjr
          за тези, които се интересуват - влезте в търговския регистър и дръпнете актуалните състояния на пиреус и емпорики от началото на 2008 година. Ще останете приятно изненадани)))))
          В тоя случай КФН ли, как ?
          в този случай - не съм сигурен точно кой, но ако е само това - на ръце да го носиш)))
          аз поне се сещам за още 7-8 подобни издънки, когато законът за кредитните институции се приема за пожелателност))))
          а пък другарят Симеонов - там вече е съвсем по-по-най))))
          купон да става де, не, че ми пука чак толкова много)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от alexjr
            за тези, които се интересуват - влезте в търговския регистър и дръпнете актуалните състояния на пиреус и емпорики от началото на 2008 година. Ще останете приятно изненадани)))))
            В тоя случай КФН ли, как ?

Коментар

• Причината е, че изборът на Искров беше направен от тройната коалиция в нарушение на Закона за БНБ, който предвижда че управителят може да бъде избиран най-рано три месеца и най-късно два месеца преди изтичането на мандата на действащия. Този срок беше нарушен от предишното мнозинство, като преизбирането на Искров беше изместено с месец и половина по-рано от законово допустимите рамки.

Това прави централната банка заложник на съда в следващите шест години, защото всяко действие на управителя й може да бъде атакувано в съда с аргумента, че неговият избор е бил нелегитимен. Това може да стане например при фалит на банка. Тъй като по закон управителят е този, който единствен може да отнема лиценз на изпаднала в неплатежоспособност банка, решението може да бъде атакувано от нейните акционери пред Темида. А съдът, евентуално, може да го отмени на основание, че решението за отнемане на лиценза е подписано от нелегитимно избран управител. Същото се отнася и за всички други решения, които се подписват от гуверньора на централната банка. Подобен риск е недопустим, особено в условия на финансова криза.
              Според депутати от управляващото мнозинство Искров иска вторият му мандат (който започва да тече от 10 октомври) да бъде гласуван от ГЕРБ, за да си гарантира юридически собствената си легитимност като управител до 2015 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gogogo
                Професионалист е наистина! колкото и да се оплаквате - банките това банките онова - нямаме нито една фалирала банка - като по света нали? благодарение на него и рестрикциите които въведе по кредитрането преди две години.
                само да вметна - моето коте е по-голям професионалист от другаря Искров, защото тази година в България не е умрял нито един кит)))))
                Колкото моята котка е свързана с китовете в Черно море (не, че има де) - толкова и Искров е спасил банковия сектор от фалит))))
                А това, че законът за кредитните институции го е нарушавал - мали, мали, мали... дават сертификат на един човек да е едновременно изпълнителен директор на две банки - не при сливане, конкуретни са, просто законът не се спазва, защото другарят Искров е професионалист)))) а другарят Симеонов - още повече))))

Коментар

• Е и един лиценз отдавна чакан ще мине. Въпроса е ще свият ли и БНБ разходите си както направиха и останалите институции. Щото разходите там са май повече от тези на МС.

Коментар

• Професионалист е наистина! колкото и да се оплаквате - банките това банките онова - нямаме нито една фалирала банка - като по света нали? благодарение на него и рестрикциите които въведе по кредитрането преди две години.

Коментар

• важно е да остане на мястото си, защото си върши работата! по-добре от някой нов - аз един човек като се сменя при мен ми се обърква цялата работа

Коментар

• Първоначално изпратено от rino
                        цялата работа ми изглежда така:
                        Искров: Б.Б. абе потъваме, аз си тръгвам, Вие се спасявайте.
                        ББ: а нема такива работи, ще седиш до края, нали Иване си гледал Титаник, как капитана са фана за руля и остана на кораба.
                        глупости! Иван иска прошка - и Бойко благородно ше му я даде. Искров си е професионалист с добър опит.

Коментар

• ама моля те - правителството си дава сметка, че не може да има само политически назначения.

Коментар

• Естествено, че Искров ще остане. Правителството трябва да даде добър знак за приемственост и стабилност в чужбина - явно добре са го разбрали и ще го направят.
                            Crash&Burn

Коментар

• цялата работа ми изглежда така:
                              Искров: Б.Б. абе потъваме, аз си тръгвам, Вие се спасявайте.
                              ББ: а нема такива работи, ще седиш до края, нали Иване си гледал Титаник, как капитана са фана за руля и остана на кораба.

Коментар

• Бойко се е сговорил с Искров.
                                Предазначават го но от името на ГЕРБ .
                                Какъв ли е смисъла в цялата работа не знам.....
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X