IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще попречи ли фиаското на Интеркапитал на другите кандидати за Варшава?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Хайде да подминем политизацията и социализма като говорим за борсата, че да не напомням на коя партии са били членове половината ви министри и на кого са отрочета. Кадрите в много от мажовете също. Въртите сучете все политика и комунисти са ви в главите, сакън някой да не вземе да ви разпознае вас като такива, не че има значение освен като оценка на глупостта. Гузен негонен бяга вашата работа. Говорим за БФБ, а не за линията на тази или онази партия. И не съм апокалиптик. Казвам само какво ще се случи най-вероятно. Капиталистическия ми ум сочи към консолидация на разходите. Близо е до ума първо това. Какво ще стане ще видим и ми е абсолютно все едно, така че дори не съм пристрастен.
    Един вид и ти гласува за октопода на комунистите ГЕРБ,така ли???????
    Ами какво да ти кажа личи начин на мислене,които не е от сега(прехода).
    И след като не те интересува БФБ,какво си тръгнал да пишеш фермани.МОже ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
      Много апокалиптично бре ЖЕЙ..
      Хайде да подминем политизацията и социализма като говорим за борсата, че да не напомням на коя партии са били членове половината ви министри и на кого са отрочета. Кадрите в много от мажовете също. Въртите сучете все политика и комунисти са ви в главите, сакън някой да не вземе да ви разпознае вас като такива, не че има значение освен като оценка на глупостта. Гузен негонен бяга вашата работа. Говорим за БФБ, а не за линията на тази или онази партия. И не съм апокалиптик. Казвам само какво ще се случи най-вероятно. Капиталистическия ми ум сочи към консолидация на разходите. Близо е до ума първо това. Какво ще стане ще видим и ми е абсолютно все едно, така че дори не съм пристрастен.
      Last edited by Jay Gould; 21.07.2011, 18:38.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Те, повечето образовани, интелигентни люде пишещи тук, в 95 % дори не знаят какво значи това.
        Пускането на акции на борси в чужбина е голяма глупост. Велика просто ...
        Още по-голяма ще е продажбата на БФБ.
        Както бе безподобна глупост и удължаването на работното време, вместо то да си иде на нормалните час, максимум два часа. То, немци, американци, кой ли не щеше да търгува. Фантазии. То само с работно време ако ставаше - казах го още 2007г. - удължаването на работата на един пазар, носи предимно минуси.
        Продажбата на БФБ на чужд оператор, поне в близките години, ще е катастрофа.
        Много апокалиптично бре ЖЕЙ,точно от това няма смисъл.
        Не води до добро.Ето че цените са почти изравнени.
        А иначе локумите за глупостта за листването на две борси или това,че видиш ли нямало да сме имали борса,като препрочетох си написал все едно,че няма смисъл от такава.
        И прочие подобни твърдения.
        А продажбата на частен оператор няма да е катастрофа може да си сигурен на 100%.
        Май забравяш,че е държавна и сега там ефективността и интересите и са около мажовците,след като стане частна едва ли.

Подобни инфантилни мнения са рядкост,ама нищо има и такива.Живата в социализъм и комунизъм май Вие изтрил някои интереси и качества.
        Last edited by SoKoLoV; 21.07.2011, 18:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          eдва ли, каквито са разбити
          п.п. марияне, откъде взе данните за статията, нещо ми се различават...

Uploaded with ImageShack.us
          Няма разлика
          статията е писана към последната сделка към момента а именно към 11:50 ч. тяхно време, това е при цена 1,05

Поляците работят още доста след нас, така че после са навъртяли още сделки

Коментар

• Първоначално изпратено от black_trader Разгледай мнение
            има ли вариант да става въпрос за репо сделки ?
            eдва ли, каквито са разбити
            п.п. марияне, откъде взе данните за статията, нещо ми се различават...

Uploaded with ImageShack.us
            Last edited by dex; 20.07.2011, 23:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
              Прав си за другите компании, а дали са ги оценили правилно или доста са ги надценили .....
              просто никой не казва, че царя е гол и нещата са поели към единствена посока в предвид на това, че работят така все едно им е за последен сезон

знаеш, че всяко лято отсядам в единствения им работещ комплекс на Интеркапитал и говоря на база собствен опит, а не чуто или преразказано от някой си

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                Това е така, но вече виждам заглавието

"След злополучния опит с първата българска компания в Полша, нова иска да търгува във Варшава"

Може да се сложи и вътре в текста на новината за дебюта на някоя от 5-те български компании на вратата на чужда борса.

Резултатът ще е фокусиране върху рисковете от инвестирането, усилване на страховете, бг компаниите ще бъдат гледани под двойна лупа, което ще е за добро на инвеститорите, но ще намали оценката на компаниите.

Няма да бъде като 2007 г., що е IPO се скача в него, без замисляне. Ако Интеркапитал беше донесъл невероятно печалби, мнозина щеше да скочат и в следващата.

Историята с Интеркапитал ще увеличи замислянето. Най-малкото защото фонд мениджърите, които са решили инвестицията в Интеркапитал, няма да могат да си позволят втора поредна силно губеща българска компания, защото ..... ще ги уволнят на часа, защото ще стане подозрително повторение.
                Харесал си си темата и определено щеше да има резон, ако говорехме за сериозна компания с подобаваща капитализация.

Предвид че капитализацията на въпросната компания е смешна, ако някой се притеснява че ще и навреди на имиджа цената и в Полша, просто ще я вдигне за жълти стотинки.

А, ако въпросните 4-5 компании решат заедно, че е проблем, ще им струва по-малко от част от бюджета за реклама за месец два

Наистина, журналистите са склонни да правят асоциации всякакви, но нерде фармация, нерде строителство, пък било то и с обща марка БГ.

Коментар

ПС: Не знам дали съм прав индианецо, но ми се струва, че липсата на кадри тук е потресаваща. Дори брокерите които можеше през 2007 година да вложат всеки по една малка част от печалбите си в създаване на алтернатива като нещо като наш NASDAQ, не го направиха. Щеше да им излезе и евтино и сега щяха да са в много по-добри позиции, ама на. Така, ако някой купи борсата и просто я закрие (или пък ако не може заради договорът си да го стори, просто я остави да издъхне сама) то Бг. ще остане просто без борса и местен пазар. Така си мисля, а дали съм прав ще се види.
                  Липсата на кадри тук е напълно нормална тъй като бг бизнеса просто няма история, съществува едва от 20-25 години. Силно впечатление ми правят младите хора които ще са следващите поколения мениджъри, сигурен съм, че при тях ще има изключителни хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                    Това е така, но вече виждам заглавието

"След злополучния опит с първата българска компания в Полша, нова иска да търгува във Варшава"

Може да се сложи и вътре в текста на новината за дебюта на някоя от 5-те български компании на вратата на чужда борса.

Резултатът ще е фокусиране върху рисковете от инвестирането, усилване на страховете, бг компаниите ще бъдат гледани под двойна лупа, което ще е за добро на инвеститорите, но ще намали оценката на компаниите.
                    Ако случаят е достатъчно известен със сигурност ще има значение. Както за мен, за да участвам в полско ИПО имаше значение как са протекли предишни техни борсови приватизации. Нормално е като инвестираш в нещо, над което нямаш ежедневни наблюдения, да търсиш сравнения с предишни подобни процедури.
                    Но пък сериозно се съмнявам, че Интеркапитал е чак толкова познат дори на полските инвеститори. Твърде маргинална компания ми се вижда.
                    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Е не така де , нали увеличиха капитала за да я продадат на стратегически инвеститор, обаче се оказа, че единствения мераклия е "стратегически румънски инвеститор" . Все пак добре, че не е албански!!!
                      Понеже си от хората които уважавам ще се опитам да обоснова гледището си. Не зная дали съм прав, но мисля следното:
                      Идеята би била добра ако това бе борса с голям оборот, работеща с банки които обслужват брокерите, а те спекулантите с кредити, с къси позиции, въобще пазар който работи на пълна пара.. БФБ обаче не е такава борса. Не, че не работи или не се правят пари на нея и от нея, но особено от 2007 оборотите така драстично са паднали, че ако съм оператор с интереси в региона бих направил следното. Ние имаме пазар който в продължение на години не е е ползвал и на 10 -15 % ресурсите които е имал в набирането на пари и в правенето на оборот. Реално дори сега борсата би правила с 80 % поне повече оборот, но не би.
                      БФБ е като парен локомотив на който слагат по шепа въглища и чакат да стане чудо. Не, че не могат ако искат наистина да го подкарат, но те просто не знаят как работи това чудо. Както и да е ..
                      Това се вижда и от чужбина. Един оператор, който иска да прави бизнес е наясно, че както в администрацията така и в големите компании, банки кадрите са предимно роднина-милиционер, тоест те хората само толкова могат, колкото и дебели книги да са чели някой. Да видим банките например, вместо да печелят по милиони от борсова търговия и от обслужване на спекуланти и брокери те дори репата ги напускаха на върха на пазара вместо да започнат с това още в 2003-2004 г. С ръководството на БФБ е същото. Вместо да търси механизми, контакти за развитие не на бля-бля, а точно на бизнеса, вместо да го пришпори, то спи. За съжаление мениджърите в България не само на тия горе, а и въобще на по-големите компании са слепи. Пък и на малки (заложни къщи и репа - свиня и космос). Те и в златно яйце да се спънат ще го подминат, защото те няма да го видят. Това е факт с много малки изключения. Кадровата политика в случая е решаваща.
                      Балканите са и много беден пазар, разстоянията са къси. За това, ако има един оператор който би притежавал 2-3 борси, то най-логичното е да закрие по-малките и да увеличи капацитета на по-големите. Със закриването на малките борси ще се отвори и врата към увеличаване на таксите до намиране на някакъв баланс в тази вече монополна регионална позиция.
                      Ще се получи това което се получи в Източна и Западна Германия, някой страни от Източния блок или латинска Америка с индустрията. Консолидация. Закриваш, вземаш най-необходимото от заводите и консолидираш. Така пестиш и разходи. С борсите е същото. Ако например ти имаш 2 борси, като тази в Букурещ (Румъния има население 22 000 000, а ние с клизма само 6-7), почти европейски град и такава в София, какво би направил? Печалбата от закриване на хоремага в селото ще отвори пътека щат не щат селяндурите, към големия МОЛ пък там ще ги дереш с каквито искаш цени.

ПС: Не знам дали съм прав индианецо, но ми се струва, че липсата на кадри тук е потресаваща. Дори брокерите които можеше през 2007 година да вложат всеки по една малка част от печалбите си в създаване на алтернатива като нещо като наш NASDAQ, не го направиха. Щеше да им излезе и евтино и сега щяха да са в много по-добри позиции, ама на. Така, ако някой купи борсата и просто я закрие (или пък ако не може заради договорът си да го стори, просто я остави да издъхне сама) то Бг. ще остане просто без борса и местен пазар. Така си мисля, а дали съм прав ще се види.
                      Last edited by Jay Gould; 20.07.2011, 22:40.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                        Във Варшава винаги ще имат едно на ум при листването на други български компании за съжаление след това фиаско, но се радвам, че правилно са оценили акциите на Интеркапитал тамошните инвеститори...
                        Прав си за другите компании, а дали са ги оценили правилно или доста са ги надценили .....

Коментар

Продажбата на БФБ на чужд оператор, поне в близките години, ще е катастрофа.
                          Е не така де , нали увеличиха капитала за да я продадат на стратегически инвеститор, обаче се оказа, че единствения мераклия е "стратегически румънски инвеститор" . Все пак добре, че не е албански!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                            Възможно е и настроението на анализаторите да има значение. Аз виждам и друг вариант на заглавие

Софарма би била най-голямата фармацевтична компания на Варшавската борса
                            +1

Коментар

• Възможно е и настроението на анализаторите да има значение. Аз виждам и друг вариант на заглавие

Софарма би била най-голямата фармацевтична компания на Варшавската борса
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• относно заглавието "След злополучния опит с първата българска компания в Полша, нова иска да търгува във Варшава"

В Полша вероятно има повече опитни и качествени анализатори отколкото в БГ, при цялото ми уважение.Те биха различили качествения продукт от боклука.Въпроса е да им се предложи качествен продукт.А заглавието ще има ефект от ден до пладне

Коментар

Working...
                                X