IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SOFIX е грешен от 6 месеца, Зърнени не е трябвало да влиза, ЦКБ на косъм от излизане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от орк Разгледай мнение
    да, няма да е никак приятно на инвестиралите в сертификати
    А какво става с продукцията на техническите анализатори?
    И се чудя КФН дали ще порови в сделките на КТБ и другите доколко са между свързани... и от там биха могли да завържат бюджета
    Защо? Това е добра схема да им източим парите! Кой ги е карал да идват в България? Ще вкарваме и изкараме Трейс и зърнените храни още 5-6 пъти и ония ще фалират.

Коментар

• да, няма да е никак приятно на инвестиралите в сертификати
      А какво става с продукцията на техническите анализатори?
      И се чудя КФН дали ще порови в сделките на КТБ и другите доколко са между свързани... и от там биха могли да завържат бюджета

Коментар

• В ЦД съм виждал преди години табела- Не работим с граждани. Значи те могат да вдигат и прибират таксите на хората, а... Наистина не работят с никого

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
          Излиза сега, защото в събота znae6t ме активира, като ме подсети че фри-флота на Енемона е променен, в темата за Енемона.

Аз се амбицирах да вложа 20 минути, за да сметна ръчно всички free-float-и.

Оказа се, че при Софарма е дяволски различен, спрямо обявеното от БФБ.

Не можех да повярвам и сметнах втори път. Тогава осъзнах, че имаме новина.
          Само дано не си смятал по оня патентован метод - анюанизирания ти

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
            Браво и от мен!

Крайно време е това недоразумение Централен депозитар да се вземе в ръце и да почне да си върши работата, ЗАЩОТО ТУК ВЕЧЕ ГОВОРИМ ЗА ПАРИ!

СЕГА СПОКОЙНО ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА АКЦИИ НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА МОГАТ ДА ГИ СЪДЯТ ЗА РЕАЛИЗИРАНИ ЗАГУБИ СЛЕД ИЗВАЖДАНЕТО НА АКЦИИТЕ ОТ ИНДЕКСА!!!
            Могат - дръжки!
            На какво основание - на един слух пуснат от Мариян@Инвестора? Хе-хе

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Не слабото- те са вече пречещото звено за развитие на пазара. Това преля чашата. Те не са се променили или развили от 20години- нито технологично нито в отношенията си с клиентите и институциите
              Споко бе пич.

Коментар

• Не слабото- те са вече пречещото звено за развитие на пазара. Това преля чашата. Те не са се променили или развили от 20години- нито технологично нито в отношенията си с клиентите и институциите

Коментар

• С две думи: ПАК СЕ ИЗЛОЖИХМЕ КАТО КИФЛАДЖИИ (да ме извинят истинските такива).

Ако аз съм един чужд инвеститор и разбера такива смешки, за който и да е пазар бих избягал на момента и повече никога не бих стъпил там!!!

Коментар

• ЦД са слабото звено в цялата система. Раздават го като някаква потайна митична организация, а всъщност трябва дори снимки на голите им задници да има на техния (дървен) сайт.

За free float трябва да се използват средни стойности, за да няма манипулации. Вземането на стойност от един ден е нелепо. Може и някаква по-сложна формула, стига да е смислена и да ограничи манипулациите и непрестанното излизане и влизане на едни и същи компании.

Коментар

• Защо се ослушват шефовете на ЦД- те няма ли да понесат отговорност. Или само ще вдигат таксите и ще маниполират индексите. Кой ги контролора тях- БНБ ли Правителсвото ли. Не стига , че са монополисти и предлагат високи цени, а отгоре на това и грубо се намесват и изкривявят пазара

Коментар

• e добре-ако се ребалансира индекса по ниско или по високо сте е. познат има сертификати варху него и все пак те предлагат некав leverage които ако е сресту теб може да стена неприатно

Коментар

• Говорим си сякаш на майтап - заплати, оставки.
                          Хора, това си е за голямо разследване и затвор.

Коментар

• znae6t - браво, че си го видял септември, но тогава никой не броеше борсата за жива. Сега има относително значително по-голям интерес към пазара и за това ребалансирането на индекса е значима новина.

Като цяло съм склонен да приема тезата за "фиксиране на състава на СОФИКС" защото вече наистина изкривяването от действия на мажоритарите идва в повече.
                            - растат сделките само и само да се нагласи ФФ или някое друго изискване за участие в индекса, отделно вероятно ще се местят и цените в последния ден
                            - фондът които следва Софикса с реални покупки и продажби също изкривява пазара
                            - параметрите за участие в СОФИКС са формални, а всъщност СОФИКС се лансира като индекс представителен за представените на борсата най добри български компании

Допълението на BGN също е трябва да се вземе в предвид от БФБ и ЦД.
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Няма да се учудя, ако в ЦД вземат заплати като в БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                                С какво са ти виновни журналистите, че разкриват "грешките" на държавните компании? Браво на Мариян, засега работата е свършена за Отличен 6. Ако последват и оставки, значи има наченки на гражданско общество в България.
                                Това с оставките с очите си да го видя ,пак няма да повярвам, че се е случило.
                                За да има оставки трябва целия бранш да натиска, не само един човек.

Коментар

Working...
                                X