Доста незаслужено ми се вижда мястото на Корадо, но да видим
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2025 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЛюбими компании на форума - критерият е Доверие умножено Оценка. За 2015 любимите са направили 8 % при падащ пазар, за миналата година 2016 са докарали 29 %, което бие широките индекси отново. За тази година са
Компания Доверие Оценка Резултат 1 Стара планина холд АД 4,27 7,45 31,8115 2 Монбат АД 4,14 7,53 31,1742 3 М+С Хидравлик АД 4,13 7,4 30,562 4 Адванс Терафонд АДСИЦ 4,2 7,25 30,45 5 Софарма Трейдинг АД 3,9 7,76 30,264 6 Хидравлични елементи и системи АД 4,16 7,08 29,4528 7 Софарма АД 3,89 7,37 28,6693 8 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 3,71 7,69 28,5299 9 Софарма имоти АДСИЦ 3,9 7,3 28,47 10 Корадо-България АД 3,49 6,88 24,0112
Нямам от 2 и 10 , на тяхно място ако сложим Зл. лев и ХИм прехвърлят 90% от партфейла
Коментар
-
Новите анкети за сезона
Пазарен ветропоказател 1Q 2017 и временни резултати
Очаквания за основните български акции 1Q 2017 и временни резултатиМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЛюбими компании на форума - критерият е Доверие умножено Оценка. За 2015 любимите са направили 8 % при падащ пазар, за миналата година 2016 са докарали 29 %, което бие широките индекси отново. За тази година са
[TABLE="border: 0, cellpadding: 0, cellspacing: 0, width: 387"]
[
Коментар
-
Любими компании на форума - критерият е Доверие умножено Оценка. За 2015 любимите са направили 8 % при падащ пазар, за миналата година 2016 са докарали 29 %, което бие широките индекси отново. За тази година са
Компания Доверие Оценка Резултат 1 Стара планина холд АД 4,27 7,45 31,8115 2 Монбат АД 4,14 7,53 31,1742 3 М+С Хидравлик АД 4,13 7,4 30,562 4 Адванс Терафонд АДСИЦ 4,2 7,25 30,45 5 Софарма Трейдинг АД 3,9 7,76 30,264 6 Хидравлични елементи и системи АД 4,16 7,08 29,4528 7 Софарма АД 3,89 7,37 28,6693 8 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 3,71 7,69 28,5299 9 Софарма имоти АДСИЦ 3,9 7,3 28,47 10 Корадо-България АД 3,49 6,88 24,0112 Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Абсолютно съм съгласен с посоченото от Вас, г-н Митанкин. Идеята за този "мегафонд" изглежда добра /по-добро професионално управление, "раздвижване" на активите и от там на пазара и т.н./, но ако го направят както трябва, т.е. да поискат от притежателите на активи /за определен срок/ да се разпоредят с тях - да останат тяхна собственост и да ги управляват сами или с "мълчаливо" съгласие /незнание, незаинтересованост и т.н./ да влязат в този мегафонд!!!
П.П. Ако гледаме историческия опит направо тръпки ме побиват какво могат да сътворят БСП /национализация и пр./, пък и ГЕРБ каквито ги натвориха през последните години /забрана за притежаване на акции от чужди граждани в АД, притежаващи земеделски земи /за щастие отменен/, прехвърляне на активи от ПФ към НОИ, водещо до реално намаляване на активите на ПФ и др./ също не падат по-долу!!!
ПП. ПП. Съжалявам, че тази тема я започнахме тук, но нямаше друга подходяща и дискусията тръгна от самосебе си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
Затова няма как да се говори за някакъв "мегафонд" без да се питат собствениците на тези активи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнениеТова е като приказката за Нероден Петко. GG-BG е много точен пример! Човекът не си дава акциите от Солвей Соди, но би дал други, които също като тези са в регистър А.
Наскоро споменах, че над 40% от акционерите в регистър А на СПХ си получават дивидентите. И то в период, в който дивидентът на една бонова книжка беше около 4 лева годишно. Колко ли ще е този процент при последния дивидент от над 58 лева на първоначално вложените 25 лева? Това ще разберем след като мине 5-годишната давност.
Затова няма как да се говори за някакъв "мегафонд" без да се питат собствениците на тези активи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Тази идея е на още ранна фаза, аз лично не съм чел проекто закон / а това без да е специален закон няма как да се наложи / и ще има явни и скрити противници. Затова мисля че е малко вероятно да стане. Иначе изглежда като полезна за пазара - този фонд също ще действа като някакъв индекс на българските акции, ще се използват правата на незаинтересованите и пасивни акционери, ще се акумулират дивиденти, може евентуално да създава ликвидност, ще може да дава акциите си назаем срещу лихва, ще има доста подготвен и квалифициран акционер на общите събрания, които ще защитава миноритарния интерес тъй като това му е основният предмет на дейност и има ресурсите да наема качествени юристи и да води дела до успешен край.
Смятам, че обхвата на правата му ще е за акциите в регистър А само на публичните компании.
Наскоро споменах, че над 40% от акционерите в регистър А на СПХ си получават дивидентите. И то в период, в който дивидентът на една бонова книжка беше около 4 лева годишно. Колко ли ще е този процент при последния дивидент от над 58 лева на първоначално вложените 25 лева? Това ще разберем след като мине 5-годишната давност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Може ли да задам един въпрос относно този мегафонд! В него всички акции в региктър А на ЦД ли ще влязат!?! Питам защото имам акции от Солвей - Соди АД, с които не искам да влизам в този мегафонд!!! Отделно имам и от други дружества, за които нямам нищо против да влязат в този мега фонд!
Смятам, че обхвата на правата му ще е за акциите в регистър А само на публичните компании.Last edited by BigBear; 24.01.2017, 10:16.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеИзплащането на дивидент е необходимо, но не единствено условие за наличие на доверие на инвеститорите към мажоритарните собственици. Отново първите компании в класацията по доверие са тези които плащат дивидент, като тази година това са първите 18 компании.
Класацията е в линка
Доверие в мажоритарните собственици 2017Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Силно позитивно, но за мен лично малко вероятно.
Коментар
-
Силно позитивно, но за мен лично малко вероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Евентуално създаване на мегафонда всъщност към позитивните ли е или не?Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
Коментар