Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Та теоритично звучиш прекрасно - търсим новите епъл и амазон, купуваме ги на 2 долара и после ги праваме на 2000 - супер, нали? Ама реалността е малко по-различна и 99% стигат до някой от описаните от теб сценарии, което всъщност си е съвсем нормална ситуация. И в този ред на мисли, за да не теоритизираме излишно, би било прекрасно да кажеш кои са твоите топ 5, 4, 3 или колкото там решиш акции, в които си вкарал някое левче на БФБ. Защото основно съм те засичал в темите на евереста, цеко сифоня и, ако не ме лъже паметта, мумифицирания чичак, а те определено не са нито гугъл, нито епъл, нито нетфликс .
Разбира се, не си длъжен да го правиш, но когато говориш нещо теоритично, е хубаво да застанеш и с ясен пример - ето, аз имам това и това, защото така и така. За да не съм голословен, аз имам ЧЕЗ Разпределение и пакет Хим - пакетът Хим е купен за децата и ще бъде кеширан някога си в бъдещето ( в момента е на загуба от 15%), а ЧЕЗ Р е купен само и единствено заради твърдата ми вяра, че ще има търгово на 300+ лева. Отделно това е компания, която е друга бира и няма как да фалира, просто не е възможно, защото е най-структуроопределящата не само на борсичката ни, ами е в топ 10 на структуроопределящите в страната. Бих усреднявал още при ЧЕЗ Р, ако цената тръгне надолу - ше купувам през 20 лева - 180, 160, ако тръгне натам. Хим няма да купувам, освен ако цената му не слезе пак до абсолютния минимум. Други компании при настоящите цени не бих купувал - не казвам, че са лоши, напротив, има отлични като Коравото или старопланинци (любовниците са ми в игнор листата, което не ги прави лоша компания), но за моите виждания, на този пазар, са балон - лично мнение.
Е, ако споделиш и ти твоите виждания, считам, че ще има полза от мнението ти, другото е разтягане на локуми - без лични чувства и не целя обиди. Хубав ден!
Коментар