Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение

И аз забелязах някои от отбелязаните от теб неща и ми се прииска да допълня с още малко. Направи ми впечатление, че в анкетата се е получила много оспорвана борба за някои места. Първото място например е 26 срещу 25 гласували. При средна оценка над 7точки за глас, ако единия кандидат беше получил още едно позоваване, щяха напълно да се изравнят позициите. Бих ги обединил по смисъл общо на 1во място.
Особено видно е пък съперничеството на fib, osp, bref -заемащи 5, 6 и 7мо място, но само с по 1т. разлика от общо 90 за всеки от тях, т.е отклонение от 1т в случая за мен означава че са еднаквотегловни и бих обединил общо на 4то място. Подобно и на заемащите 9,10 място разлика от 1т, от общо 74т бих гледал като еднаквотегловни. Каква изненада - след великото обединение на няколкото места в анкетата биха попаднали толкова на брой дружества, колкото има софикс...
От друга страна забелязваме, че 34 анкетирани гласуват за не повече от 40 дружества

Може би е добре, че софикс се ъпдейтва по два пъти годишно, така може по-бързо да хване динамиката. А новости има - освен слизането в класацията на Chim-групата, виждаме и излизане от 10ката при стабилната Sfarm. Компенсирано е от Sftrd, явно натискът на цената от ромфарм е оказал влияние.
Друго интересно ми се видя постиженивто на Биодит. Още не се търгува, но вече е в топ 20.

Може би освен желание да се инвестира в подцененост се наблюдава интерес и към риск, както и към производствени дружествa,(забелязано и от bigbear) с което можем да си обясним освен биодит така и позоваванията към новопоявилите се в анкетата албена и неохим. Ще видим тази година дали се зараждат нови пазарни сили?! Надявам се, особено ако най-после се финализират дългоочакваните сделки, при две от дружествата попаднали в десятката...

Наистина голяма благодарност за труда на bigbear. И за труда и за систематизираните резултати, които показват процесите и изобщо осмислят анкетата.
Коментар