Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2025 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеДнес беше ден за преоценка от фондовете. Ползвах случая да направя преоценка и на прогнозите на форума за 2011 година. Резултатите са следните
Реализирана загуба на СОФИКС за периода 10.3 %
Десетте водещи акции на форума са на загуба от 21% средно
20 % или 8 участника от форума имат претеглен резултат по добър / по малка загуба/ от СОФИКС, един е на печалба
Трудна година за предвиждане се оказа...Имате ли желание за реванш?
Първите три от мойта класация са се представили много добре за тримесечието ...
Особенно Петрол ,НИКА и ЕМКА
Предлагам да се публикуват и прогнозите на всички участници и успенаемоста за да има отговорност при даването им...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеДесетте водещи акции на форума са на загуба от 21% средно
20 % или 8 участника от форума имат претеглен резултат по добър / по малка загуба/ от СОФИКС, един е на печалба
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеТрудна година за предвиждане се оказа...Имате ли желание за реванш?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Днес беше ден за преоценка от фондовете. Ползвах случая да направя преоценка и на прогнозите на форума за 2011 година. Резултатите са следните
Реализирана загуба на СОФИКС за периода 10.3 %
Десетте водещи акции на форума са на загуба от 21% средно
Трудна година за предвиждане се оказа...Имате ли желание за реванш?Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНаистина е безсмислена. Горе долу като това да се напълниш с нисколикдниНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДали е така или не, е друг въпрос. И затова ти казах, че няма да го дискутирам. Пък и като си толкова знаещ всичко и за всеки не ти и трябва, да си губиш времето.
Моето време ми е ценно, така, че по този въпрос не ми се влиза в безсмислена за мен полемика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНяма нужда да ми обясняваш. Страх те е от загуби, но се оправдаваш че така имаш по-голяма възможност да спечелиш ако нещо тръгне нагоре.
бла ...
.. благоевград бт.
Моето време ми е ценно, така, че по този въпрос не ми се влиза в безсмислена за мен полемика.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНема се пуашиш ! Ако и ти си беше разкеширал по-навреме мцх-то, поне половината над 9 лв сега щеше да знаеш, какво правиш
Освен това коментара на Гаки срази чувствителната ми душа (както посочи и фискалиста) а именно: "И без акции може но е тъжно" !!! Много често имам поне 15 до 20 бр. Така ме кефи !!! Мога да ти обясня и защо, но в твоя случай ще се въздържа
И не си прав. Щеше да си прав ако имаш малко на брой компании и чакаш изненада от някоя от тях. Когато имаш много на брой, както ще да си ги избирал винаги резултатите ти ще се движат около средното за пазара. Т.е. безсмислено е да държиш много на брой нисколиквидни рискови акции, защото те с нищо не ти вдигат вероятната доходност, но ти ограничават растежа в началната фаза, защото тогава всъщност растят първо ликвидните Така винаги твоята печалба ще е по-ниска от тази която можеш да постигнеш при растеж и в същото време няма да печелиш почти нищо при спад. Тъй като пък нисколиквидните имат гадното свойство да се сриват с много за кратко време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНема се пуашиш ! Ако и ти си беше разкеширал по-навреме мцх-то, поне половината над 9 лв сега щеше да знаеш, какво правиш
Освен това коментара на Гаки срази чувствителната ми душа (както посочи и фискалиста) а именно: "И без акции може но е тъжно" !!! Много често имам поне 15 до 20 бр. Така ме кефи !!! Мога да ти обясня и защо, но в твоя случай ще се въздържа
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи си колекционер. Че то твоя потфейл има повече позиции от този на повечето фондове. И ако за тях е разбираемо, държат много за да са ликвидни. То при теб изглежда че държиш много защото не знаеш какво да правиш
Освен това коментара на Гаки срази чувствителната ми душа (както посочи и фискалиста) а именно: "И без акции може но е тъжно" !!! Много често имам поне 15 до 20 бр. Така ме кефи !!! Мога да ти обясня и защо, но в твоя случай ще се въздържаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИмам много яки избушеняци
софком привилегировани (доста), софбт (малко), мцх (не прекалено), синергон (добре, че малко), , хим привилегировани (малко), sofarma, sevto, софарма трейдинг, медика (доволно от тая група), добре познатите ти избушеняци от унипак, масово оплютия от повечето играчори избушеняк- свилоза, малко соларпро, (као-то го разкеших на 2,50) следват малко избушеняци от вида биовет, стара планина, фазерлес, феърплей , както и изостанали неликвидни избушеняци от типа варна плод (слабо), випом (почти слабо), т.н.
Изобщо избушеняк до избушеняка
Нямам елхим, ццб, еврохолд & производните му, нямам още и оцк и хидропневмотехника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеМи, те и да искат, как да действат бързо?! Всеки който прави пакети от по-неликвидна позиция в класацията едва ли има и 5 цифри събрани за последните 3 седмици, пък не е да кажеш, че няма спадове през периода, ако ще и почти винаги да е с 1-2- ра оферта купува.
А какво би станало ако някой има 2% от дружество "оценено" за продаване, в таква ситуация.. Видяхме, не веднъж, че такива бройки пуснати на пазар свалят цената с десетки проценти.
И от мен поздравления за автора и най-вече за последователността, пък и портейла на форума изглежда доста добре, по мое мнение.
Коментар
Коментар