За 2013 може и да ни издърпат само няколко позиции
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2025 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеОт всичко прочетено излиза ,че си дал фиктивна анкета...
Защо!
Излезох от 8 позиции и включвам акции ,който ще имам някаква доходност ако купя в бъдеще ,даже и на много ниски нива ,когато се набалочват сега, накрая няма да бъда на плюс спрямо анкетата ,но спрямо портфеила ще съм ......
Целта е да се види нагласата на форума а не манипулираната как трябва да бъде за да си начешеш егото ....
Точно което съм постнал са ми очакванията да поскъпнат най много през 2013.
Нали такава е анкетата в края на краищата...
Сега друг е въпроса какъв съм преценил че е риска/профита със всяка една от тях и какво място ще заемат в портфейла ми (ако изобщо влязат)
Коментар
-
Трудно успявам да събера сравнително представителен отговор на целия форум общо за акции, а и форматът на тоя тип допитване не позволява друго. За сметка на това правя тримесечни допитвания за Пени стокс и отделно за подценени основни акции така че до голяма степен това което искаш ПипБел е изпълнено.
Мисля че тази година голямата разликата в резултатите на форума и индекса се получи от това че като цяло българският капиталов пазар беше загърбен изцяло от големите инвеститори и имаше нетно излизане на пари от пазара, но това позволи на малкото останали интересуващи се от пазара да открият бисерите в калта и да направят силно успешни прогнози, а надявам се и доста успешни реални портфейли.
Утре ще обновя списъка от акции за стратегията Кучета на BGTR30 2013, а до тогава който не е гласувал в анкетата за Спестяванията може да я попълни набързо.
BSEtrader се оказа прав и няма все още достатъчно отговори (29) на анкетата за Топ 10 акции на форума за 2013 а и надали ще обработвам всичките различно форматирани прогнози точно по празниците така че срокът се удължава до края на четвъртък.
Весело изкарване на празниците на всички, здраве и щастие през следващата година и нека винаги Трендът да е с ВасМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕто и от мене прогноза за печелившо/спекулативните за 2013 имайки предвид нивата от последната сесия за тази година.
Макар че работата с тия прогнози малко афиф според мене.
Голяма меца изчислява средно аритметични доходности и си прави изводи ( и то с точни%) колко сме били по добри от индексите, което не е съвсем коректно мисля.
Например това което давам долу аз като очаквания има много малко общо с портфейла , който съм си планирал за към края на 2013.
Например за първите 4 съм отредил макс.до 16-17 % в него, други 3 от тези долу изобщо ги нямам сега или планирам да имам в бъдещия си дългосрочен портфейл, само евентуално за кратка спекулка.
Както и това че съм дал само 1 адсиц и то на 8-мо място - не означава че не планирам и през цялата 2013 да си остана на 60% в 3 адсица, които ще ми осигурят 3/4 от очакваната сигурна див.доходност от 20% за следващата година.
Не съм дал в списъка и осн.си акция с почти 50% тегло, а най много плодове от нея ще бера и догодина.
Така че мисля че по адекватна би била годишна анкета/и отделно за портфейлни и отделно за спекулативни акции, които да включват и уточняване теглото на съответните позиции., от ...до в % например.
1. NEO
2. CCB
3. SFARM
4. FZLES
5. CHIM ( вкл.и 6C4P )
6. HES
7. MCH
8. BREF
9. BIOV
10. FIB (привил.)
Защо!
Излезох от 8 позиции и включвам акции ,който ще имам някаква доходност ако купя в бъдеще ,даже и на много ниски нива ,когато се набалочват сега, накрая няма да бъда на плюс спрямо анкетата ,но спрямо портфеила ще съм ......
Целта е да се види нагласата на форума а не манипулираната как трябва да бъде за да си начешеш егото ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеРезултатът на топ 10 акции на форума за 2012 година е 29,5% като Софикс за същото време е направил 7.25%, като 20 души(44%) имат по-добър резултата от Софикс
Има трима участници които са успели да бият резултата и на BGREIT който е 58 %
Браво!
Макар че работата с тия прогнози малко афиф според мене.
Голяма меца изчислява средно аритметични доходности и си прави изводи ( и то с точни%) колко сме били по добри от индексите, което не е съвсем коректно мисля.
Например това което давам долу аз като очаквания има много малко общо с портфейла , който съм си планирал за към края на 2013.
Например за първите 4 съм отредил макс.до 16-17 % в него, други 3 от тези долу изобщо ги нямам сега или планирам да имам в бъдещия си дългосрочен портфейл, само евентуално за кратка спекулка.
Както и това че съм дал само 1 адсиц и то на 8-мо място - не означава че не планирам и през цялата 2013 да си остана на 60% в 3 адсица, които ще ми осигурят 3/4 от очакваната сигурна див.доходност от 20% за следващата година.
Не съм дал в списъка и осн.си акция с почти 50% тегло, а най много плодове от нея ще бера и догодина.
Така че мисля че по адекватна би била годишна анкета/и отделно за портфейлни и отделно за спекулативни акции, които да включват и уточняване теглото на съответните позиции., от ...до в % например.
1. NEO
2. CCB
3. SFARM
4. FZLES
5. CHIM ( вкл.и 6C4P )
6. HES
7. MCH
8. BREF
9. BIOV
10. FIB (привил.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеpipbel
Човешко е да се греши и въпрос на време за всеки, които си мисли че не греши да сбърка. Като цяло обаче тази година форумът се е справил добре, прогнозите на почти половината бият депозитите и златото
п.с. Тук май трябва да отчетем и отписването на КАО и БТХ и ликвидация при ЕЛАРГ?Last edited by tony1975; 29.12.2012, 09:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеpipbel
Човешко е да се греши и въпрос на време за всеки, които си мисли че не греши да сбърка. Като цяло обаче тази година форумът се е справил добре, прогнозите на почти половината бият депозитите и златото
Постнах го понеже той най агресивно агитираше тук във форума срещу адсиците и ни обябяваше спорещите с него за шматки с намазани ски за урвата.
Нищо лично.
Дори ми липсва неповторимия му стил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеРезултатът на топ 10 акции на форума за 2012 година е 29,5% като Софикс за същото време е направил 6.35%, като 20 души(44%) имат по-добър резултата от Софикс
Браво!
И догодина повече познали и с по-високи проценти
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНа сегашните цени АДСИЦопвте са скъпии и съответно за мен са си спекула с неясен край
А Хим, ЦКБ, ФИБ са все акции които са много по евтини и по сигурно инвестиции и дружевства от смешните АДСИЦ
Ма що ли напоследък има последователи като че ли твърдящи същото за адсиците.
Има и още. Пак от тогава. Уникален е ( т.е. беше че смени и ника вече)
Ма как пък една печеливша не нацели.
Имаше едно изследване за маймуните с вързани очи и инвеститорите. Май мънкитата бяха по успешни
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеИзкуших се и аз да дам една бърза класация:
топ 10 на най-стабилни компании на БФБ, най-добро финансово състояние, най-добри перспективи за развитие, най-много възможни очаквания, и най-важното - на най-ниски цени, следователно потенциал за поскъпване:
1. Химимпорт
2. Синергон Холдинг
3. Холдинг Варна
4. ЦКБ
5. Индустриален Холдинг Б-я
6. Проучване и Добив на нефт и Газ
7. Зърнени Храни Б-я
8. Агрия
9. Топливо
10. ФИБ
Не е препоръка, лично мнение.
Коментар
-
Резултатът на топ 10 акции на форума за 2012 година е 29,5% като Софикс за същото време е направил 7.25%, като 20 души(44%) имат по-добър резултата от Софикс
Браво!Last edited by BigBear; 29.12.2012, 00:00.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от softohold Разгледай мнение1-МЕКОМ АД
2-ХИМА
3-ССВ
4-КАОЛИН АД
5-ХД ПЪТИЩА АД
6.ЖП ИНФРАКСТУКТУРА ХД АД ---ВЪЗКРЪСВАНЕТО
7.СИНЕРГОН ХОЛДИНГ АД ПРОПАДАНЕТО
8.ФОНД ИМОТИ АД ОЦЕЛЯВАНЕТО
9.ЕНЕМОНА АД
10.СОФАРМА АД ПИРАМИДА ИЛИ НЕ