Първоначално изпратено от dzk
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2025 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеГледай филмчета за 3D принтерите и мисли - аз нямам готови рецепти, само знам че бизнес моделите в индустрията ще претърпят сериозни промени в близките 5 г.
според мен те имат приложение за производство на единични бройки части или предмети. които са или експериментални или са за резервни части, и на места където доставката им е по-скъпа или по бавна (примерно на космическа станция).
освен че такова производсто е все още скъпо, това е и доста бавно. така че голямо промишленно производство на детайли, както е твоята идея все още няма да може да става със 3D принтери. (поне не и в близките 50 години)
докато го напиша и някой ме е изпреварил
Коментар
-
3D принтерите се справят много успешно и в момента но само за части които се правят в малки бройки и са с висока добавена стойност. Тъй като съм търсил западни компании, които да печелят от това единствената прилична която намерих реално прави части за прототипи. 3D принтирането няма как да е успешно за бройки които се правят серийно в големи количества и реално не оскъпяват особено крайната стока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениев смисъл?Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеПопълних, интересни и очаквани резултати. Само за МС Хидравлик ми е странно. Идва епохата на 3D принтерите все пак - мислете хубаво
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеНова анкета - тази я пускам веднъж годишно декември месец.
Дългосрочна инвестиция до 2019 г
Благодаря на всички които участваха до сега!Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеНова анкета - тази я пускам веднъж годишно декември месец.
Благодаря на всички които участваха до сега!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеВреме е да позачистиш - КАО - СЕВТО- Сф БТ а ?Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Нова анкета - тази я пускам веднъж годишно декември месец.
Благодаря на всички които участваха до сега!Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Анкетите са затворени от вчера. Обобщение на резултатите.
Портфейл на форума 4Q 2014
Класация на българските акции 4Q 2014
Резултатите от анкетите са най - долу като PDF файлове.Last edited by BigBear; 18.12.2014, 15:37.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеОчаквания за основните български акции 4Q 2014
Другите две анкети ги оставям отворени до утре
Портфейл на Форума 4Q 2014
Пазарен ветропоказател 4Q 2014
Биковете са 69%
80% щяли да продадат при Софикс между 900 и 3000
от Дневник:
6. При прехвърлянето на натрупаните средства по партиди към НОИ се създава сериозен риск за срив в цените на определени активи, които трябва да бъдат продадени от пенсионните фондове, което е държавно предизвикан риск за хората, които изберат да останат в частните фондове.
И още нещо: само поради факта, че подобни идеи се обсъждат, изобщо не чакайте никакъв чуждестранен инвеститор тъдява.
Коментар
-
Направили са промени при анкетите и мога да виждам само първите 100 резултата. В благодарение на това, че темата този път беше по-често на първа страница има 115 отговора на анкетата.
Платих им за да си видя всички резултати. Ако не друго поне ми спестиха преписването, защото сега вече позволяват експорт на данните като файл.
Очаквания за основните български акции 4Q 2014
Другите две анкети ги оставям отворени до утре
Портфейл на Форума 4Q 2014
Пазарен ветропоказател 4Q 2014Last edited by BigBear; 17.12.2014, 00:19.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Meрси!
Попълних, но данните не излязоха - показва само 0,0%
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеСтанали са над 100 попълвания и софтуера ме подтиква да стана платен абонат - това е явно нещо ново...
Довечера ще препиша данните и ще ги публикувам
само анкетата
няма сто попълванияMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Станали са над 100 попълвания и софтуера ме подтиква да стана платен абонат - това е явно нещо ново...
Довечера ще препиша данните и ще ги публикувам
само анкетата
няма сто попълванияLast edited by BigBear; 16.12.2014, 18:36.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
Коментар