IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колега, ще се съглася с почти всичко написано от Вас, ама ...

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    ... партньорството си с топ 10 бранд у нас...
    ... няма по-голям от Левски и това не е просто бранд!

Коментар

• 1. Доверие
      2. БФБ
      3. Агрия
      4. Шелли
      5. Стара Планина
      6.Илевън
      7. Бреф
      8. Софарма Трейдинг
      9.ПИБ
      10 Импулс
      Last edited by Майната; 04.01.2024, 13:55.
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• 1. PET
        2. WIN
        3. DUH
        4. SLYG
        5. BACB
        6. FIB
        7. SFARM
        8. BREF
        9. ALUM
        10. AGH

Коментар

• Ето и моите 10

DRON
          SLYG
          BREF
          WIN
          SO
          BSE
          DUH
          SCOM
          ITF
          TIB
          Last edited by Key Ru; 04.01.2024, 14:12.

Коментар

• 1. Шели
            2. Импулс1
            3. Доверие ОХ
            4. Смарт Органик
            5. Бианор
            6. Дронамикс
            7. Агриа
            8. ПИБ
            9. ЦКБ
            10. Биодит

Коментар

• Грую Груев]-

Какъв си ни убавец,- да те цуна и поФаля!
              Можело значи и со благо и почтенно!

Коментар

• 1. Доверие
                2. Софарма
                3. Агрия
                4. Шелли
                5. Алкомет

чак до 10 не мога да ги докарам, нямам нищо на БФБ в момента
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• От уважение към Биг ще се отсамобанирам и ще драсна и моята прогноза - считам, че следва максимално много хора да участват, защото това е може би най-ценната тема в този форум и, както съм казвал многократно, дори и да не съм съгласен с много от мненията и прогнозите на колегите тук (както и те с моите, най-вероятно ), то тези прогнози са много важни и следва да ги има, за да може Биг да го обобщи (отново благодаря за труда - знам колко е неблагодарно) и да са като лампичка за всеки, който иска да инвестира тук или там, за да знае психологията на тълпата.

Така, аз имам само 1 акция на БФБ (ако изключим 15 бройки от една друга), затова може и да не съм репрезентативна извадка (никога не съм бил фен на разпиляването в десетки акции, винаги съм в макс 3 на съответната борса, за да мога наистина да ги проследя), но пък се старая да съм максимално обективен. Разбира се, основната на всичко ще е макротрендовете по света и микро такива у нас. Аз изхождам от следните неща:
                  1. Ще продължи да има евтини (доколкото няма да се оскъпяват повече) пари, ерго на Запад пак ще растат повече или по-малко
                  2. Войната в Украйна (която нас особено ни касае) би следвало да приключи тази година
                  3. В САЩ ще спечели Тръмп (а това е добре за индексите), а в Русия - ясно кой
                  4. Земите и агрото най-вероятно и тази година ще са бита карта, защото Бг производителите определено не могат вече да работят на евтин пазар (и внос) от Украйна с надути ренти и цени на земята у нас
                  5. Тех компаниите ще си останат балон с леки пропуквания заради евтините пари
                  6. Производството леко ще поизпадне в рецесия с оглед на очертаващата се такава в целия ЕС (поне този, дето ни е основен партньор)
                  7. Не очаквам някакъв бум на инвестициите, въпреки че най-вероятно ще ни дадат дата от 01.01.2025 за влизане в еврозоната (която реално не ни трябва, но пък с оглед на очертаващия се гръцки сценарий у нас, ще е единственото ни спасение от умнокрасивите глупости в последните години - сори, но политиката е част от икономиката)

С две думи - очаквам, както казават брокитата, забавяне на темпа на растеж, но добрите имоти, пардон акциЙ, ще държат някаква цена и ще има търсене за тях, затова да се пробваме да намерим добрите акции, които да си струват влизането на сегашните цени. И така:

1. ФНИБ (BREF) - знаете, писал съм много пъти защо и как очаквам утрояване на цената до ликвидацията през 2029 (да, знам, на БФБ всички са спекуланти и няма дългосрочни), няма да се повтарям - който го вълнува, може да драсне в съответната тема и там да обсъждаме. Очаквах да видим тройката през 2023, но и 2,50 (ок, завършила на 2,42), т.е. 25% ръст и 5,5% дивидент към него на мен ми няха предостатъчни за 2023. Вярвам, че вече ще видим и 3+ през 2024, особено с новите наематели и строежа на метрото

2. Доверие (DUH) - както всяка година, Бг Бъфет от БеУграду следва да помпи някъде и да се прави на мъШ - тази година помпенето следва да е тук, поне такова е мнението на цацата. Акцията е изключително рискова, крепи се само на една банка в мега нереформирана кочина като Молдова, но знае ли човек какво и как ще реши Той - само седелите на коленцето Му могат да пророкуват

3. ПИБ (FIB) - писах ги и миналата година в класациите и бях сред малкото, които вярваха в акцията (не че имам, просто отчитам тенденциите) - също много рискова акция, а и корпулентното момче вече е премиер в сянка, така че дивидентът се очертава отново да е мираж, но въпреки всичко тази банка е брутално подценена

4. Химимпорт (CHIM) - тях ги пиша на принципа, че няма накъде да падат повече, но може и да ме изненадат А и нали трябва да направя 10 бройки, което определено ми е трудно на БФБ

5. Илевън (11C) - странното е, че завършиха миналата година на минус, но пък това е добра основа за ръст За мен това е най-читавата тех, мех, хай стартъп и т.н. акция на БФБ, но без припомпване няма как да стане.

6. Софарма трейдинг (SFTRD) - понеже Чичикака е крайно нелогичен, а вече набалончи почти всичко без тук, то може евентуално и тук да има нещо, знае ли човек, а и самата компания е наистина добра, особено ако подобен индивид с просръбски бленувания не ѝ беше начело

7. БФБ (BSE) - тук съм на принципа, че ако няма полза, няма и вреда - от една страна имаме самото БФБ, което е безкрайно неефективен гьол, който дори не може да си изплаща сама заплатите на персонала, но от друга страна имаме дивидентът от БНЕБ, за което БНЕБ предстои още и още растеж. Освен ако държавата не реши да го разкара от БФБ де, тогава цената тук ще слезе около левче

8. Телематик интерактив (TIB) - в последните ми акции съм малко на принципа "просто трябва да добавя нещо" - мениджмънтът тук е доволно неграмотен (казвам го покрай "Левски" и свиншините и некомпетентността им там), но пък за сметка на това е агресивен. Ако бяха една идея по-умни, с оглед на партньорството си с топ 10 бранд у нас, можеха отдавана да са отхвърчели напред, но всеки сам си преценя

9. Алкомет (ALCM) - познавам работата им в Шумен и амбицията им определено кърти миФки, та може и да им се получи. Хем са доста добра компания, хем у наше село всеки си прави и си обявява каквито резултати си иска...

10. Одесос (ODES) - крайно неликвидна дори и на БФБ акция, но в много перЕспективен сектор, с оглед на войната и невъзможността на украинците и руснаците да ремонтират кораби в региона

П.С. За финал, искам да поздравя инвестиралите в Шели (прекрасен маркетингов трик и ала-бала с немските балъчета на продавача на астропрогнози) - шапка им свалям и без ирония заявявам, че това трябва да е еталон за привличане на чужди пари (стригане на чуждо стадо). Поздравявам и инвестиралите при Чичикака - вярно, абсолютно балонирана позиция, но парите са си пари, особено ако са реална, а не виртуална печалба - това са двете топ печеливши акции на БФБ и следва да им се отдаде заслуженото. Личното ми и крайно субективно мнение е, че на БФБ няма почти нищо, което да си струва парите към настоящия момент - добрите компании са на много сериозни мултипъли, а шитовете са си шитове.

Успешна и много здрава 2024, колеги - аз ще съм доволен, ако и през нея постигна 30% доходност на БФБ, а на вас пожелавам трицифрени печалби и много поводи на радост и споделени мигове с обичаните от вас хора!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 1. Bref
                    2. Fib
                    3. Win
                    4. Imp
                    5. Hrc
                    6. Agh
                    7. So
                    8. Alcm
                    9. Spdy
                    10. Duh

Коментар

• 1. BDT
                      2. SLYG
                      3. HRC
                      4. DUH
                      5. IMP
                      6. AGH
                      7. SFT
                      8. TBS
                      9. BSE
                      10. BNR

Коментар

• DOVUHL
                        TIB
                        SFA
                        PET
                        SLYG
                        FIB
                        BREF
                        BSE
                        BDT
                        AGH

Коментар

• 1. Корадо
                          2. Шели
                          3. Илевън Кепитъл
                          4. Импулс
                          5. HR Капитал
                          6. БФБ
                          7. ХЕС
                          8. Софком
                          9. Спиди
                          10. Монбат

Коментар

• Доверие
                            Химимпорт
                            Бианор
                            ПИБ
                            Шелли
                            Софарма
                            Сирма
                            ТБС
                            11С
                            Агрия

Коментар

• imp
                              hes
                              monb
                              bdt
                              msh
                              slyg
                              eubg
                              scom
                              ater
                              ihb
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Моля участвайте - в петък излиза класацията на брокитата за Капитал! Успешна година!
                                Last edited by tony1975; 02.01.2024, 11:29.

Коментар

Working...
                                X