If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Михаиле, гледай си там форекса и златото и не се мъчи да правиш прогнози за нещо, за което абсолютно никой не може да даде прогноза, а именно демографското развитие. А дори и то да е ултра важно (а не е, само спомагателно е), то ти направи уби борсите на Литва, Латвия и Естония, да речем, а Индия, примерно, направи световен гигант. Ама как да е, важно е да се лаля - не са важни хората, Михаиле, хора винаги ще се намерят - както вие избягахте на Запад, така и ние тук, в България, сме Запад за много народи - важна е територията. Или ти се мислиш за нещо повече от някой китаец, иранец или руснак, да речем? Много недемократично, Михаиле, много недемократично, какво ще кажат твоите западни господари по въпроса. Или бяха източни
F-16 е най-добрият избор за България, смята бивш главнокомандващ на НАТО За да избегнем война трябва да сме добре подготвени за нея постоянно, съветва ген. Филип Брийдлав https://www.investor.bg/news/comments/275661/332/
ей тва е една от причините дет бегат ората и за невръщането им, неам идея за кво са ни тия самоледи и то не кви и да е ами точно Сашевски 5 ръка с превъртен километраж, да се пазим от кой с тва от бежанците ?!?...... неколко милиона вместо да се опраят влаковете нещо чайниците да напраят една фурия София Бургас/ Варна за 1ч. с влак как е, лошо ли е ?!? да асфалтират поне нещо улиците такава компания немеме ли, нещо дет да праят инфраструктура ?!? ..... или нещо смислено от тва да продаат здраве на ората, щот кой нема пари мре .... аз от тия доле не видех нито една компания да прай нещо смислено което да е от полза на обществото като цяло ама нито една ..... банки, хапчета, имоти, некви хидравлики и ЧЕЗ на Гинка и тва е така ли ?? ......
1 Адванс Терафонд АДСИЦ
2 Софарма АД
3 Софарма Трейдинг АД
4 М+С Хидравлик АД
5 Корадо-България АД
6 Стара планина холд АД
7 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ
8 Елана Агрокредит АД
9 Хидравлични елементи и системи АД
10 ЧЕЗ Разпределение България АД
Михаиле, гледай си там форекса и златото и не се мъчи да правиш прогнози за нещо, за което абсолютно никой не може да даде прогноза, а именно демографското развитие. А дори и то да е ултра важно (а не е, само спомагателно е), то ти направи уби борсите на Литва, Латвия и Естония, да речем, а Индия, примерно, направи световен гигант. Ама как да е, важно е да се лаля - не са важни хората, Михаиле, хора винаги ще се намерят - както вие избягахте на Запад, така и ние тук, в България, сме Запад за много народи - важна е територията. Или ти се мислиш за нещо повече от някой китаец, иранец или руснак, да речем? Много недемократично, Михаиле, много недемократично, какво ще кажат твоите западни господари по въпроса. Или бяха източни
първо аз комар не играем а просто елементарна сметка ве Уотсън, аз неам нищо напреки да ви летат акциите до небето, но хвърлих един бегъл поглед на така наречените български индекси и ньенто .... ми ньенто кат имаш износ на народ и то нон стоп, тагай кой ше бачка, кой ше генерира печалби, кой ше консумира раотите на 10 Български компании на форума за 2019та и т.н. и т.н. е ше се намерят ора ама какви ?!?! за Литва, Латвия и Естония важи същото тия па са съвсем батак.... аз само питам щот мисля тва са есенциални неща за разтежи или ?!? Ние неаме ФЕД или ЕЦБ да излее 100млрд. на месец у борсата .....
Да тя територията е важна ама явно други ше се възползват от тая раота ние ньет, щот не умеем ве брак ми щот просто не умеем ....
.... и ви се възхищавам на ентусиазма, а западните господари са сложили местни туземски феодали там така наречените групировки и герои от 1001 нощ ... аз за местните туземски феодали неам никакво желание да прайм квотото и да било щот те просто толкоз и могат, не може от анцузи кат сложат костюми да стане нещо, тц ..... ще изчакаме културно да се гътнат от само себе си ....
P.S. при източните господари тече смяната отдавна, то там беше наложен същия колониален модел с 5 феодала и останалото рая, мда ама те поне се сетиха нещо праят по въпроса, че се беха умрели сдали ...
Администраторчето и да триеш и да не триеш акциите на БФБито на-най мама, щот много е просто кат нема хора не знам кви разтежи кви 6 лева бленувате...... проста бакалска сметка е тва предай го на муцуните на сайта ....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Администраторчето и да триеш и да не триеш акциите на БФБито на-най мама, щот много е просто кат нема хора не знам кви разтежи кви 6 лева бленувате...... проста бакалска сметка е тва предай го на муцуните на сайта ....
Отново доверието на инвеститорите се определя от споделянето на печалбите и изплащането им като дивидент. В топ 30 на компаниите с най – високо доверие 21 компании са изплащали дивидент през 2018, а при останалите девет над половината някога са давали дивидент или предстои да бъде изплатен в близко бъдеще.
Инвеститорите очакват значително по-висока ценова възвращаемост от компаниите които не дават дивидент или е относително малък. Силно наказват компаниите, които разпределят доход без да го споделят с всички - М+С Хидравлик АД слиза надолу в доверието с 10 позиции и цяла точка спрямо 2018 година заради бонусна схема към мениджерите под формата на акции по номинал което е далеч от пазарната цена на акциите.
Доверието в мажоритарните собственици драстично спада, като едва 8 % имат някакво доверие в тях. Близо 40 % от инвеститорите споделят, че са загубили доверие през миналата година, което вероятно е доста повече, защото някакво доверие в началото на 2018 година са имали 38 % от анкетираните, а две години по -рано са били 31 %...
Сега се сещам, че можеш да ги пращаш тия анализи и на АИКБ например ..... Ей така да си знаят
Отново доверието на инвеститорите се определя от споделянето на печалбите и изплащането им като дивидент. В топ 30 на компаниите с най – високо доверие 21 компании са изплащали дивидент през 2018, а при останалите девет над половината някога са давали дивидент или предстои да бъде изплатен в близко бъдеще.
Инвеститорите очакват значително по-висока ценова възвращаемост от компаниите които не дават дивидент или е относително малък. Силно наказват компаниите, които разпределят доход без да го споделят с всички - М+С Хидравлик АД слиза надолу в доверието с 10 позиции и цяла точка спрямо 2018 година заради бонусна схема към мениджерите под формата на акции по номинал което е далеч от пазарната цена на акциите.
Доверието в мажоритарните собственици драстично спада, като едва 8 % имат някакво доверие в тях. Близо 40 % от инвеститорите споделят, че са загубили доверие през миналата година, което вероятно е доста повече, защото някакво доверие в началото на 2018 година са имали 38 % от анкетираните, а две години по -рано са били 31 %...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Не ме учудва. Всичко живо е в дивидентни акции. Аз също.
Дългосрочна инвестиция до 2023 година https://www.surveymonkey.com/results/SM-H36DHFTCV/
1 Адванс Терафонд АДСИЦ
2 Софарма АД
3 Софарма Трейдинг АД
4 М+С Хидравлик АД
5 Корадо-България АД
6 Стара планина холд АД
7 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ
8 Елана Агрокредит АД
9 Хидравлични елементи и системи АД
10 ЧЕЗ Разпределение България АД
Да върнем темата в дискусията (зачетох назад) Таблицата не ми допада заради обширното присъствие по места на великата "планина" ))) (имах си мнение, още отдавна, че даже не не е добре да е и в индекс, по причина че се получава нещо като "набалонване" с метода sum-of-parts, - някак не ми се виждаше добре, да има повече от 2 дружества от една и съща група., това ми мнение не е променено, а и нямам доверие на г-н велев, особено след милионните бонуси за мениджъмнта, емитиране на капитал по номинал за избрани и т.н.) На Евереста имам нулево доверие (случаят с предишния адциц, в който малките акционери все пак взеха властта и го ликвидираха успешно, после заниженият коеф. при сливането на севтополис, емисията капитал и влизането в индекс при агрокредита, т.н .), Атера не виждам накъде да расте )) На ФНИ нямам особено доверие, покрай опита за намаляване на капитала )) така че не останаха много позиции от табл. за мен поне.
От останалите дружества - Софарма, може и да стане, ако е купена за 3 лв или надоле ) ,. а не за 4 ) Все пак са и от по-ликвидните дружества. От изброените имам само чез, но основно и съм в кеш към момента.
(подразбира се, че не е препоръка)
А анкетата за доверието в маджовците може би ще става все по-актуална -
Винаги съм споделял. Просто вече се разочаровах от много хора и сега го правя на лични, на който поиска мнение.... Е на на всички де, но на повечето.
ако знаеш, как добре те разбирам Греъме, ...а си боли, особено като не ти вярват или не разбират кристално чиститe те ти отношения към ежедневието. Веднъж един голям дух, признат титан на словото ми каза приживе - "...отворих ръце за обятие, станах на разпятие" - не знам, може и да не е публикувано но го запечатах, може да е казал нещо пророческо))) Не случайно ти е намаляло желанието да пишеш ... - живот. - училище... в тоя род на мисли казвахме на шега като ученици "училище- мъчилище" В светът на илюзиите народа си мисли, че живее някакъв реален живот ... наивна и жалка картинкаи, но както казваш - те тва е те )))
Коментар