IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 1. AGH
    2. CCB
    3. TRACE
    4. SFT
    5. DUH
    6. CHIM
    7. BSO
    8. ODES
    9. SGN
    10. SFA
    Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Uns, на първия въпрос - много малко, като най-вече отиде да избера 4-5 допълващи до 10бр позиции.
      За втория - дддд си каза неговата. Със сигурност има и много други, някои съществени, други не толкова, къде от скромност, къде от страх да не се изложиш, къде отбягване на публичност и т.н.

Коментар

• Колеги, замислих се и ми е интересно колко време отделихте за подготовка на прогнозите си, които публикувате тук или предоставяте на Big Bear?

Предполага се, че всеки е до някаква степен в час с пазара, освен това изглежда, че "горещите акции" от края на 2021 г. получават форумното доверие и за цялата 2022 г. Почти няма изненади, така да се каже.

Може би изненадите в прогнозите са там, където публикуващият е в режим Hold & Hope - има някакви книжа и се надява да поизбие загуби или късметът да покрие спекуалцията. Дали е така и по-точно доколко е така?

Това е първият ми голям въпрос. Вторият ми е защо някой може да избере да даде прогноза лично, вместо публично?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          .... Сега като погледнах класацията за миналата година и стигнах до извод, който ми се вижда много важен и искам да го споделя с всички вас. Важно е човек да има правилни прогнози и съответно да е в час със случващото се, но също много важно е да има и топки, за да застане с парите си зад мнението си. Давам пример - ето аз например тази година съм се представил по-добре от Батя да кажем, но реалният ми резултат е горе-долу на 1/2 от този, който бих имал с по-големи топки. Убеден съм, че при Батя е обратното - тоест дал е по-"куца" прогноза, но я е надминал чрез рискове най-вероятно в пъти. Така се получава, че човек назад в класацията има в пъти по-добра доходност, което всъщоност е единственото важно....
          Успех и здраве на всички, в една лодка сме!
          Да 15-ка, така е! И това се получава защото бях силно концентриран в 3 от 10-те акции /Алтерко, ДОХ и АГрия/ в прогнозата ми, които за щастие се оказаха и с най-висока доходност през годината. А други "кранти" като /Хим, ССВ и ПИБ/ не мръднаха и на йота или даже са на минус. И така по правилото за средна аритметична, крайната картина доста се изкривява
          Както и да е, това не е така важно. Годината беше фантастична, а както каза един приятел, 2022-ра и на 1/5 да даде като доходност, ще сме доволни!

Ето и моите 10 акции за 2022-ра:

1. Агрия груп
          2. Еврохолд
          3. Алтерко
          4. Софарма трейд
          5. ПИБ
          6. ЦКБ
          7. ДОХ
          8. Гагарин БТ
          9. Хим
          10. Билборд

Успешна 2022-ра на всички имащи смелостта да инвестират на родната борса!

Коментар

• За много години! Много здраве и успехи за всички през новата 2022г!

Поздрави за голямата мечка и продължаването на тази хубава инициатива. Поздрави и на dddd за първото място. След малко почивка сега ще отварям да отговарям в анкетите и да мисля топ 10.

Ясно е, че 2021г. беше изключитено добра за инвестиращите на БФБ. Да се оплачат могат само неинвестиращите - при 42.04% за Софикс и 36.82% за БГТР30 ... при резултатите от топ 10 на BigBeаr от по 50 - 100+% при правилата на провеждането, когато не купуваш и продаваш нищо през годината, а купуваш 10 компании с равни тегла и не ги пипаш цяла година. И пак се постигат такива проценти - определено има смисъл инвестирането на нашата борса. Надявам се повече хора да са се убедили в това!
            Last edited by BSEtrader; 03.01.2022, 17:09.

Коментар

• 1. DRON Дронамикс Кепитъл АД
              2. DUH Доверие Обединен Холдинг АД
              3. AGR Агрия груп холдинг АД гр. Варна
              4. CHIM Химимпорт АД
              5. 11C Илевън Кепитъл АД
              6. CCB ТБ Централна кооперативна банка АД
              7. HRC Ейч Ар Кепитъл АД основна емисия
              8. A4L Алтерко АД
              9. SFT Софарма Трейдинг АД
              10. TBS Телелинк Бизнес Сървисис груп АД
              http://forexnews.bg

Коментар

• Странични наблюдатели без портфейл могат ли да дават прогноза?

Коментар

• 1, AGH
                  2. A4L
                  3. DUH
                  4. CCB
                  5. CHIM
                  6..TBS
                  7. MCH
                  8. IMP
                  9. MONB
                  10.ALB

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                    Айде и аз да пусна

1. Алтерко
                    2. Спиди
                    3. Софарма Трейдинг
                    4. Софарма
                    5. М+С хидравлик
                    6. ХЕС
                    7. Градус
                    8. Корадо
                    9. Неохим
                    10. ПИБ

Последните 4 ги изсмуках от пръстите си. Мисля да вляза с малко в някои от тях. Първите 6 ги имам в портфейла си, заедно с още няколко дивидентни дружества.

За много години, живи и здрави през Новата година.

Специални благодарности на BigBear че си играе да прави и да смята всичките тези неща.

Хубаво е човек да гледа от време на време какви глупости е писал

Консервативно и дългосрочно влизам. Атера и Софарма Имоти са ми някъде около 25-30% от портфейла и не очаквах да растат, ама и те пораснаха. Ако ги бяха писал тях вместо последните 4 можеше и да имам по-добър резултат в прогнозата. Реално портфейла ми се представи една идея по-добре от прогнозата и хич не мога да се оплача тази година.

През годината купих малко Корадо, Телелинк, БФБ, БРЕФ и Импулс и продадох Софарма Трейдинг половината, с които купих Алтерко. Взех съвсем малко бройки колкото да ги следя - Смарт Органик, Дронамикс и Градус (това последното след скандалите).

Като последните покупки бяха продиктувани както dddd писа "Но в следващите години ролята на сентимента ще се засилва и случайни емоционални реакции на пазара ще започнат да оказват влияние на някои акции."

Та и аз имам някакво такова усещане и се опитвам нещо да хвана (отиграя) но с доста дребни суми. Предполагам няма да ми се получи баш така както си мисля и накрая ще си заложа пак на добрите стари дивидентни акции и такива с фундамент.

Новата прогноза не се отличава много от старата, като накрая вкарвам дружества дето съм купил през тая година и се надявам да растат.

1. Алтерко
                    2. Спиди
                    3. М+С хидравлик
                    4. ХЕС
                    5. Софарма
                    6. БФБ
                    7. Импулс
                    8. БРЕФ
                    9. Телелинк
                    10. Корадо

Коментар

• 1. ПИБ
                      2.Агрия груп холдинг
                      3. Алкомет
                      4. Софарма трейдинг
                      5.БФБ
                      6.Арома
                      7.Илевън Кепитъл АД
                      8.Сирма груп холдинг
                      9.КЗ Одесос
                      10.Булгартабак холдинг

Коментар

• Супер инциативата продължава, благодаря ти за труда, Биг Беър!

Честито, dddd. Впечатляващ сток пикинг като за БФБ. Наистина жалко, че прогнозите ти не са публични.
                        Поздравления и за останлите колеги, които са били SOFIX или са около него. Наслука и догодина.

Излизайки от 2020 г. имахме няколко наистина очевидни пазарни провала (ДОХ на 3 и нещо лева, Алтерко на 7, Спиди на 60, чакахме и ЧЕЗ...). Като че ли прогнозите в началото на 2021 г. бяха по-лесни, докато сега пазарът изглежда доста по-fully priced.

Ето все пак и моите десет:

1. Софарма Трейдинг
                        2. Софарма
                        3. Телелинк БСГ
                        4. ПИБ
                        5. БФБ
                        6. Ейч Ар Кепитъл
                        7. ФНИБ
                        8. Агрия Груп Холд
                        9. Зърнени Храни България
                        10. Алкомет

Успех на всички и през новия сезон.

Коментар

• ето и моите 10 цента:
                          1, AGH Агрия - много активи и голяма печалба
                          2. FIB ПИБ - много активи и голяма печалба
                          3. SGH - Сирма, липса на (кофти) мажоритар и възможност за растеж
                          4. CCB - много активи и голяма печалба
                          5. CHIM - много активи и голяма печалба
                          6. BSE - монополист
                          7. BREF - много активи и липса на (кофти) мажоритар
                          8. SFA - допълване до 10
                          9. ODES - допълване до 10
                          10.ZHBG - допълване до 10

Аз предлагам правилата да се променят - вместо да се да се мъчат хората да допълват до 10 (което си е противоестествено за инвеститорската логика) да участват с по-малко на брой и да се взима средно аритметичното от тях, Или поне да може да слагат "Х", като нямат желания за повече и тези хиксове да се смятат с нула.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                            21 позиции имам към момента, като 1/2 са пренебрежими като % и не съм ги постнал.
                            Алтерко ми е 2ра позиция и засега не смятам да се разделям, освен ако не усетя нова ракета.
                            Очаквам още доста от нея да произлезе, но с по-бавни темпове.
                            Към момента така виждам нещата.
                            Голяма условност имам с подреждането - класирането е леко произволно - т.е. оглеждам 5-6 от позициите за себе си.
                            това май пак е някакъв феномен на БФБ ?!? Да държиш позиция, която не мислиш, че ще расте, за сметка на други дето мислиш, че ще растат? Някой да не те принуждава да го правиш това? или е просто зомби поведение

ПП. това беше майтап. Прогнозата е за края на годината, а портфейлът е в момента- така, че явно намерението е да се продава Алтерко и да се купува друго.
                            Last edited by petyob; 02.01.2022, 21:59.

Коментар

• 21 позиции - уау! Аз толкова не съм имал общо за 25+ години търговия. Но всеки си има тактика и сам си преценЯ успех
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 21 позиции имам към момента, като 1/2 са пренебрежими като % и не съм ги постнал.
                                Алтерко ми е 2ра позиция и засега не смятам да се разделям, освен ако не усетя нова ракета.
                                Очаквам още доста от нея да произлезе, но с по-бавни темпове.
                                Към момента така виждам нещата.
                                Голяма условност имам с подреждането - класирането е леко произволно - т.е. оглеждам 5-6 от позициите за себе си.

Коментар

Working...
                                X