IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Класацията до сега винаги е била, като отговор на топ10 предложения на брокерите в Капитал - така по- лесно всеки може да изчисли успеха на форума и брокерите в прогнозите
    Но се сравняват десетте най-предпочитани а не всичките посочени.А и на тях това им е работата.В повечето ИП-та има цели екипи, които са разпределни по сектори. Големите следят целия пазар. Никой от тук не го прави. Всеки може да посочва колкото си прецени и накрая ще се видят кои са 10-те най предпочитани. Аз няма да посочвам нищо защото не искам да изсмуквам от пръстите си 4-5 компании само и само да се получат 10.
    Last edited by B.Graham; 20.12.2022, 12:42.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Като ви гледам мненията май правенето на класацията почва да се обезсмисля ! Един иска 4,5 компании, друг 7, трети дава определени сектори ! От години доколкото помня класацията е с 10 компании и доколкото знам я сравняваме с класацията топ 10 на брокерите, така, че правенето на друга класация с различен брой компании няма смисъл !

Коментар

• Класацията до сега винаги е била, като отговор на топ10 предложения на брокерите в Капитал - така по- лесно всеки може да изчисли успеха на форума и брокерите в прогнозите

Коментар

• Big bear,

мисля че трябва да се допитате до форума дали 10 акции не са прекалено много. Почти никой не държи толкова много акции, даже и с евентуалната watch list-а е трудно да се съберат. Много съфорумци споделят, че последните позиции си ги изсмукват от пръстите, за да допълнят до 10 бройката. Аз самият държа средно 5 акции и наблюдавам още 2-3 за евентуално влизане. Топ 7 примерно ще е по-реална оценка за нагласите на инвеститорите тук според мен.

Коментар

• 1. BSE
            2. AGH
            3. BREF
            4. DUH
            5. A4L
            6. ATER
            7. HRC
            8. FIB
            9. HES
            10. BGAG

С изключение на AGH и A4L, останалите ги имам.

Коментар

• И аз мисля, че не е много правилно да се посочват задължително 10 акции. По-добре да посоча 4-5 акции които наистина вярвам че ще поскъпнат и в които ще инвестирам отколкото да посоча 10 в които нито ще инвестирам нито вярвам че ще поскъпнат.

Коментар

• предлагам в играта да се включат и продажба(на къси), макар че българските не може да ги "скъсяваме", поне може да продаваме реалните, което не е малко - да усетиш момента за продажби. Смятане ще е елементарно - просто ще са с минус.

ПП. така ще могат да се включат и тези, които предричат повсеместен спад -ще разпродадат
                ПП2 - например за миналата година щях да хвана спада на Алтерко и Доверие, а не да включвам някакви насила до 10
                Last edited by petyob; 20.12.2022, 11:30.

Коментар

• 1 Алтерко
                  2 Доверие
                  3 Софарма варанти
                  4 Софарма Трейдинг
                  5 Сирма
                  6 ПИБ
                  7 Импулс
                  8 Илевън
                  9 Ейч Ар
                  10 Неохим

Коментар

• Алтерко (A4L)
                    Агрия (AGH)
                    Телематик (TIB)
                    Емка (EMKA)
                    КЕШ (код универсален)
                    Яйчарите (HRC)
                    Канибалите (11C)
                    (надолу - кой каквото си пожелае,
                    и ако може без атери, елани, пибове, брефове, софарми и химове
                    и без да са препоръки, разбира се)
                    ps. Всъщност всичко след позиция 1 се налага поради необходимостта да се "редуцира" риска (принудително)
                    Last edited by precakanoto; 20.12.2022, 07:23.

Коментар

• DRO
                      A4L
                      ITF
                      DUH
                      SCOM
                      TIB
                      BSE
                      EUBG
                      11C
                      CCB

Коментар

• 1.Доверие
                        2.Агрия
                        3.Алтерко
                        4 Илевън
                        5.Софарма варанти
                        6.Биодит
                        7.Атера
                        8.БФБ
                        9.СФТр
                        10.ПИБ

Коментар

• МОИТЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ:
                          1. Агрохолдинги (усреднено АГРИЯ и БГ- АГРО)
                          2. ИМПУЛС - 1
                          3. АТЕРА
                          4. Б Ф Б
                          5. ДОВЕРИЕ
                          6. АЛТЕРКО
                          7. Машиностроене (усреднено ЕМКА и ХЕС)
                          8. СОФТРЕЙДИНГ
                          9. МОНБАТ
                          10. ЕЛЕВЕН

Коментар

• 1.АЛТЕРКО
                            2.ДОВЕРИЕ
                            3.АГРИЯ
                            4.СОФАРМА ТРЕЙДИНГ
                            5.СОФАРМА ВАРАНТИ
                            6.БИОДИТ
                            7.АТЕРА
                            8.ТЕЛЕМАТИК
                            9.СИРМА ГРУП
                            10.БГ.АГРО

п.п. Споделям мнението на Греам, че 2023 година няма да е много добра
                            Last edited by спекуланта; 19.12.2022, 22:21.

Коментар

• За да прогнозираме догодина, следва да имаме из на в пред и зад вид като каква ще е тя и да се пробваме да изчистим личните си пристрастия. Като държач на само 1 основна акция (и едни 15 бройки от една друга), считам, че ще се пробвам да съм максимално обективен (в субективността си ) Аз лично очаквам една нормална година - нито на някакви диви ъпове, нито на невероятни спадове, просто защото няма предпоставки за това - хем има много кинти по света и у нас, ерго инфлация, хем по света (но не и у нас), вдигат лихвите (макар и по-скоро символично засега - 2-3% лихва при 15-20% инфлация си е смешка)

1. BREF - тук съм максимално субективен в обективността си, защото имам доста. Но субективността ми не е базирана само на гола увереност, просто няма как тази акция да стои на тези нива още дълго време и мисля, че 2023 ще е нейната година, въпреки ултра мързеливото и некомпетентно в последно време ръководство - натрупаха се прекалено много позитивни неща, за да просължава да стои в миманса. Сигурно ще има други, които ще я бият, но вярвам/надявам се, че на мен и доходността от нея ще ми стигне.
                              2. FIB - принципно е малоумно в година на очаквани кризи да се залага на банкова акция, но за мен финансовите акции ще са по-добре от производителите, а фибанкасъту си е на доста добри нива, колкото и печалбите ѝ дори да не са екселски, ми и аз не знам какви да ги нарека.
                              3. ATERA - ясно защо, земята си е земя и въпреки малоумното ръководене на тази акции и мега алчния мажоритар, просто фундаментът си е фундамент. Не очаквам някакъв свръх ъп, но и едни 20% с дивидента ще са ок за подобна година, ако се случат
                              4. 11C - канибалите са си канибали - реално са единствените наистина добри от сегмента си на пазара у нас, всичко друго е сбирщайн и аматьори
                              5. AGH - не мисля, че има какъвто и да е шанс да повторят резултатите от 2022, което ще доведе до отлив от дребосъка, влязъл за бързи печалби, но мажо има кинти и си е аграр, така че може да се включи да понакупи. А и си имат фундамента със земята, въпреки откровените идиотии с покупките в последно време.
                              6. SFTRD - чичикака обича да си играе, а това му е единственият ненабалончен папир, пък има и добра основа. Лекарства винаги ще се търсят, така че шо пък не
                              7. SFAW - слагам две поредни чичикакови акции, просто щото няма какво да сложа. Малко е хазартно, но аз така или иначе не виждам особено атрактивни акции на БФБ в момента
                              8. TIB - като сме рекли хазарт, хазарт да е - Палмс бет не са много топ, но са спонсори на Левски, та оттам знам, че не са и ултра зле. Световното беше златна мина за хазарта тази година (икзлючая уредения финал), така че ще покажат добри резултати
                              9. EUBG - слагам Еврохолд за спорта, просто да допълня класацията
                              10. WIN - не знам защо ги слагам, ама да има, току виж от тази трънка излязъл заек

Ми това е - дано годината е добра, пък после да си ги мерим кой направил 100% (реална, а не екселска доходност), кой 90% - ще съм доволен да съм и от вторите

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 1. Мфг инвест
                                2. Телематик палмс
                                3. Индустриален капитал холдинг
                                4. Фибанк
                                5. Албена
                                6. Цкб
                                7. Монбат
                                8. Бреф
                                9. Hr
                                10. Win
                                Last edited by top; 20.12.2022, 10:00.