Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2024 на форума
Collapse
X
-
Last edited by B.Graham; 20.12.2022, 12:42.Life won't wait for you.
-
Като ви гледам мненията май правенето на класацията почва да се обезсмисля ! Един иска 4,5 компании, друг 7, трети дава определени сектори ! От години доколкото помня класацията е с 10 компании и доколкото знам я сравняваме с класацията топ 10 на брокерите, така, че правенето на друга класация с различен брой компании няма смисъл !
- 9 Харесвания
Коментар
-
Big bear,
мисля че трябва да се допитате до форума дали 10 акции не са прекалено много. Почти никой не държи толкова много акции, даже и с евентуалната watch list-а е трудно да се съберат. Много съфорумци споделят, че последните позиции си ги изсмукват от пръстите, за да допълнят до 10 бройката. Аз самият държа средно 5 акции и наблюдавам още 2-3 за евентуално влизане. Топ 7 примерно ще е по-реална оценка за нагласите на инвеститорите тук според мен.
- 4 Харесвания
Коментар
-
предлагам в играта да се включат и продажба(на къси), макар че българските не може да ги "скъсяваме", поне може да продаваме реалните, което не е малко - да усетиш момента за продажби. Смятане ще е елементарно - просто ще са с минус.
ПП. така ще могат да се включат и тези, които предричат повсеместен спад -ще разпродадат
ПП2 - например за миналата година щях да хвана спада на Алтерко и Доверие, а не да включвам някакви насила до 10Last edited by petyob; 20.12.2022, 11:30.
Коментар
-
Алтерко (A4L)
Агрия (AGH)
Телематик (TIB)
Емка (EMKA)
КЕШ (код универсален)
Яйчарите (HRC)
Канибалите (11C)
(надолу - кой каквото си пожелае,
и ако може без атери, елани, пибове, брефове, софарми и химове
и без да са препоръки, разбира се)
ps. Всъщност всичко след позиция 1 се налага поради необходимостта да се "редуцира" риска (принудително)Last edited by precakanoto; 20.12.2022, 07:23.
- 2 Харесвания
Коментар
-
1.АЛТЕРКО
2.ДОВЕРИЕ
3.АГРИЯ
4.СОФАРМА ТРЕЙДИНГ
5.СОФАРМА ВАРАНТИ
6.БИОДИТ
7.АТЕРА
8.ТЕЛЕМАТИК
9.СИРМА ГРУП
10.БГ.АГРО
п.п. Споделям мнението на Греам, че 2023 година няма да е много добраLast edited by спекуланта; 19.12.2022, 22:21.
- 2 Харесвания
Коментар
-
За да прогнозираме догодина, следва да имаме из на в пред и зад вид като каква ще е тя и да се пробваме да изчистим личните си пристрастия. Като държач на само 1 основна акция (и едни 15 бройки от една друга), считам, че ще се пробвам да съм максимално обективен (в субективността си ) Аз лично очаквам една нормална година - нито на някакви диви ъпове, нито на невероятни спадове, просто защото няма предпоставки за това - хем има много кинти по света и у нас, ерго инфлация, хем по света (но не и у нас), вдигат лихвите (макар и по-скоро символично засега - 2-3% лихва при 15-20% инфлация си е смешка)
1. BREF - тук съм максимално субективен в обективността си, защото имам доста. Но субективността ми не е базирана само на гола увереност, просто няма как тази акция да стои на тези нива още дълго време и мисля, че 2023 ще е нейната година, въпреки ултра мързеливото и некомпетентно в последно време ръководство - натрупаха се прекалено много позитивни неща, за да просължава да стои в миманса. Сигурно ще има други, които ще я бият, но вярвам/надявам се, че на мен и доходността от нея ще ми стигне.
2. FIB - принципно е малоумно в година на очаквани кризи да се залага на банкова акция, но за мен финансовите акции ще са по-добре от производителите, а фибанкасъту си е на доста добри нива, колкото и печалбите ѝ дори да не са екселски, ми и аз не знам какви да ги нарека.
3. ATERA - ясно защо, земята си е земя и въпреки малоумното ръководене на тази акции и мега алчния мажоритар, просто фундаментът си е фундамент. Не очаквам някакъв свръх ъп, но и едни 20% с дивидента ще са ок за подобна година, ако се случат
4. 11C - канибалите са си канибали - реално са единствените наистина добри от сегмента си на пазара у нас, всичко друго е сбирщайн и аматьори
5. AGH - не мисля, че има какъвто и да е шанс да повторят резултатите от 2022, което ще доведе до отлив от дребосъка, влязъл за бързи печалби, но мажо има кинти и си е аграр, така че може да се включи да понакупи. А и си имат фундамента със земята, въпреки откровените идиотии с покупките в последно време.
6. SFTRD - чичикака обича да си играе, а това му е единственият ненабалончен папир, пък има и добра основа. Лекарства винаги ще се търсят, така че шо пък не
7. SFAW - слагам две поредни чичикакови акции, просто щото няма какво да сложа. Малко е хазартно, но аз така или иначе не виждам особено атрактивни акции на БФБ в момента
8. TIB - като сме рекли хазарт, хазарт да е - Палмс бет не са много топ, но са спонсори на Левски, та оттам знам, че не са и ултра зле. Световното беше златна мина за хазарта тази година (икзлючая уредения финал), така че ще покажат добри резултати
9. EUBG - слагам Еврохолд за спорта, просто да допълня класацията
10. WIN - не знам защо ги слагам, ама да има, току виж от тази трънка излязъл заек
Ми това е - дано годината е добра, пък после да си ги мерим кой направил 100% (реална, а не екселска доходност), кой 90% - ще съм доволен да съм и от вторите
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар