IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нова за тази година анкета, ще се попълва до началото на Януари 23

Доверие 1Q 2023

Тези до края на 2022...

Пазарен ветропоказател 4Q 2022 Временен резултат
    Очаквания за основните български акции 4Q 2022 Временен резултат

Благодаря на всички, които участват и весели празници!
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• 1. IMP
      2. ATER
      3. MONB
      4. BSE
      5. AGH
      6. SPH
      7. 11C
      8. CCB
      9. BREF
      10. CHIM

Коментар

• За да е на видимо място и да се попълва ...

Коментар

• 1. BREF
          2. ATER
          3. MONB
          4. DUH
          5. AGH
          6. SFAW
          7. 11C
          8. FIB
          9. IMP
          10. ALB

Коментар

• 1. BDT
            2. TBS
            3. A4L
            4. DUH
            5. AGH
            6. SFAW
            7. 11C
            8. SFT
            9. IMP
            10. HRC

Коментар

• Благодаря и аз за класацията, и с радост се включвам и тази година. С угоровката че в последно време не отделям толкова време да следя българската борса, по ред причини. И все пак ето и моята класация.

1. Корадо-България - Компанията може би с най-коректен мажоритар на БФБ. За мен това вече е главна причина за инвестиция на БФБ. Не очаквам чудеса от компаниятал, но и впредвид това че за последната година цената е паднала с около 18%, което впредвид очаквания дивидент които всяка година плащат, мисля че би било добра инвестиция.

2. АмонРа - Тук ще заложа на една от новолистнатите компании на beam пазара на БФБ. Все още разбира се нямам достатъчно инфо за компанията, но впредвид сектора с който се занимава, и очакваните инвестиции в него, очаквам съществен ръст в приходите и печалбата през следващите години. Има разбира се и доста рискове, но по-висок риск нови и потенциално по-висока доходност.

3. Телематик Интерактив България - Също нова компания на БФБ. Тук причините са подобни на тези при АмонРа. Допълнителна причина би била приключилото преди дни Световно първенство по футбол в Катар.

4. Алкомет - Тук очакванията ми бяха за доста по-силна 2022-та, но явно несигурните времена в които живеем, си оказват своето влияние. Компанията инвестира доста пари в последните няколко години, и това би трябвало да се отрази на приходите и печалбата. Цената на акцията не е мръднала съществено през тази година, като надеждите ми са се случи през следващата. Идващата рецесия и вдигане на лихвите може да се отрази негативно. Но това би било валидно за всички компании и сектори в различна степен.

5. Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - Добра компания с нетолкова добър мениджмънт. Цената почти не е мръднала тази година, впредвид впечатляващия ръст при недвижимите имоти в последните години. Там въпроса за милион долара е дали ще се напълни новата офис сграда и кога. Ако това се случи, мисля че тази цена ще е доста "неактуална". Вдигането на лихвите също може да се отрази негативно, но мисля че това вече е отразено в цената.

6. Монбат - Цената на Монбат падна с близо 20% за последната година, което също е необяснимо за мен. Може би нарушената верига на доставки е оказала влияние. Не съм следил отблизо компанията, но мисля че има добър потенциал. Особено след спада през тази. Дано изплатят и приличен дивидент.

7. Българска роза АД Карлово - По-скоро допълване на класацията до 10 компании. Прочетох за компанията в едно приложение на Капитал, и ми допадна сектора и че пази традицията за производство на българско розово масло. А и все си мисля че 10 милиона оценка е прекалено малко. Така че може да видим някакъв ръст. Това е единствената компания която добавих на БФБ през миналата година, макар и със символични бройки.

8. Индустриален Капитал Холдинг - Добавям компяниата заради възродената дивидентна политика. Дяла в М+С Хидравлик които притежават също е причина.

9. М+С Хидравлик - Добра компания с добра печалба. Може би към момента е реално оценена, и не се очаква някакъв съществен ръст но впредвид редовната дивидетна политика, може би е добър вариант за идващите нелеки времена.

10. Арома - Нелоша компания с познати марки. Тук причините за нисксата цена на акцията са различни, и не ми се коментират. И все пак, точно ниската цена в момента, може да доведе до ръст през 2023г.

Желая Весели празници и всичко най-добро на всички през новата година. Живи и здрави бъдете и успех в инвестициите.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                Тя годината не е изтекла, има още 4 работни, но като погледнах ланшната прогноза,- Греда!
                - в червения сектор за сега преобладават;
                Топ 10 акции на форума за 2022 година
                AGR
                A4L
                DUH
                BSO
                HRC
                SFTRD
                IMP
                CCB
                TBS
                FIB
                при индексите е др. бира;
                31,12,2021г.
                SOFIX- >> 635
                BGTR30-> 683
                а какви бяха преди няколко месеца очакванията за тези акции - поне 30-40 % нагоре
                Agh поне 40 ле
                BSO поне 12 …

Коментар

• Тя годината не е изтекла, има още 4 работни, но като погледнах ланшната прогноза,- Греда!
                  - в червения сектор за сега преобладават;
                  Топ 10 акции на форума за 2022 година
                  AGR
                  A4L
                  DUH
                  BSO
                  HRC
                  SFTRD
                  IMP
                  CCB
                  TBS
                  FIB
                  при индексите е др. бира;
                  31,12,2021г.
                  SOFIX- >> 635
                  BGTR30-> 683

Коментар

• 1. Илевън Кепитъл
                    2. Дронамикс
                    3. Алтерко
                    4. Софарма Трейдинг
                    5. Неохим
                    6. TIB
                    7. Агрия
                    8. Адванс терафонд
                    9. SFAW
                    10. Доверие

Коментар

• Тази година може да я пуснат и в последния петък - 30.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        По спомен капитал и я пускат винаги първия петък на новата година
                        Прав си, така е
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• По спомен капитал и я пускат винаги първия петък на новата година

Коментар

• Аз само ще помоля колегите, ако е възможно, да се стараят да посочват топ 10 с колкото се може по-малко субективизъм. Ок, ясно е, че ако не вярваш в една акция, няма и да си я купиш и обратното, но все пак е редно да се виждат и реалностите. Аз например не мога да понасям чичикака и разни други като него, но не отричам, че доста хора, седели на коленцето му, направиха добри пари. Както не отричам и че Молдинещо си прави (макар и екселски) печалби и ако не е страхът от това, че утре може да я одържавят за 5 минути, определено цената на Доверие е супер ниска. Не отричам и ултра успешното стиковане на яхтсмените с мениджмънта на Балонерко, съчетано с платен PR на непостигани висоти за бг фирма, където също много хора направиха отлични пари и т.н.

казвам всичко това, за да може да сме полезни и на другите, защото за мен тази анкета е точно това (благодаря, Биг) - да видя чуждото мнение и да си сверя часовника. Дали ще приема чуждото мнение, е съвсем отделен въпрос, но мнгоо държа да го има и да го прочета. Щото иначе става като анкетата на Капитал, която ще пуснат тази или следващата седмица (май ще е тази), като отсега мога да кажа, че там в топ 5 със сигурност ще бъдат Алтерко, Доверие и Софарма - просто щото простите меринджеи са се нашили там. Всъшност Софарма винаги е в топ3 - слОчаеноС?
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Да дам и аз моята десетка

1. Дронамикс/при положение,че избръснат брадите/
                              2. Илевън/при същото условие/
                              3. Монбат
                              4. Алтерко
                              5. Софком
                              6. Адванс Терафонд
                              7. БФБ
                              8. М+С Хидравлик
                              9. Хес
                              10. Корадо

Коментар

• Пазарен ветропоказател 4Q 2022 Временен резултат

Очаквания за основните български акции 4Q 2022 Временен резултат

Last edited by BigBear; 25.12.2022, 14:16.

Коментар

Working...
                                X