Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КФН
Collapse
X
-
Димана Ранкова: Искаха да ме ударят с тефтера на Златанов
Димана Ранкова: Искаха да ме ударят с тефтера на Златанов
Дата
08:53 | 17.10.2013
Дата
2910
Коментари
0
Автор: ПИК
Share
"Беше направена акция срещу мен, искаха да ме ударят с тефтера на Филип Златанов (бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси - бел.ред.)". Това каза пред Нова телевизия Димана Ранкова, съветник по финансова политика на президента и бивш зам.-шеф на Комисията за финансов надзор, чието име бе записано в прословутия бележник.
Тя разбрала от столичен вестник, че е обвинена заради участие на форум в Лондон, в който тя представяла българската икономика. "Аз правя търговско представяне на страната ни, няма как това да е лична облага. Интересът на държавата е винаги публичен, а не частен", каза тя.
"Твърдението на г-н Стоян Мавродиев (шефът на КФН), че съм назначена от Иво Прокопиев, ме изненадва. Това е странно разбиране на истината", каза Ранкова. Гостът в студиото заяви, че е била назначена именно от Мавродиев, но допълни, че явно паметта му била къса.
Коментар
-
А назначението на Стоян Мавродиев какво показва?
Срастване между ключови държавни служители и прането на пари?
И защо тогава я предложихте?
Господин Мавродиев, с подобна теза не сте в печеливша позиция. ВИЕ лично я предложихте, след като отново ВИЕ променихте закона, за да имате пълна власт. Защо сега се оплаквате? Излиза, че направихте комисията като структура и състав такава, каквато я искате. Правите някакви сделки, без да четете законите. И след време се сещате, че нещо не е както трябва.
Но в крайна сметка ,мисля има нещо много съществено, което не е както трябва. И то е вашата позиция в тази комисия. С това трябва да се започне.
Коментар
-
Стоян Мавродиев: Назначението на Димана Ранкова на различни постове показва срастването между ключови държавни служители и бизнеса
Димана Ранкова, настоящ финансов съветник на президента, а преди това заместник-председател на КФН, е назначение на Иво Прокопиев. Тя е пример за срастването между ключови държавни служители и бизнеса. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” председателят на КФН Стоян Мавродиев. Той подчерта, че своевременно е подал сигнал до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) срещу нея, тъй като тя е била в конфликт на интереси с редица нарушения на закона, включително и по сделката за EVN, за която КФН е подала сигнал в прокуратурата. Разглеждането на сигнала на Стоян Мавродиев в КПУКИ обаче се е забавило под натиска на вицепремиера Симеон Дянков, става ясно от намереното тефтерче на Филип Златанов. КПУКИ накрая все пак се произнася, че Димана Ранкова действително е в конфликт на интереси. В потвърждение на думите си за срастване между ключови държавни служители и бизнеса Мавродиев показа в студиото на „Здравей, България” копия от страниците на прословутото тефтерче на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, които визират движението на сигнала срещу Ранкова.
http://www.focus-news.net/news/2013/...i-biznesa.html
Мавродиев, кой предложи Димана Ранкова за Зам. председател на КФН?
Лично - ТИ!!!
И докато ВАС не се произнесе, няма как да се установи дали Димана Ранкова е била в конфликт на интереси!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от loramileva Разгледай мнениеЧе са нервни и двамата, така е. Прокопиев даже не го обсъждам, не ме засяга. Просто мога да не го гледам и да не му чета вестниците.
Обаче другия Е държавен служител, т.е., и аз му плащам заплата.
Явно наистина е сключил сделка с управляващите да атакува, за да остане. Но на практика не е извадил факти, които могат да доведат до реални последствия. Само шум. Управляващите, ако искате да разнищите далаверите на предишните, намерете по-компетентни хора.
Но когато си в един отбор с толкова компрометиран човек..... Изводите са ясни.
Коментар
-
Това не променя факта, че Мавродиев не е годен за тази позиция
Първоначално изпратено от loramileva Разгледай мнениеhttp://www.focus-news.net/?id=f25856
Фундаментално интервю.
1. ДВЕ години проверява. Какви са тези служители, които толкова време не могат да се справят с една сделка? По какви критерии ги избира? 200 човека работят за него. Нямам нищо общо нито с дневника, нито с кафенето, но имам честта да познавам една от служителките там. И не блести с компетентност.
2. Познава ли Брендо - няма ясен отговор. Не коментирам дали това е добро или лошо, но НЯМА ЯСЕН отговор.
3. Не само г. Прокопиев говори за пране на пари от наркотрафик. Пише го в делото, който е чел - знае. Там е споменато няколко пъти и името му. Неговото, на Андон Георгиев /главен секретар на КФН/ и на други номинирани от Мавродиев за постове там. Това, че няколко седмици "не беше открит, за да му връчат призовка" е уникално! Висш държавен служител не може да бъде открит! Как тогава посещава работното си място?
4. По професия е адвокат. Представлява офшорната ОКРА. Но не е офшорен адвокат. Не е специалист по наказателно, семейно, търговско право, не консултира по такива въпроси. Дава експертни мнения за "данъчно планиране/избягване". Не е офшорен адвокат.
5. Комисията работи перфектно. И тези, които нямаме пряка връзка, разбрахме колко скандали има. Мавродиев я е превърнал в ЕООД и хората се бунтуват.
6. И така нататък.
Най-скандален обаче е фактът, че ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ!!! на Комисията за ФИНАНСОВ надзор обикаля медиите и много нервно се оправдава. Защо? Вероятно има за какво.
Нали самият той написа в закона, че членовете на комисията трябва да са хора с висок обществен авторитет? В случая той не е безспорен. Даже крайно съмнителен.
Не може финансовия бизнес да се надзирава от човек с такова минало и такава квалификация. Начина му на мислене не е изряден.
Че са нервни и двамата, така е. Прокопиев даже не го обсъждам, не ме засяга. Просто мога да не го гледам и да не му чета вестниците.
Обаче другия Е държавен служител, т.е., и аз му плащам заплата.
Явно наистина е сключил сделка с управляващите да атакува, за да остане. Но на практика не е извадил факти, които могат да доведат до реални последствия. Само шум. Управляващите, ако искате да разнищите далаверите на предишните, намерете по-компетентни хора.
Но когато си в един отбор с толкова компрометиран човек..... Изводите са ясни.
Коментар
-
http://www.bnews.bg/article-87960
Прокопиев е напълнил властта със свои хора
www.bnews.bg
Бизнесменът Иво Прокопиев е в истерия, защото обичайно практикуваният от него олигархичен модел да назначава свои хора във властта, чрез които да се облагодетелства, вече не работи. Това заяви ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе се нервя, на мен ми е през онази работа. Ял съм им попарата през годините.... още през 1996 година, когато не знаеха кво аджеба са. Нищо не се е променило и няма да се промени. Не виждам никаква нагласа да се опитват да правят каквото и да е. Пазарът ще се случи или не въпреки и независимо от тях.
А много скоро, когато частникът изедник стане рядко срещано животно, циганите и държавните служители, ще започнете да се самоизяждате
Циганите в родовообщинния, частника изедник в робовладелския или в началната индустриализация описана от Е. Зола, а възвишения държавен служител в комунизма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
Що им се нервиш на държавните служители? Без държавни служители няма държава. Много държавни служители-силна държава!
А много скоро, когато частникът изедник стане рядко срещано животно, циганите и държавните служители, ще започнете да се самоизяждате
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕй задници, като сте се разделили на две в тази комисия, вземете прочетете какво са писали хората по съществените за Българския капиталов пазар дела. Който и да ви сложат за началник, ще си бъдете същите мижитурки, не виждали акции през живота си, неразбиращи защо аджеба е важен за страната Капиталовия пазар!!!!!
Що им се нервиш на държавните служители? Без държавни служители няма държава. Много държавни служители-силна държава!
Коментар
-
Ей задници, като сте се разделили на две в тази комисия, вземете прочетете какво са писали хората по съществените за Българския капиталов пазар дела. Който и да ви сложат за началник, ще си бъдете същите мижитурки, не виждали акции през живота си, неразбиращи защо аджеба е важен за страната Капиталовия пазар!!!!!
Коментар
Коментар