IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коллегии що си мълчите коментирайте го това лайно мръсно Мавродиев дните са му презрение в КФН не се плашете вече

    Коментар


    • Шефът на финансовия надзор призован на разпит по делото "Брендо"

      Шефът на Комисията за финансов надзор (КФН) и бивш депутат от ГЕРБ Стоян Мавродиев е призован като свидетел по делото за пране на пари срещу сочения от МВР за "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо. Това става ясно от справка в деловодната система в сайта на Софийския градски съд (СГС), където е отбелязано, че лице с имена Стоян Тодоров Мавродиев е участник в НОХД 1030/2010 г. (това е номерът на делото срещу Банев и още трима души – бел.ред.).

      Освен това имената на шефа на КФН излизат и при проверка в Търговския регистър, където е видно, че той е бивш съдружник с други двама свидетели по делото – Свилен Исаев и Андон Георгиев, първият от които бе разпитан в сряда.

      По неофициална информация от държавното обвинение, Мавродиев ще бъде разпитан от СГС на 14 февруари по искане на прокуратурата. Той е призован в едно от предишните си качества – като собственик на фирма за регистрация на офшорни дружества и продажба на вече регистрирани дружества.

      Справка в Търговския регистър потвърждава, че и до днес той притежава "Рийл естейт венчърс" ЕООД, а към 2005 г. управител на дружеството е бил адвокатът Свилен Исаев. Андон Георгиев пък в момента е "дясна" ръка на шефа на КФН – той заема поста на главен секретар в комисията.

      От показанията на Исаев в сряда обаче не стана ясно каква всъщност цел преследва прокуратурата, настоявайки за изслушването на тези трима нови свидетели в самия край на процеса срещу Брендо. Призованият бивш съдружник на Мавродиев разказа пред съда най-общо за бизнес начинанията си с другите двама покрай фирмата "Юнайтед Консултинг Акаунтинг" ЕООД, чийто управител е Димитър Младенов – настоящ управител и на "Рийл естейт венчърс".

      Младенов е в управлението на общо 5 фирми, регистрирани в България и занимаващи се с правни, данъчни и финансови консултации. Четири от тях са регистрирани на един и същ адрес на столичния бул. "Джеймс Баучер". Всичките пет фирми са собственост на офшорката "Юнайтед Консултинг Лимитед", регистрирана на Вирджинските острови, показва справка в правните регистри.

      Фирми, свързани с Мавродиев, са попаднали в полезрението на прокуратурата още по време на досъдебното производство за пране на пари срещу Банев, уточниха пред Mediapool в петък отлично информирани източници, пожелали да не бъдат назовавани.

      Странното в случая е, че наблюдаващият прокурор по делото "Брендо" Мариана Станкова всъщност не мотивира по никакъв начин желанието си шефът на КФН да даде показания. Аргументира се с формалното "във връзка с предмета на доказване", което по никакъв начин не издава какво всъщност ще опита да установява с включването на Мавродиев в процеса.

      Още по-странна пък е официалната позиция на Софийската градска прокуратура (СГП), която препраща всички въпроси по темата към СГС с довода, че "делото се намира в съдебна фаза".

      Според обвинителния акт срещу Евелин Банев, той е "изпрал" два милиона евро, превеждайки ги през банковата сметка на бащата на Константин Дишлиев – собственик на фирма "Прайвит файнънс юнион", който бе убит през май 2005 г. Според прокуратурата Брендо е сформирал престъпна банда заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, вдовицата Десислава Дишлиева и Симо Карайчев.

      През април 2007 г. съдът наложи арест на Банев, а пет дни по-късно в дома си беше убита Йорданка Запрянова - свекърва на Дишлиева, смятана за основен свидетел срещу Брендо и снаха й.

      Година и половина по-късно, вече на свобода, подсъдимият разкри пред Нова телевизия, че бившият вътрешен министър Румен Петков го убеждавал да свидетелства срещу братята Красимир и Николай Маринови-Маргините. Те бяха окончателно оправдани през февруари за подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев, финансиста Никола Дамянов и приживе близкия до Амигоса - Иван Тодоров-Доктора.

      Делото за пране на пари срещу Банев бе натоварено със сериозни очаквания да покаже ефективността на борбата с престъпността, тъй като той бе сочен от разследващите за основен "перач" на парите на прочутите братя Маргини. По-малкият Маргин изчезна безследно, след като бе заподозрян за убийството на радиоводещия Боби Цанков в началото на 2010 г.

      За момента не е ясно каква точно връзка държавното обвинение е засякло между фирмите на Мавродиев и тези на Банев. Шефът на КФН е икономист, специализиран във финансовите и данъчните консултации. Името му стана известно в публичното пространство преди повече от пет години, когато се учреди първо движението, а после партията ГЕРБ. Той е един от авторите на предизборната икономическа програма на сегашната управляваща партия.

      Мавродиев бе избран за народен представител от ГЕРБ през 2009 г., но напусна парламента, след като стана председател на КФН през 2010 г. Миналата година между него и финансовия министър Симеон Дянков възникна напрежение, когато той отказа да пусне в комисията инспектори от подчинената на Дянков Агенция за финансова инспекция. А инспекторите искаха да проверят дали е верен сигналът, подаден до финансовия министър, за огромни бонуси, които се раздавали в регулаторния орган.

      Шумът около регулатора стихна, след като членът на КФН Димана Ранкова подаде оставка по "лични причини". Не бяха тайна крайно обтегнатите й отношения с Мавродиев.

      Самият Мавродиев не бе открит за коментар, тъй като не отговаря на телефона си. От пресслужбата на Комисията за финансов надзор също не успяха да съдействат за откриване на шефа си, но коментираха, че ако има "някаква" призовка, той със сигурност ще се отзове на нея, а иначе било абсурдно да се свързва името му с процеса "Брендо".

      Коментар


      • Касичка?

        http://www.capital.bg/biznes/finansi...siia_kasichka/

        Честито на печелившите - поднадзорни, данъкоплатци и други "балъци", както биха ги нарекли другарите с бонуси.

        Коментар


        • Служителите в НОИ получили 7 млн. лв. бонуси


          Допълнителните възнаграждения в Комисията за финансов надзор са в размер на 470 000 лева, като наградените служители са получили по около 179 лева месечно.

          Коментар


          • Хубаво е да отбелязваме и добрите практики на КФН. Гледам, че от началото на тази година отново започнаха да публикуват пълния текст на решенията за временна забрана на търговите предложения - Джерман, Арома козметикс и Мейфеър груп.

            Може и да не е случайно, че точно забраните по търговите за БТК, Плевен БТ и София БТ останаха скрити, но все пак се надявам, че КФН е решила а запази една дългогодишна добра практика и занапред.

            Коментар


            • Сергей Станишев: Раздадени са минимум 120 милиона лева бонуси и премиерът трябва да представи пълна информация
              13 март 2012 | 15:18 | Агенция "Фокус"

              В Комисията за финансов надзор (КФН) е значително увеличен щатът, въпреки заповедите на министър Дянков. Само председателят Стоян Мавродиев е назначил седем съветници с месечни възнаграждения от 2 – 3 хиляди лв. и на всяко тримесечие получават от 5 до 10 хиляди лева допълнително материално стимулиране.
              Отделно от това, 68 000 лева бонуси са раздадени на членовете на КФН през последните два месеца.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                Има ли инфо какви бонуси са взели в КФН и дали Мавродиев е върнал неговия?
                На страницата на КФН не е публикуван бюджета на КФН, какво остава да чакаме отчета за изпълнението му....... В справката, която излезе от МС, за лицата , които са внасяли суми по откритата сметка в БНБ , КФН изобщо не е посочена. Май заповедта на ББ не важи за тях. Нали КФН са към НС, а ББ каза, че не се меси в работата на НС.

                http://www.blitz.bg/news/article/132863

                Коментар


                • Има ли инфо какви бонуси са взели в КФН и дали Мавродиев е върнал неговия?
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                  Коментар


                  • Да прав си Блуум , но нека се замислим кого е бранила през годините институцията. Защо със законодателството си което е европеиско не възпряха безобразията на Божков, Банев, Бедо , Домузчие. Да не би да не са ги знаели. Работи се избирателно и не се разследват големите злоупотреби на едрите риби. Стигна се до там , че председател на институцията явно да свърже името си с една добре известна и критикувана от евродоклади икономическа група. По добре да минат към БНБ за да намалее тази пристрастност и бюрокрация. Не се ли разбра , че със задкулисни игри и ощетяване на акционерите чужди инвеститори няма да има.Аз не знам в САЩ служители или шефа на регулаторния орган да прави анализ и прогнози за пазара

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bloom Разгледай мнение
                      Val2, ще си позволя да се намеся, защото виждам, че си в час с нещата. От известно време на пазара се говори, че никой не помни от страна на КФН да е имало такава некомпетентност и административен произвол. Относно правомощията, погледни правилника на работа на КФН и ще видиш как, въпреки дадените правомощия по закон на заместник-председателите, те са леко финтирани и това е обществена тайна. Не защитавам зам. председателите, даже подкрепям Мавродиев в позицията му, че сребърният фонд не трябва да инвестира на борсата, но не защото тук има няколко фалирали спекуланта и брокера, а заради корупцията в държавата. Просто не вярвам, че тези пари ще се харчат разумно. Може и Мавродиев да си го мисли това и да не може да го каже, но просто трябва да спре да плюе по пазара, и той и неговите хора да се захванат за работа - не мишкарски истории, а реформи. А, и последно, ако решат да правят реформи нека погледнат как стоят нещата на развитите европейски пазари и тогава да творят нормативни документи, защото вече сме един пазар в Европа и, ако продължава да си заравя главата в пясъка, след няколко години КФН ще бъде една пощенска кутия за жалби срещу чужди брокери и фондове, върху които тя не упражнява надзор.
                      Съгласен съм със почти всичко което си написал .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от val2 Разгледай мнение

                        А между другото ако изобщо имаш представа от тази индустрия и от начина на организиране на надзора щеше да знаеш че капиталовия пазар и процесите зависят от " индивидуалните правомощия " определени по ЗКФН и вменени на заместник -председателя на КФН ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност Д.Ранкова
                        Val2, ще си позволя да се намеся, защото виждам, че си в час с нещата. От известно време на пазара се говори, че никой не помни от страна на КФН да е имало такава некомпетентност и административен произвол. Относно правомощията, погледни правилника на работа на КФН и ще видиш как, въпреки дадените правомощия по закон на заместник-председателите, те са леко финтирани и това е обществена тайна. Не защитавам зам. председателите, даже подкрепям Мавродиев в позицията му, че сребърният фонд не трябва да инвестира на борсата, но не защото тук има няколко фалирали спекуланта и брокера, а заради корупцията в държавата. Просто не вярвам, че тези пари ще се харчат разумно. Може и Мавродиев да си го мисли това и да не може да го каже, но просто трябва да спре да плюе по пазара, и той и неговите хора да се захванат за работа - не мишкарски истории, а реформи. А, и последно, ако решат да правят реформи нека погледнат как стоят нещата на развитите европейски пазари и тогава да творят нормативни документи, защото вече сме един пазар в Европа и, ако продължава да си заравя главата в пясъка, след няколко години КФН ще бъде една пощенска кутия за жалби срещу чужди брокери и фондове, върху които тя не упражнява надзор.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                          Искаш да кажеш, че ако има проблеми, те са от Ранкова, а Мавъра има само представителни функции, така ли? Може и така да е, още по-зле за него. Кажи му поне да спре да раздава интервюта на ляво и надясно, че само се излага.
                          Не виждам да се е изложил с изявленията си че е министъра на финансите нарушава един закон , а именно закона за Сребърния фонд . Освен това проектозакона за промяна на същия закон внася системен риск за стабилността на финансовата система на държавата . Последствията от разходването на акумулираните 1.8 милиарда и инвестирането им в БГ финансови инструменти - и дългови и дялови , ще бъдат доста трагични за небанковия , а и за банковия сектор в БГ, включително ще доведат и до промяна в закона за валутния борд .
                          Ако смяташ че това не е така , то следва че мнението ти е погрешно

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от val2 Разгледай мнение
                            Изказа ти е подобен на един " фонд мениджър " когото познавам .

                            А между другото ако изобщо имаш представа от тази индустрия и от начина на организиране на надзора щеше да знаеш че капиталовия пазар и процесите зависят от " индивидуалните правомощия " определени по ЗКФН и вменени на заместник -председателя на КФН ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност Д.Ранкова
                            Искаш да кажеш, че ако има проблеми, те са от Ранкова, а Мавъра има само представителни функции, така ли? Може и така да е, още по-зле за него. Кажи му поне да спре да раздава интервюта на ляво и надясно, че само се излага.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                              Какви фондове управляваме? Да не ме бъркаш с някой? Не управлявам, нито съм управлявал фондове някакви. А Ранкова, ако не греша и сега е в управлението на комисията. А средата е тая, в която Мавродиев и компания виреят вече трета година без да са направили нищо ползотворно. Всичко си върви по старому, а те се правят, че не забелязват. А сега заради тия от Стандарт са готови да направят системен проблем, защото са неадекватни. Ако БНБ беше като тях, банковата ни система щеше да се срине при проблема с ПИБ през 2009 година
                              Между другото ти да не си от новоназначенията на Мавъра в комисията, че така го защитаваш?
                              Изказа ти е подобен на един " фонд мениджър " когото познавам .

                              А между другото ако изобщо имаш представа от тази индустрия и от начина на организиране на надзора щеше да знаеш че капиталовия пазар и процесите зависят от " индивидуалните правомощия " определени по ЗКФН и вменени на заместник -председателя на КФН ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност Д.Ранкова

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от val2 Разгледай мнение
                                Колега , говориш в множествено число - " правят " , " оправят " . След това казваш - " Мавъра е виновен , за това че не е оправена средата " !

                                Въпроса ми е следния към теб :

                                За коя среда ти е виновен Мавродиев ?

                                За тази която с дружни усилия с помощта на Апостолов , Ранкова и т.н. моделирахте за да точите парите от фондовете които управлявате ?

                                Ако е отговора ти е ДА , тогава съм съгласен с теб - Виновен ти е Мавродиев !
                                Какви фондове управляваме? Да не ме бъркаш с някой? Не управлявам, нито съм управлявал фондове някакви. А Ранкова, ако не греша и сега е в управлението на комисията. А средата е тая, в която Мавродиев и компания виреят вече трета година без да са направили нищо ползотворно. Всичко си върви по старому, а те се правят, че не забелязват. А сега заради тия от Стандарт са готови да направят системен проблем, защото са неадекватни. Ако БНБ беше като тях, банковата ни система щеше да се срине при проблема с ПИБ през 2009 година
                                Между другото ти да не си от новоназначенията на Мавъра в комисията, че така го защитаваш?

                                Коментар

                                Working...
                                X