IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НАП: Търгуващите на БФБ с оборот над 50 000 лв. трябва да се регистрират по ДДС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
    Дали е регистрирана Цветелина Бориславова по ДДС, или и предстои тези дни да се регистрира, след днешната сделка?
    Трябва да се пита НАП и неговите чиновници....идеален пример за въпрос към шефа на НАП!
    хаха... и да внесе 28 200 000 лв данъци ли ???

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
      Ако някой е задал писмен въпрос на НАПърите, дали е задължителна регистрацията, би трябвало вече да има отговор. Темата е на 1 месец.
      Все още темата не е на 1 месец
      записал съм си на 13-ти да ги питам

Коментар

• Ако някой е задал писмен въпрос на НАПърите, дали е задължителна регистрацията, би трябвало вече да има отговор. Темата е на 1 месец.

Коментар

• Дали е регистрирана Цветелина Бориславова по ДДС, или и предстои тези дни да се регистрира, след днешната сделка?
          Трябва да се пита НАП и неговите чиновници....идеален пример за въпрос към шефа на НАП!

Коментар

• да хванат себулба - фрашкан е с акции, та чак дрънка
            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              а форексарите не мога да ги мисля,дето с 500$ сметка и 1:200 левъридж прехвърлят годишно суми,равняващи се на годишен оборот в десетки милиони (ако не занулят и преди това) ......при позиция с марджин от 50 $ да се купувопродават 10000$ ,тамън на третия раундтрип вече требе да се е регистрирал по ДДС.........
              те ще се регистрират в "Средни данъкоплатци и осигурители" и ще ползват по-облекчен режим
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от entwickler Разгледай мнение
                според директивите на ЕС - такива филми няма!!!
                Данъчната структура и обхват си е грижа на отделната страна -членка в ЕС
                И от мен поздрави за мотивирания с оптимизъм сайт)
                Първоначално изпратено от stdmv Разгледай мнение
                E, долу посочих закона.

Има ли друго тълкование?
                не мисля, че има друго тълкувание , както и не знам да има по света регистрирани спекуланти - ФЛ по законите за ДДС за сделки на борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от entwickler Разгледай мнение
                  според директивите на ЕС - такива филми няма!!!
                  +1000 за сайта в подписа ти!!!

Коментар

• според директивите на ЕС - такива филми няма!!!
                    Мотивиран.Ком

Коментар

• E, долу посочих закона.

Има ли друго тълкование?

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      btw... тази редакция, на която се позоваваме в ЗДДС е на повече от 3 години.А това е Законът с най-стриктно следене, а в същото време май масово, управляващите са и на борсата - кой за игра), кой за легализация, но знаят що е туй то спекулант )

Коментар

• Мандахурковците от герб се скъсват от яд , че има непоробени от агентите им форуми и сега сплашват с такива тъпи пиар-екшъни...и мен мое да ме фанат за мотовилката и да се поразходят! Скапани фалцетни кастрати.
                        това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                          Ей, голямо премятане, голямо нещо. На бастун кълвете да му се невидяло, какви регистрации, какви 5 лева?!

Облагаема с нула и освободена доставка, сложно ли е. Чак НАП уж щели да умуват цял месец..., все едно има казус някакъв.

Не Ви ли писна от гъши хуйни

............
                          Абсолютно ))
                          А НАП да умуват месец си е нормално, това е законовият им срок за отговор...след като ги питат )

Не съм гледала още днешната преса, но след такава "новина" от Инвестора, би следвало да има отражение.
                          Но както и Равновесието е написал, много бисери има в тази тема, но по-притеснителното е началото на серията ....докато четях писмата се чудех кой отговаря и кои закони използва, извеждайки заключенията си.
                          Обичам миш-маш, но не в сериозни отговори

btw... тази редакция, на която се позоваваме в ЗДДС е на повече от 3 години.А това е Законът с най-стриктно следене, а в същото време май масово, управляващите са и на борсата - кой за игра), кой за легализация, но знаят що е туй то спекулант )
                          Last edited by съни(тя); 12.11.2010, 00:12.

Коментар

• Хахахаха... Е как може бе
                            Тия от НАП знам, че са тъпи ама от това вече съвсем прелива чашата. Направо да я закрият борсата и само на нерегулиран... На ти решение...
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Мухахха... каква е тази тъпа и безсмислена новина? Или Брат Пит тотално изперка заедно с Тиквата... какви ДДС какви 5 лв? Ако искат да ме регистрират по ДДС за над 50 000 лв оборот да дойдат да ме намерят и регистрират в темата "виртуална кръчма" ...аз там ще си ударя с кеф 3-4 водки

Мухахах

п.с. не се занимавайте с глупости, тази новина е някой виц...
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Чл. 46. (1) Освободена доставка е:
                                5. сделката, включително договарянето, свързана с дружествени дялове, акции или други ценни книжа и техни деривати, с изключение на управлението и отговорното пазене; това не се отнася за ценни книжа, установяващи права върху стоки или услуги извън посочените в този член;

Чл. 96. (1) Всяко данъчно задължено лице с облагаем оборот 50 000 лв. или повече за период не по-дълъг от последните 12 последователни месеца преди текущия месец е длъжно в 14-дневен срок от изтичането на данъчния период, през който е достигнало този оборот, да подаде заявление за регистрация по този закон.

(2) Облагаемият оборот е сумата от данъчните основи на извършените от лицето:

1. облагаеми доставки, включително облагаемите с нулева ставка;

Т.е. сделките с акции и пр. ценни книжа не се включват в оборота.(На вниманието на "специалистите" на калъфа Красимир Стефанов)
                                Last edited by stdmv; 11.11.2010, 21:23.

Коментар

Working...
                                X