Първоначално изпратено от marcy
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НАП: Търгуващите на БФБ с оборот над 50 000 лв. трябва да се регистрират по ДДС
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sentex Разгледай мнениеСамо ако реализираш печалба 50 000Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз затова казвам че от инвестора са се престарали с данъчни реформи. Аз така като гледам закона за ДДС само с доста голяма фантазия може да се приеме че дори и тези на нерегулиран пазар трябва да се регистрират. Защото данъчно задължено лице е ако извършва независима икономическа дейност т.е.
чл 3 Независима икономическа дейност е дейността на производители, търговци и лица, предоставящи услуги, включително в областта на минното дело и селското стопанство, както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус. Независима икономическа дейност е и всяка дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение, включително експлоатацията на материално и нематериално имущество с цел получаване на редовен доход от него.
А не знам на някой да му плащат за това че спекулира със собствени пари - макар и на нерегулиран пазар. Да не говорим пък че получава редовно доходи то това.
Инвесторе,
За да сте коректни, предлагам да публикувате веднага фотокопие от писмото, с което сте отправили запитването, както и фотокопие на отговора от НАП.
След това можем да се отдадем на коментари.
P.S. Ще пускам периодично този текст, докато видя резултат.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Аз затова казвам че от инвестора са се престарали с данъчни реформи. Аз така като гледам закона за ДДС само с доста голяма фантазия може да се приеме че дори и тези на нерегулиран пазар трябва да се регистрират. Защото данъчно задължено лице е ако извършва независима икономическа дейност т.е.
чл 3 Независима икономическа дейност е дейността на производители, търговци и лица, предоставящи услуги, включително в областта на минното дело и селското стопанство, както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус. Независима икономическа дейност е и всяка дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение, включително експлоатацията на материално и нематериално имущество с цел получаване на редовен доход от него.
А не знам на някой да му плащат за това че спекулира със собствени пари - макар и на нерегулиран пазар. Да не говорим пък че получава редовно доходи то това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВземи че се регистрирай тогава по ДДС
Нагледал съм се на толкова журналистически изцепки и толкова чиновническа глупост, че в една такава ситуация искам да видя ОРИГИНАЛИТЕ! Да видим какво точно са попитали и какво точно и кой е отговорил.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеИнвесторе,
За да сте коректни, предлагам да публикувате веднага фотокопие от писмото, с което се отправили запитването, както и фотокопие на отговора от НАП.
След това можем да се отдадем на коментари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеАми ако купиш за 50000лв. от КИС а след това ги продадеш и трябва да се регистрираш ли...
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНе ме интересува какво е разбрал Мариян и какво не. Искам фотокопия от ЗАПИТВАНЕТО и ОТГОВОРА. Не искам интерпретации под формата на статия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеДохода от инвестиции нали не се облага.
Има само данък дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМариян не е рзбрал. Те данъчните са си казали че става дума за салдо т.е. за положителна печалба над 50 000 лева, а не оборот, и то от сделки на нерегулиран пазар - т.е. сделки на борсата не се включват.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар