Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как започнахте на борсата?
Collapse
X
-
Хе-хе...
Аз започнах като теглих едно кредитче... и после хиляди проценти възвръщаемост на инвестицията, хе-хе и после загубих половината, но се осъзнах и разпродадох. Иначе щях да загубя и 80 % от другата половина. После си поиграх на бизнесангел..., а сега ОТНОВО купувамМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
91-92г-ПЧБ,след това Лекс,МФИ,масовата щях да ставам представител на МФИ,но не взе лиценз,бонови книжки на родата-Соди,Химко,Албена,разпродажби на всичко,после БТК,2005
края или 2006г началото във взаимен фонд-тогава фондовете бяха с открит портфейл,докараха ми прилична доходност и есента реших сам да търгувам,до декември-януари 2007-2008г-след Алианц изтеглих почти всичко от БФБ и играех за спекула,спомняте си като дойде края на месеца,какви хубави движения имаше.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Много интересна тема
Аз винаги съм се интересувал, още от времето на масовата приватизаия и боновете, но нито съм имал времето, нито нужните знания.Общо взето простата ми идея винаги е била да купувам евтино.
Помня лятото когато дойде правителството на Станишев на власт и имаше проблеми с мнозинството, Софикс падна до 700 и тогава отидох в тея нещастници Елана с една добра сумичка.
И те ме върнаха, защото почнах да ги разпитвам разни неща и съм бил спекулативно насочен.После разбрах , че селянката са я уволнили.
Представяте ли си, нося и пари, а тя не ги иска.
И така влязох чак 2009 на Софикс 300, спомням си като минаваша покрай 700 и си викам ее падна, е сега е момента хаха
А иначе купих САМО акции на дружества с които работя и знам горе долу от хората там как РЕАЛНО вървят нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от Tiki ManИдеята ми дойде между две псувни след получената лихва по едногодишен депозит в банка.
Колко лихва искаш..., не бъркай банковото дело и грабежа
Коментар
-
На 27 ноември 2002 г. ( между другото в последствие това се оказа рожденният ден на бъдещата ми жена ) купих 200 акции на Албена на 10,35 и 300 бр. на Капитан Дядо Никола на 7 лв. и.....така се почна - сагата с приватизацията на табаците, БТК и компенсаторките. Преди това още помня първия спит с който се сблъсках- Софарма. Дойде и спада Февруари 2005 - струваше ми се, че е голяма работа тоя спад. Помня как се чуствах след като купих Скелн на 2.30 и тръгнаха нагоре. Помня обаче и приличното количество фазерки, които продадох на 26 и също тръгнаха нагоре, а винаги съм знаел, че е отлична акция
Имаше добри удари, направо невероятни удари но и големи пропуснати ползи - те винаги се помнят. Дойде и сегашната криза - посвих се, но след време за нея също ще си спомнямеТова е от мен.
Успехи на всички, които все още са тук.
Коментар
-
Като Чичо с три бонови книжки следейки периодично акциите . През 1998 г. видях каква хубава акция е Химко и 20 бр. продадох на 47 лв. след това заемодателят на Оранжерии Стрелча решиха да изкупуват акциите на акционерите до 1 лв - 2000 бр. , след това някакви измишльотини 100 една десети на Дойче телеком ..... малко вътре. През 2004 г имах 10 К компенсаторки и с парите получени при продажбата на БТК си купих - Петрол , ДЗИ банк , БУЛСТРАД , Синергон и ХИМКО на стотинки .... През пролетта на 2005 г Химко ги продадох на 2.8-3 лв. и станах активен ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIXПървоначално изпратено от puf pafА нямаше ли такава тема преди 2 и повече години ?
Тогава доста хора споделихме как сме започнали.
Рядко пишеш, радвам се че още си тук въпреки ,че нивото на форума доста падна.
Поздрави и на Brain една от първите ми покупки през Cobos беше благодарение на него - VIPOM.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIXПървоначално изпратено от puf pafА нямаше ли такава тема преди 2 и повече години ?
Тогава доста хора споделихме как сме започнали.
Срамота е, че не се сетихме за Левски днес, но той е бил много прав
Коментар
Коментар