IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зaпoчване на бизнес с 10 000 лв.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук пишат все инвеститори, трейдъри, хора свикнали да действат и да говорят конкретно. Като искаш академична дискусия отивай на Женския пазар. Точно и тона си уцелил за там!
    Ей, ама много сте се изнервили покрай тея кризи нещо

Коментар

• баце купи си малко акциики с тия пари, и не се занимавай с глупости
      Ако не разбираш изобщо има тема в капитал топ10 акции на 2010. Купувай от всичките 10 за по 1000 лв и накрая на годината ако даде господ ще си с прилична възвращаемост и няма да си си изгубил парите с домати, банани, охлюви, оранжерии, сайтове, автомивки и още много смехории Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
        Приятел, ти нещо си позациклил в тея 10 хилки. Не гледай на бизнеса като на влог- вкарваш една сума, нещо става през това време и взимаш пари. Ако имаш нюх и идея и ставаш за тази работа ще си сигурен, когато имаш добрата идея. Тогава трябва да започнеш да смяташ и колкото ти излезе инвестицията- събирай сумата. Така не става- имам някаква сума, кажете какво да правя. Купи за сега няколко бутилки хубаво червено, че е Трифон зарезан и обмисляй.
        Отдавна не бях писал, та затова наздраве на всички!
        Ми да не беше и започвал !
        Мисля, ама само си мисля щото никой не забеляза, писах че това беше чисто академичен въпрос. Идеята ми беше да се появи някаква креативна дискусия , за разлика от обидите и т.н. в другите теми. Къде писах, че ми трябва помощ за нещо ?

И........наздраве ! Между другото , вино отдавна не съм купувал. Внасям си от една известна в тази област държавичка определени количества през известно време. Та нали сме в ЕС и багажници не се проверяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
          Приятел, ти нещо си позациклил в тея 10 хилки. Не гледай на бизнеса като на влог- вкарваш една сума, нещо става през това време и взимаш пари. Ако имаш нюх и идея и ставаш за тази работа ще си сигурен, когато имаш добрата идея. Тогава трябва да започнеш да смяташ и колкото ти излезе инвестицията- събирай сумата. Така не става- имам някаква сума, кажете какво да правя. Купи за сега няколко бутилки хубаво червено, че е Трифон зарезан и обмисляй.
          Дааа,много отдавна!!!

Коментар

• Приятел, ти нещо си позациклил в тея 10 хилки. Не гледай на бизнеса като на влог- вкарваш една сума, нещо става през това време и взимаш пари. Ако имаш нюх и идея и ставаш за тази работа ще си сигурен, когато имаш добрата идея. Тогава трябва да започнеш да смяташ и колкото ти излезе инвестицията- събирай сумата. Така не става- имам някаква сума, кажете какво да правя. Купи за сега няколко бутилки хубаво червено, че е Трифон зарезан и обмисляй.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
              е то какво излиза - с 10 000 никъкъв бизнес не става освен да си вземеш едно такси, една лафка, една сергия на пазара, едни павилион за вестници, нещо дребно земеделско, малък и специализиран строителен бизнес, нещо малко в машиностронето и още какво?
              и каква ще му е печалбата на питащия? Кога ще му се разрасне бизнеса? И дали и кой от изброените е подходящ за начало? Никой ли в този форум не етръгнал от нулата ..... или пък всички сме там?
              Аз съм тръгнал от нулата. В далечната 1980год. Сегашната пияна и дрогирана сган не може да тръгне от никъде. Тръгва от дилъра и стига до кръчмата. Негодна за нищо паплач.

Коментар

• е то какво излиза - с 10 000 никъкъв бизнес не става освен да си вземеш едно такси, една лафка, една сергия на пазара, едни павилион за вестници, нещо дребно земеделско, малък и специализиран строителен бизнес, нещо малко в машиностронето и още какво?
                и каква ще му е печалбата на питащия? Кога ще му се разрасне бизнеса? И дали и кой от изброените е подходящ за начало? Никой ли в този форум не етръгнал от нулата ..... или пък всички сме там?
                това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                  мрънки и полки,

като чуете, че имате нещо гарантирано от италианец (или грък)...трябва да се обърнете и да бягате колкото се може по-далеч от такива бизнеси.
                  Някъде бях чел, че много готино само дето тези дето бачкат не изкарват, а покрай фермата правят пари тези дето уж те вкарват в бизнеса и ти дават ноухау-то.

лека
                  Относно това за гърците и италианците съм напълно съгласен. Особено за гърците.
                  Относно охлювите не съм особено запознат, но съм чувал от хора които поназнайват нещо от личен опит в тази сфера, че се изкарва доволно, но си има и много тънкости. Може и да не рита и хапе, ама много капризно било........

Коментар

• Охлювъдите в България се обединиха

В България има около 80 охлювъдни ферми, които годишно произвеждат между 500 и 600 тона, съобщава Дарик. Около 100% от продукцията обаче се изнася, тъй като пазарът на охлюви в България е много малък. По последни данни българите консумират между 8 и 10 тона охлюви годишно.

„Заради кризата и липсата на организация, която да се грижи за интересите на охювъдните фермери, голяма част от продукцията ни тази година е залежала“, сподели Илиян Илиев. Той се занимава с охлювъдство от четири години и е един от инициаторите на Асоциацията на охлювъдите, която беше учредена днес в Стара Загора.

„Трябва да има организация, която да гарантира, че охлювите произведени в нашата страна са също толкова добри колкото и тези, произведени в Китай, Франция или Италия“, каза още Илиян Илиев и допълни , че единственият краен продукт, който се предлага в България са е охлювите по бургундски. Една порция от специалитета струва около 3 лева. За сравнение във Франция порцията е около 30 евро.

„Асоциацията на охлювъдите се създава с цел да представи официално бизнеса и да защити интересите на хора, които осигуряват не малко работни места и произвеждат добър и качествен продукт“, обобщи Илиян Илиев и уточни, че в Старозагорско има 8 ферми, в които се отглеждат охлюви.

На срещата на охлювъдите присъстваха около 80% от реално действащите ферми на територията на страната.

Източник: Дарик
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                      Първоначално изпратено от pesho777
                      Ти ще ги гледаш за начало в гаража, и без това не го ползваш.

де да имах 10 декара гараж...

ще направим ООД, аз имам мнооого села

Коментар

• polki, 10 декара не са много пари, освен ако не си правиш фермата в регулация

Avalaon, аз ще ти дам идея за бизнес!

Направи фирма и търси клиенти, които никога не са се занимавали с реален бизнес. Продавай им всичко! На тези дето им се струва лесно да се занимават със земеделие, им продавай велики сортове, гарантирано изкупуване на продукцията и техника; на другите, дето им се занимава със животновъдство им продавай ноу-хау за отглеждане на рапони, червенобузи костенурки и яйца от диновазър с гарантирано изкупуване; на тези дето си мислят че за да правят бизнес не им трябват пари, а само идея – на тях им продавай контакти с инвеститори, бизнес планове и проекти за външно финансиране; на тези дето искат да правят интернет магазини им продавай оптимизации за търсачки и реклама и т.н. :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                          Ти ще ги гледаш за начало в гаража, и без това не го ползваш.

де да имах 10 декара гараж...

Коментар

• Ти ще ги гледаш за начало в гаража, и без това не го ползваш.

Коментар

• италианеца не го ли пита да те спонсорира с 25 евро и на втората година да ти ги приспадне ???

не може да няма и някоя кредитна линия от еврофондове...

земя може би имаш, че аз и земя нямам и село нямам

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                                Първоначално изпратено от Мрънкалото
                                През уикенда излезанаха статии за ОХЛЮВЪДСТВО и ферми с тези същества, но началния капитал трябва да е към 25К евро. Ей, да ги имах тия бих ги рискувал.... ама и то какъв ти риск - италианците ти гарантират изкупуване на продукцията ..... кеф и спокойствие - охлюва нито рита, нито хапе, нито се дои, нито го пасеш, нито го гониш от един баир на друг..... баце, блага работа като за Мрънкало!
                                Но токъде да чопна 25К евро - а де?
                                разкажи повече за тези охлюви - едва ли бих се хванал с подобен бизнес, но ми е интересно , понеже нямам никакъв опит в тази сфера...
                                Като споменах за този бизнес през уикенда е идвал в България професор от Института Кераско от Италия и е говорил за охлювъдството и за такива ферми дохода от които е около 35-40 К евро, но се почвала печалбата от втората година..... трябвали и поне 10 декара собствена земя за ферма и според мен и баща ми е по-добър и ПЕРПЕСКТИВЕН бизнес от БУБАРСТВОТО примерно и ПИЛЦИТЕ за угояване..... абе модерна работа и спокойна - какво може да ти направи един охлюв - нищо и постоятно ще имате под ръка мезенце.....

Вижте в google.bg за повече инфо, че не ми излиза на мен сега, а и правя нещо друго, сори

Значи за начало италианеца казва 25К евро и на втората година Ви се връщат 30-35-40К евро, а до 15 година живот на една ферма....... ще съм направил къща пълна с деца и жени, много жени и красиви, обичащи охлювите....
                                това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

Working...
                                X