IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция-фалит или трудно спасение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Честно казано гърците все по ме кефят,виждам че това е един горд и свободолюбив
    народ.
    Мен все по не ме ...
    С новоизбраната путинова креатура ще има нужда пак от немски валяк кх кх кх ... ,
    за да си изпълняват споразуменията, не за друго.
    Yeah

Коментар

• Като е толкова лесно и просто да ги изкарат от еврозоната защо не го правят.....някакви си 350 милиарда....напечатват ги и толкова....още 6месеца по 60 милиарда изкупува ЕЦБ и толкова....

Сетих се......

На всяко действие съответства равно по големина и противоположно по посока противодействие.....Трети закон на динамиката

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
        Е как мързеливите гърци успяха да се преброят и съставят правителство за 24 часа ... а че се и заклеха даже ...

Какво намеквате, мадам: че нашето правителство е създадено от мързеливи хора, ли? МолА, молА - мерете си приказките!

...от друга страна - ако 10 министри са се организирали в правителство за 24 часа - ми - те това са й на Гърция "работливите" хора - другите не биха си нарушили рахатлъка - дори да става въпрос за министерско кресло...

Друго казвам аз: очевидно имат ЕДИННИ Национални интереси, които съзнават, че са от първостепенно значение за хората..., т.е. - едва ли поставят Европа /с нейните интереси и интересите на кретащите на опашката/, преди ТИЯ свои Национални интереси...

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          Е как мързеливите гърци успяха да се преброят и съставят правителство за 24 часа ... а че се и заклеха даже ...
          Честно казано гърците все по ме кефят,виждам че това е един горд и свободолюбив
          народ.

Коментар

• Е как мързеливите гърци успяха да се преброят и съставят правителство за 24 часа ... а че се и заклеха даже ...
            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Brazilia231 Разгледай мнение
              Където комунисти дойдат на власт, първата им работа е да нападнат църквата,а втората да започнат да крадат създаденото преди тях.
              .Не се заклел в библията,не си сложил вратовръзка на официалната церемония,Тоя ще го изритат с камъни. Още не е станал премиер и почва с простотиите.
              Нали и ние имахме един такъв лидер, изключително харизматичен херсонски съсел, който ни натика в миша дупка?
              Преди него имахме Жан-комсомолец със същия налудничав поглед като Ципрас.
              В Гърция безработицата е 25%, а на младежта – 50%! Откъде ще вземе пари Ципрас да раздава наляво и надясно – ще продава бузуки ли? Нали в момента, в който от Брюксел му кажат „Дотука беше с помощите!” и гащите му са изути?
              Тогава ще останат държавните служители без заплати,а пенсионерите без пенсии и ще дойдат с тояги да питат Ципрас къде са им парите.
              Комунизмът приключи още 89 г,но гърците ще го разберат през 2015.

Консолидираният бюджет на Гърция е похарчил за заплати:

1)
              - през 2000г. сумата беше 7,202 милиона евро
              2)
              - през 2004г. сумата беше 12,427 милиона евро
              Тоест за 4 години има увеличение от над 72%.

За сравнение консолидираният бюджет на Гърция е похарчил за заплати:
              1)
              - през 2004г. сумата беше 12,427 милиона евро
              2)
              - за 11 месеца от 2014г. сумата беше 12,958 милиона евро
              Тоест за 9 години и 11 месеца увеличението е по-малко от 5% и затова гърците реват.

http://www.minfin.gr/?q=en

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Безплатен обяд няма ! Или ще си плащат дълговете или шута и извън ЕС .

Коки, не бързай с шутовете...

Все още не познаваме добре мързела и ленивостта на гърците, нито пък нивата, от които падат в доходите си в последните години, когато са "лапали" на поразия. Няма да се примирят с новото положение, защото то ги поставя в мизерия, близка и ПРИБЛИЖАВАЩА до нашата. По-скоро ще се съгласят на някакъв свой строй, с който ще бият дузпата на всички кредитори, а ЕС-то ще им е през оная работа..., ако се стигне до там... /картинката горе е показателна: няма толкова задружни хора по света в свободното време - те имат СВОЯ кауза и СВОЕ мислене, оцеляват по СВОЙ начин..., това не подлежи на преразглеждане или превъзпитание/...

То - не се и знае - какво ще се случва в близките месеци с ЕС-то..., защото към /и ОТ/ опашката - с големите въпросителни гледаме не само ние...

Все си мисля, че трусовете предстоят, ама - дано не позная...

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                  Те не казват,че няма да си ги плащат,но по техни правилаОще сега спряганият за финансов министър се изпуска,че връщането на дълговете да бъде обвързано с икономическият растеж на страната.Какво ще рече това?
                  На мен ми звучи така - произвеждаш 5 чинии, чупиш 8 , плащаш 2 ...
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Безплатен обяд няма ! Или ще си плащат дълговете или шута и извън ЕС .
                    Те не казват,че няма да си ги плащат,но по техни правилаОще сега спряганият за финансов министър се изпуска,че връщането на дълговете да бъде обвързано с икономическият растеж на страната.Какво ще рече това?
                    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Безплатен обяд няма ! Или ще си плащат дълговете или шута и извън ЕС .
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                        Аз - така - само една риторична питанка..., един вид - повод за размисъл да дам...

Колко са напред /от нас/ - гърците!!! Не можем дори да си представим това...

Милиарди евра дължат! Как кредиторите /им/ не успяха да ги купят??? САМОБИТЕН НАРОД /бях писал надолу/...

Извод: мнооооого има да тичаме /срещу тях/..., няма да можем да ги стигнем!

/лично и неангажиращо мнение/
                        Да бе ....само изначално дълга им беше по гръцкото законодателство и като им опростиха бруто не повече от 30% им го замениха с дълг по британско законодателство....
                        На всеки би му светнала лампичката, че е преебавка, но гърците се имат за незаменими, недосегаеми и най-великите....
                        За да се докаже последното е достатъчно да питаш няколко гърци каква е народността на откривателя на Америка.
                        Без майтап. Ще се потресеш от отговорите .... без майтап.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Директен цървен картон бих им набучило (ако се наложи и без обяснения) a после колкото иска да се гърчи гърчуляка (със или без спуканата драхма)
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Аз - така - само една риторична питанка..., един вид - повод за размисъл да дам...

Колко са напред /от нас/ - гърците!!! Не можем дори да си представим това...

Милиарди евра дължат! Как кредиторите /им/ не успяха да ги купят??? САМОБИТЕН НАРОД /бях писал надолу/...

Извод: мнооооого има да тичаме /срещу тях/..., няма да можем да ги стигнем!

/лично и неангажиращо мнение/

Коментар

• Кефал кефал хондрю кефалос
                              Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                                В библията пише данесе кълнеш в господ и пред него..., той вижда Остана и предградията на европа Германия франция англия разберат къде е сърцето на европа и кои са праеославните християни и какво е божия вяра!
                                Котър,котър,котър,айде влизай в котърЪ!!!

Коментар

Working...
                                X