IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция-фалит или трудно спасение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    Ееееееееееее,недей така - тези работливи хорица гърците ще се оправят....само да има кой да им дава едни милиарди и после да им ги опрощават
    Сега били недоволни, че им давали заеми.Това било като нова доза за наркоман .... явно гърците са в абстиненция .....
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Ами то точно в това е проблема,че им дават да гледат само маслини,портокали и
      лимони,голяма переспектива.
      Айде стига!Кой им попречи на гърците да използват заемите за нещо полезно,вместо да ги окрадат и да си ги раздадат като 56-та заплата?!Не говорим за милиард-два,а за над 500!
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        "Им дават..." ........?!?!?!? Те само това произвеждат от 3000 години.И тогава ли ЕС и Германия са м били виновни?
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          След като темата е пълна с тъпотии да взема и аз да напиша една.Какво ще стане с икономиките на Испания, Португалия и Гърция ако милионите немски туристи спрат да ходят там и си разпродадат имотите? Най-големия и богат пазар в Европа спре да купува зехтин,маслини и т.н. от Гърция .... и т.н. т.н. .....
          Разсмивате ме с това колко е зависима Германия от Гърция а не обратното ....

Коментар

След като темата е пълна с тъпотии да взема и аз да напиша една.Какво ще стане с икономиките на Испания, Португалия и Гърция ако милионите немски туристи спрат да ходят там и си разпродадат имотите? Най-големия и богат пазар в Европа спре да купува зехтин,маслини и т.н. от Гърция .... и т.н. т.н. .....
            Ще дойдат от Киргистан!!!Нали тиквениците тук това искат,да разтурят ЕС!!!Е няма да стане!!!Ще се напиньяте!!!Германците били лошите!!!Тъпанари!!!

Коментар

Ееееееееееее,недей така - тези работливи хорица гърците ще се оправят....само да има кой да им дава едни милиарди и после да им ги опрощават
              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                Ми - аз - така, с полВин уста - си признавам /и без бой / - че съм един от тия..., АМА...

Не съм и мислил да убеждавам някого ТУК в нещо, а само изказвам МОЕТО мнение..., което е...

Немската икономика ЩЕ ПРЕТЪРПИ МНОГО СЕРИОЗНИ ТРУСОВЕ, ако не получава достъп до: испанския, италианския /изкушавам се да спомена и нашият/, както и до други пазари, вкл. и до гръцкия /въпрос, който обсъждаме/, а това са едни пазари на "опашкарите", от които МАЙ гърците ще изплуват в близките месеци...

Нали си представяме, какво става, ако няколко страни сложат бариерите си на границите? Същите тия "опашкари" - ще бъдат поразени на мига основно от германците, ако и до тоя момент да са ползвали нечии пазари...

..., та - колкото и да /си/ я критикуваме - Мамчето Меркел - тя изобщо не е оная куха лейка, за която я мислят много от нас. Тя знае мисията си и ще крои, прекроява и ще реже дългове, защото НЕ СЕ знае, кои ще повлекат крак след гърците /в Испания наистина имаше 100 000 на митинга - както се видя в репортажите.../

ЕС ще пребъде във вечността! /това вече - признавам - е казано с полВин уста/
                Но това е само половината истина, твърди германският историк и философ Бруно Шох. От обратната страна на медала се вижда друго: германски фирми печелят добре от това, че Гърция е държана на ръба на фалита. И по-конкретно: германските оръжейни фирми са тези, които извличат огромни ползи от ситуацията в Гърция - плащанията по сключени в миналото оръжейни сделки продължават да вървят, защото явно няма кой да ги отмени.
                .................................................. ............................
                През периода 2005-2009 г. само 4 страни в света са закупили повече оръжие от Гърция - Китай, Индия, Обединените арабски емирства и Южна Корея. За последните 10 години Гърция е закупила от Германия повече от 700 бойни танка и гаубици. Към сметката трябва да прибавим и друго скъпо въоръжение - бойни кораби, подводници и самолети made in Germany.
                .................................................. ..................................
                Зад всичко това стои вечната вражда с Турция. А Германия печели от надпреварата за въоръжаване между двете страни - от 2002 до 2009 година Германия е изнесла за Турция военна продукция на стойност 13.7 млрд. евро.
                http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%...%8F/a-15690796

Коментар

• След като темата е пълна с тъпотии да взема и аз да напиша една.Какво ще стане с икономиките на Испания, Португалия и Гърция ако милионите немски туристи спрат да ходят там и си разпродадат имотите? Най-големия и богат пазар в Европа спре да купува зехтин,маслини и т.н. от Гърция .... и т.н. т.н. .....
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Готиното в цялата тази каша е че аутсайдера променя правилата на играта. Наслаждавайте се!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      ..... - аз си имам теория и тя определено не е, че без гръцкия пазар немската икономика ще фалира, както се опитват да ни убедят някои тук

Ми - аз - така, с полВин уста - си признавам /и без бой / - че съм един от тия..., АМА...

Не съм и мислил да убеждавам някого ТУК в нещо, а само изказвам МОЕТО мнение..., което е...

Немската икономика ЩЕ ПРЕТЪРПИ МНОГО СЕРИОЗНИ ТРУСОВЕ, ако не получава достъп до: испанския, италианския /изкушавам се да спомена и нашият/, както и до други пазари, вкл. и до гръцкия /въпрос, който обсъждаме/, а това са едни пазари на "опашкарите", от които МАЙ гърците ще изплуват в близките месеци...

Нали си представяме, какво става, ако няколко страни сложат бариерите си на границите? Същите тия "опашкари" - ще бъдат поразени на мига основно от германците, ако и до тоя момент да са ползвали нечии пазари...

..., та - колкото и да /си/ я критикуваме - Мамчето Меркел - тя изобщо не е оная куха лейка, за която я мислят много от нас. Тя знае мисията си и ще крои, прекроява и ще реже дългове, защото НЕ СЕ знае, кои ще повлекат крак след гърците /в Испания наистина имаше 100 000 на митинга - както се видя в репортажите.../

ЕС ще пребъде във вечността! /това вече - признавам - е казано с полВин уста/

Коментар

• разбрах, щом гърците са против, значи го правят от гьонсурат и ние сме "за"

пуснах я статията, щото не повярвах на мненията под нея - плюене по инерция

Има ли някой, който го е чел туй Споразумение за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции - ТПТИ?

Миналата есен в Европа имаше един куп протести, когато се разглеждаше ТПТИ-то и едва ли ще остане само Гърция против него...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          сънчи, извинявай, ама ти да нямаш нещо общо с маляките? Щото това, дето си го пуснала (дори игнорирам факта, че е от супер престижния е-вестник), е пълна дивотия - то и ние имаме едни над 100 млрд дето да си ги вземем от Турция, ама нали се сещаш, че никога няма да ги получим, въпреки че има подписан Ангорски договор, той не е денонсиран и т.н. Та маляките винаги го правят това - в разговорите с немците, винаги вадят призрака на хитлеризма и втората световна. А ние що не вадим данни за Междусъюзническата, кланетата в Кукуш, обезлюдяването на сегашна Северна Гърция от Кайлярско до Дедеагачко (убеден съм, че на поне 95% от форумците тук тези 2 имена не говорят абсолютно нищо), избиването на хилояди невинни българи в долините на Места и Струма, само защото са българи, създаването на първия концлагер в Европа, където изгиват над 6 000 солунски българи на остров Трикери (това пък съм убеден, че 100% от форумците дори не са си го и помисляли), много рпеди немците да създадат конц;агерите за евреи и т.н. и т.н.

Та хайде да не си говорим простотии за маляките - да, мързеливи са, това е безспорен факт, и да, харчат като безумни и имат нулева финансова стабилност, особено сравнени точно с немците. И да се говорят простотии как едва ли не дойчовете са им давали заеми под смъртна заплаха, ако не ги вземат, е меко казано олигофренско! Друг е въпроса за чий немците са им ги дали и са проявявали чак такава търпимост към лъжите им - аз си имам теория и тя определено не е, че без гръцкия пазар немската икономика ще фалира, както се опитват да ни убедят някои тук
                          Гърция и СФРЮ печелеха от цоциализъма!!!А и двете пребиваха в полицейските участъци хората, които говореха на български!!!Това съм го слушал с ушите си и не е пропаганда!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Ще гризнат дървото с безкрайните си простотии, но ще видим кога на ЕС/САЩ ще им писне ...
                            Сигурен съм, че си стигнал до последното изречение в цитираното от теб заглавие. Да го припомня, все пак: "Предоговарянето им ще доведе до приходи основно за мултинационалните компании, банките и инвестиционните посредници, които са по-слабо контролирани в Америка, отколкото в Европа"...

Значи - Ципрас и съветниците му - имат точни преценки по отношение, кое е изгодното за Европа, с каквито аналитични способности - очевАдно НЕ могат да се похвалят закърнелите мозъци на Европейската бюрокрация, ако до сега не им е направил впечатление такъв сериозен довод.., който - незнайно как - съвпада със спечелването на изборите в една страна на именно тоя човек /Ципрас/.

Оказва се, че, освен за страната си - той работи и за Европа /т.е. - и за нас, самите/...

Сега вече се налага мнението - кому е необходимо да омаловажаваме сериозният принос на избирателите в съседна нам страна?

"Ще им писнеЛО" - и какво от това? Дали няма да ги ПРИНУДИ да заработят, точно както се полага в един СЪЮЗ? Нали вече регламентираХА "свободното" движение на хора и стоки /не коментирам чии стоки/, поради което и ние, включително - не обмитяваме, т.е. - не събираме митнически сборове на НЕКОНКУРЕНТНИ и БЕЗВКУСНИ "европейски" стоки /а митниците пропускат ТИР-ове на поразия...

Та - какво като им "писнеЛО"? Могат ли НАТО /и ЕС, де/ да застанат срещу свой член от НАД 35 години?

Някои хора тук правят доста прибързани изводи, май.../и пак повтарям: политическите пристрастия в ТАЯ НАША страна - не ни водят наникъде, а само НИ спъват!/ Редно ли е - след 25 години - още толкова да се лутаме из миналото?

Пред нас имаме рационални решения. Какво повече от това?

Коментар

• сънчи, извинявай, ама ти да нямаш нещо общо с маляките? Щото това, дето си го пуснала (дори игнорирам факта, че е от супер престижния е-вестник), е пълна дивотия - то и ние имаме едни над 100 млрд дето да си ги вземем от Турция, ама нали се сещаш, че никога няма да ги получим, въпреки че има подписан Ангорски договор, той не е денонсиран и т.н. Та маляките винаги го правят това - в разговорите с немците, винаги вадят призрака на хитлеризма и втората световна. А ние що не вадим данни за Междусъюзническата, кланетата в Кукуш, обезлюдяването на сегашна Северна Гърция от Кайлярско до Дедеагачко (убеден съм, че на поне 95% от форумците тук тези 2 имена не говорят абсолютно нищо), избиването на хилояди невинни българи в долините на Места и Струма, само защото са българи, създаването на първия концлагер в Европа, където изгиват над 6 000 солунски българи на остров Трикери (това пък съм убеден, че 100% от форумците дори не са си го и помисляли), много рпеди немците да създадат конц;агерите за евреи и т.н. и т.н.

Та хайде да не си говорим простотии за маляките - да, мързеливи са, това е безспорен факт, и да, харчат като безумни и имат нулева финансова стабилност, особено сравнени точно с немците. И да се говорят простотии как едва ли не дойчовете са им давали заеми под смъртна заплаха, ако не ги вземат, е меко казано олигофренско! Друг е въпроса за чий немците са им ги дали и са проявявали чак такава търпимост към лъжите им - аз си имам теория и тя определено не е, че без гръцкия пазар немската икономика ще фалира, както се опитват да ни убедят някои тук
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Ще гризнат дървото с безкрайните си простотии, но ще видим кога на ЕС/САЩ ще им писне ...
                                точно такива са по-голямата част от мненията под статията

Доколкото знам, ний ще го подпишем туй ТПТИ, поне Кунева така иска, но не разбрах с какво ще ни е полезно?

Коментар

Working...
                                X