If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напротив!Ще искат и ще им дават!Няколко години няма да имат достъп до кредити.После някоя алчна рейтингова агенция срещу скромно заплащане ще каже,че в Гърция се случват хубави неща,ще им вдигнат с един пункт рейтинга и алчните капитали ще почнат да се ослушват дали не могат да пробутат нещо на гърците при дебела лихва.Един като повлече крак ще се юрнат и другите,че да не изостават.Рейтинга на Гърция ще се вдига още,лихвите по кредитите ще падат и те ще взимат все повече и повече и така до следващата криза.В общи линии така стават нещата.
Да те германците и французите затова са по-богати защото са по-глупави
Абе то е ясно, че няма да върнат всичко Ама да почнат от нула и после да искат още кредити няма как да стане.
Напротив!Ще искат и ще им дават!Няколко години няма да имат достъп до кредити.После някоя алчна рейтингова агенция срещу скромно заплащане ще каже,че в Гърция се случват хубави неща,ще им вдигнат с един пункт рейтинга и алчните капитали ще почнат да се ослушват дали не могат да пробутат нещо на гърците при дебела лихва.Един като повлече крак ще се юрнат и другите,че да не изостават.Рейтинга на Гърция ще се вдига още,лихвите по кредитите ще падат и те ще взимат все повече и повече и така до следващата криза.В общи линии така стават нещата.
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Те така или иначе не могат да ги върнат тези пари.Мисля,че това е ясно на всички.Така че едва ли някога ще ги върнат.А ще се оправят....ми ще питат аржентинците да им кажат кат става
Абе то е ясно, че няма да върнат всичко Ама да почнат от нула и после да искат още кредити няма как да стане.
Съгласен.....смятам,че на едни 150млрд орязване на дълга ще си стиснат ръцете.Обаче това ще е удобен момент и испанци и италианци да си поискат опрощаване...
Въпросът е много по-сложен отколкотото изглежда.Като се замисли човек какво
бъдеще ни чака българите все по-вече ме гложди мисълта ,че нас са ни определили
за производител на житни култури ,както гърците на цитруси.Другото ще го правят
в Северна Европа.
Дори ЕС във вида му какъвто е сега да се разпадне, дълга остава.Съвсем наскоро ни казаха/доказаха, че "Дълг не гние". Гърция ще излезе от ЕС, ще печати драхми но как ще връща парите?А и кой ще ги кредитира после?На каква цена?И т.н. и т.н.
Те така или иначе не могат да ги върнат тези пари.Мисля,че това е ясно на всички.Така че едва ли някога ще ги върнат.А ще се оправят....ми ще питат аржентинците да им кажат кат става
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Дори ЕС във вида му какъвто е сега да се разпадне, дълга остава.Съвсем наскоро ни казаха/доказаха, че "Дълг не гние". Гърция ще излезе от ЕС, ще печати драхми но как ще връща парите?А и кой ще ги кредитира после?На каква цена?И т.н. и т.н.
Как ли....ами няма да връща нищо,много просто.
В последствие ако реши може да разпродаде активи ......ако сега го направи парите ще отидат при дойчовците и пак ще трябва да теглят заеми...
За Германия ще е по-изгоден нов съюз с Франция, Холандия, Белгия, Дания и скандинавските страни отколкото да хрантутят византийци, римляни, конкистадори и прочие бивши империи.
Всъщност,това,което плаши германците е,че ако Гърция фалира и напусне еврозоната това може да е началото на края на целия ЕС.Да не забравяме,че малките камъчета обръщат колата.Затова и мисля,че в крайна сметка ще им пуснат гювеч на Гърците.След това Ципрас ще обясни на гърците,че ЕС са клекнали пред тях, ЕС ще обяснят на европейците,че Гърците ще си платят и така всички ще са доволни....до следващия пък,когато мяляките пак няма да има с какво да плащат.
аз наистина не разбирам откъде произлезе тази мантра, че видиш ли Дойчланда има огромна нужда от ЕС и ЕЗ Ами не, не е вярно, точно обратното е - ЕС и ЕЗ дърпат много назад дойчланда, ама много назад и това си личи от данните, които съм посочил по-долу, а и не са мо тях. Стоките, които немсите произвеждат са висококачествени и търсене за тях винаги ще има, просто защото са качествени - някой ще каже ли нещо прорив това мнение? Еврото също не им трябва - щяха да си имат марка, която щеше да е уктра стабилна, да печатат като луди, ако им се наложи и сега да са на нивото на Швейцария - да се чудят как да удържат валутата си от поскъпване. Всъщнсот това е единствения позитив от еврото за Германия - останалата шлака в еврозоната дърпа еврото надолу, прави го евтино, а с това и немската продукция - вид конкурентно предимство, за което немците си плашат като попове, но е конкурентно предимство извън ЕС, а не вътре в ЕС - това го подчертавам дебело.
Проблемът на Германия е един - ако се отцепят от ЕС и ЕЗ марката ще скочи до небесата, защото Германия е ултра силна икономически, за разлика от боклука в периферията. Затова и търпят подобни отрепки като маляките. Елементрана политика, която дори и кръчмарите във форума би следвало да разбират...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Всъщност,това,което плаши германците е,че ако Гърция фалира и напусне еврозоната това може да е началото на края на целия ЕС.Да не забравяме,че малките камъчета обръщат колата.Затова и мисля,че в крайна сметка ще им пуснат гювеч на Гърците.След това Ципрас ще обясни на гърците,че ЕС са клекнали пред тях, ЕС ще обяснят на европейците,че Гърците ще си платят и така всички ще са доволни....до следващия пък,когато мяляките пак няма да има с какво да плащат.
Съгласен.....смятам,че на едни 150млрд орязване на дълга ще си стиснат ръцете.Обаче това ще е удобен момент и испанци и италианци да си поискат опрощаване...
Коментар