IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рекордно покачване на индекса SOFIX с 9.36%

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
    Дали да очакваме пак такива подскоци?
    Със сигурност ДА

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
      Ами ако наесен индекса се изчисти от определени акции и в него влязат качествени такива, потенциалът си го има.
      Кои качествените имаш предвид. Инвестор АД ? И кои още ? Ще могат ли да направят 15 бр за що-годе бройка за индекс
      http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
        Дали да очакваме пак такива подскоци?
        Преди да умре котарака виждал ли си как подскача ?
        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

        Коментар


        • Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
          Ти не беше ли песимист - за какви подскоци говориш?
          Ами ако наесен индекса се изчисти от определени акции и в него влязат качествени такива, потенциалът си го има.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
            Дали да очакваме пак такива подскоци?
            Ти не беше ли песимист - за какви подскоци говориш?

            Коментар


            • Дали да очакваме пак такива подскоци?

              Коментар


              • Рекордно покачване на индекса SOFIX с 9.36яLM/W3SVC/2/Root

                В България /на капиталовия пазар/ сякаш зрее революционна ситуация: масите не искат да живеят по старому, а върховете не могат да управляват по новому. Спестителите не са доволни от отрицателните лихви по банковите депозити, където си държат валутата или левовете, но нямат алтернативи. Банковата система печели наготово като изнася вложенията им навън и ги инвестира по-доходно и това е ножицата, която кара все повече хора да се чувстват ограбени, а банките доволни, защото няма нужда да рискуват да влагат ресурса си в раздаване на кредити. Извода е, че на българския инвеститор трябва да бъдат предложени нови инструменти: по-доходни и също така сигурни. Така наречените сини чипове вече издишат. На БФБ няма нито една акция, която да отговаря на тези изисквания. Борсата беше досега място за преструктуриране и консолидиране на собствеността след приватизацията, но не е била в истинския смисъл нито веднъж място за набиране на капитал за емитентите със сериозни бизнес проекти и на книжа с добра и гарантирана доходност за инвеститорите. Това е!

                Коментар


                • Рекордно покачване на индекса SOFIX с 9.36яLM/W3SVC/2/Root

                  Мариане, аз напълно те поткрепям. Ако успеем да вдъхнем този оптимизъм, който е напълно основателен на повече инвеститори сигурно няма да ни се наложи да чакаме прекалено дълго капиталовия пазар у нас да се развие. То се е видяло, че държавата се проявява като маштеха спямо предприемчивите.
                  В сайта се появяват много добри идеи които доскоро наистина всички държахме в главите си, но ми е много интересно няма ли хора като шефовете на БФБ, на ДКЦК, министър Жотев да надникнат в този сайт и дано тогава и те се замислят малко. И да се поразбързат та предприемчиви млади хора, като нас да не ходят да си търсят касмета в чужбина.

                  Коментар


                  • Рекордно покачване на индекса SOFIX с 9.36яLM/W3SVC/2/Root

                    Аз също съм оптимист и не мисля, че на човек му е нужна някаква вътрешна информация, за да се реши да купува. Ето Албена от две години си стои между 6 и 7 лева. Соди още преди 4 години си каза, че няма да е публична. Но сега дребните инвеститори блокират Солвей с около 20% и му извиват ръцете. За Балканфарма много неща не са ясни, но Фармако е толкова малка фирма, че накрая ще осъзнае нуждата от българските капитали. То се видя, след като взе кредит от ЕБВР за да инвестира в Балканфарма. Какво ще стане с Нефтохим щре решат в Русия. Може да го превърнат в център на загуби, може и да го листват на NEWEX. Нищо не ясно все още. Не е ясно за нас не е ясно и за самите емитенти какво ще изберат. По точния въпрос е кога ще изберат публичността и дали преди това няма да се мине през едно затваряне. Аз мисля, че те няма да се интересуват от дребните акционери още известно време, но след време ще се обърнат към тях.
                    Тъй че въпроса пред желаещите да инвестират е : Кой компании ще останат публични след известно време. А дотогава не се притеснявай ликвидност колкото да се продадат неколкостотин бройки винаги ще има.
                    Всичко е ясно. Проблема е установен. Риска е известен и е голям. Печалбата също ще бъде голяма. Акции от индекса Dow Jones спадат с 50 и повече процента. NEKKEI 225 се върти около 15-20 000 пункта от 10 години?!? Питате ли ги тях какво им е ? Българския пазар е много по-ясен и сигурен в дългосрочен аспект.
                    Тъй че който говори лошо за българските акции просто хленчи и не може да взема собствени решения. Никой никого не кара да купува. Който е играч ще спечели, който играе против стадото ще спечели (сега всеки който купува играе против стадото). Който оцени правилно факторите ще спечели.
                    Аз също искам да имам повече информация. Но никой не ми я дава. Но това е каклкулирано в цената, сегашните проблеми са калкулирани и затова цената е ниска.
                    Въобще купувате нещо на реалната му цена. Разбира се трябва да се внивама какво се купува и например БТ нетрябва да се купуват защото там ще дойде след време нов стратегически инвеститор и вместо 17.5 лв. за акция както е днес цената на БТ холдинг ще стане 3-4 при търговото изкупуване. Аз лично се чудя как някой хора се съгласяват да инвестират в такива компании.
                    Професоре знам, че ти знаеш това което казвам.
                    Нещата са ясни- казано е, че сега никои не иска Нефтохим на 8 лв. но когато стане 50 лв. ще се редят на опашка да го купуват. Това е икономически закон и дори всеки ден да се появявах по телевизията и да обяснявам, че сега е евтино никой няма да ми повярва. Просто това е невъзможно.
                    Един по един емитентите ще се обърнат към капиталовия пазар. Борсата ще въведе новите възможности за търговия. Но трябва да лобираме, за да стане това по-скоро))
                    На тези който са песимисти ще препоръчам, когато борсата въведекъсите продажби да взенат книжа назаем и да ги продадат.
                    Но никой няма да го направи, защото всички са хамлетовци и не са готови да решат какво да правят преди всички останали да са го направили. И всичко си е много логично.

                    Коментар


                    • Рекордно покачване на индекса SOFIX с 9.36яLM/W3SVC/2/Root

                      Mnogo se govori i izpisa za nelikvidnostta i neprozrachnostta na bulgarskia kapitalov pazar. Savsem iasno e na vsichki, che v takava edna ovbstanovka, povecheto "rekordni" dvizenia nagore/nadlou ne sa prodiktuvani nito ot promiana na pazarnite fundamenti, nito ot kratkosrochni "tehnicheski" fluktuazii ili psihologicheski faktori. Promenite vuv indeksa otraziavat predimno post faktum blokovi sdelki s ceni do koito drebnite akcioneri i vloziteli nai-chesto niamat dostup. Az lichno sum "careful optimist" kogato se govori za nashia pazar, no spored men triabva oste malko vreme i mnogo likvidnost predi dvizeniata vuv indeksa ni da pridobiat niakakvo po praktichesko znachenie.

                      Коментар


                      • Рекордно покачване на индекса SOFIX с 9.36%

                        Акциите на ЛУКойл-Нефтохим АД поскъпнаха с 18.73% и донесоха рекордното поскъпване на индекса SOFIX с 9.36% на Българската фондова борса-София вчера. Няма място за еуфория обаче, тъй като нарастването при Нефтохим се дължи на една-единствена сделка с 4000 акции при единична цена от 9 лв. Въпреки факта, че официалната цена е 9 лв., никой инвеститор днес не е успял да продаде своите акции дори на пониската цена от 8 лв. Брокери заявиха, че им е омръзнало да обясняват на клиентите си защо техните поръчки не са удовлетворени, при положение че са предлагали поизгодна цена. Отговорът е, че регламентът на нашия пазар позволява манипулиране на цените поради съществуването на пакетните сделки и на практика не е пазар, а пародия на пазар, след като може да предложиш поизгодна цена и да не сключиш сделка дори по позицията на лидера на пазара, какъвто е Нефтохим.
                        От Булброкърс съобщиха, че 50-те хиляди акции на Албена, които преминаха вчера на блоковия сегмент, са купени не от Албена инвест холдинг, каквото беше пазарното мнение, а от чуждестранен клиент.
                        Самият клиент е прочел за пазарното мнение от в. ПАРИ и е потърсил посредника си Булброкърс за уточнение.
                        Сключиха се сделки с 55 акции на Соди по 5.51 лв. за брой и минимално повишение. Имаше и по една сделка с акциите на Балканфарма в Дупница и Разград. Общият оборот достигна 74 909 лв. благодарение на кросови сделки.
                      Working...
                      X