какво ще кажете за новите облигации от два месеца насам ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови облигации
Collapse
X
-
Нови облигации
Със сигурност облигациите на Благоевград-БТ ще бъдат приети на пазара с голям интерес и съвсем логично е да очакваме емисията да бъде реализирана на 100%. Може да очакваме годишната доходност между 7-9.5%, но дали ще бъде достатъчно ликвидна... все пак има логика това да бъдат първите търговаеми облигаци .
Предполагам, че Димитровград няма да вдъхне доверие на потенциалните инвеститори, но все пак трябва да се види проспекта им.
Коментар
-
Владо Аврамов
Нови облигации
Отново се появяват данни за предстоящи емисии на корпоративни облигации. Сега емитент ще е Булгартабак. Тази емисия представлява интерес за мен тъй като се емитира от компания с традиции, пазари и най-важното Булгартабак засега е печеливш.
В същото време скоро получих предложение да купя облигации на община Димитровград. Тригодишни. Купон над 10%. Емисията е предназначена само за институционални инвеститори и е със страният поне за мен номинал от 10лв. БФБ е пренебрегната. Тази емисия е интересна, но несигурна. Аз досега в Димитровград не съм ходил, и града ми е известен само с местният битак. Знам, че има и химически завод, но нямам данни дали работи. С една дума не ми е много ясно от къде ще дойдат приходи в общината за изплащане на задълженията по емисията, която е гарантирана от банка, но все пак!
Бих се радвал да науча повече подробности за намеренията на Булгартабак и за това дали ще успее община Димитровград.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар