IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ZUNK

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ZUNK

ZUNKs are long-term government bonds issued as a result of the structural reform in Bulgaria. The largest portion of these bonds was issued to cover the non-performed credits of state-owned companies.

http://b2b.bia-bg.com/index.asp?i=t281&l=1

Коментар

• ZUNK

Съжалявам, "A type OF government bond" - жалко че човек не може да си редактира постовете тук ...

Коментар

• ZUNK

На мен също ми се е налагало да обяснявам какво е ЗУНК, и май едно просто описание е най-добрия вариант. С други думи:

A type government bond, issued to cover outstanding debt of state-owned companies at the beginning of the 1990s.

Между другото, клиенти са използвали термина "ZUNK bonds" (поне така май беше формулиран въпроса, на който трябваше да отговарям), така че май няма смисъл да се превежда съкращението ЗУНК.

Коментар

• ZUNK

Znam che niama analog no triabva da go obesnia na edin chujd investitor.
          Niakakvi predlojenia kak da go napravia?

Коментар

• ZUNK

В Българска търговско - промишлена палата (на ул. "Парчевич") продават диск с основните български закони на английски. Там сигурно го има Закона за уреждане на необслужваните кредити (ЗУНК). Преди време (6-7 години) и вестник "168 часа" продаваше книжка с някои български закони на английски. Та в тази книжка го имаше и този дакон (ЗУНК). Виждал съм рекламата за тази книжка в самият "168 часа".

Коментар

• ZUNK

Не знам в англосаксонския свят да има аналог на тази ЦК...

Коментар

• ZUNK

Niakoi moje li da mi kaje kak e na angliiski ZUNK ( ne kato sakrastenie, a kak da go izpisha.
              Working...
              X