IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Danske bank пуска емисия облигации в левове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• acen1975

Е как ще са прекараните Данске или Сити , ти имаш ли идея какъв удар ще направят с тези левове само да ги обърнат в акции на БФБ и точно на другия ден ще са с 50% печалба минимум. Какво им пука че са платили 10 или 20 , те ще си направят луда печалба.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
      Хитро, а ? А дали целта не е точно такава

Като се позамислиш , форуърд не предлага никой, бая народ се е наплашил , иска да хеджира да кажем "бъдещи приходи в лева" ,

и данске с една проста операция са напред каквото и да се случи.

Първоначално изпратено от SubZero
      Аз бих направил така на тяхно място - играя уж срещу лева, продавам ти на теб правото да си купиш 35 млн. евро на фикс 1,95583 срещу седем милиона (20%), плащам 10% по левовете и локвам 10% без да смятам лихвите по депозита дори. Без да се напъвам.
      Звучи добре ...но...като се замисля... ефектът е същия ... само дето играчът не се казва Danske Bank

Коментар

• Хитро, а ? А дали целта не е точно такава

Като се позамислиш , форуърд не предлага никой, бая народ се е наплашил , иска да хеджира да кажем "бъдещи приходи в лева" ,

и данске с една проста операция са напред каквото и да се случи.

Първоначално изпратено от SubZero
        Аз бих направил така на тяхно място - играя уж срещу лева, продавам ти на теб правото да си купиш 35 млн. евро на фикс 1,95583 срещу седем милиона (20%), плащам 10% по левовете и локвам 10% без да смятам лихвите по депозита дори. Без да се напъвам.

Коментар

• дали ще има втора емисия??
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            Първоначално изпратено от acen1975
            Мастъре-няма кво да се притеснява правителството........
            ако борда остане,както се твърди в бг,тогава данске банк ще се преебаните,защото са дали 10% доходност,когато в евро е не повече от 3/4%.
            тогава договорните и пенсионни фондове ще прецакат данске банк.просто е!

ще говорим пак след година-даске банк ли ще са спечелилите,или хората вярващи на правитеството и бг финансовите корифеи!
            ако борда се запази до падеж на бондовете,тогава даснке банк ще е на загуба от над 100% от този емитет,поради простата причина,че лева ще бъде в борд тогава.
            ако борда падне,печалбата ще им нарастне в 100-тици,ако не и хиляди проценти,в зависимост до къде ще е стигнало левчето при падежа.
            просто е!
            да видим кой ще е по ербаб........
            а защо отписа на бърза ръка клаузата за превалутиране? Виждал ли си документите на тази облигационна емисия, че си толкова сигурен, че няма такава? Това, че Данске банк има клиенти, които е убедила да заложат 35 млн. евро, за да играят срещу борда ни, съвсем не значи, че тя вярва в това. Така че може да предложи на другата страна, т.е. на леваджиите, подходящи гаранции. Банката нищо не губи каквото и да стане. Тя само е продала на датчаните или който и да е там съответния хеджиращ инструмент.
            Гари, колкото повече го мисля, стигам до заключението, че български банки и фирми са изкупили и емисията и форуардите, а данска просто е прибрала около 5% комисионна.

Коментар

• МВФ: Продължавайте в същия дух
              18.03.2009 14:49

Фискалната политика на България трябва да продължи да бъде насочена към поддържането на превишения на приходите над разходите, се казва в доклад за консултацията на Международния валутен фонд (МВФ) по чл. 4 от Учредителния договор, съобщиха от финансовото министерство.

Бордът на директорите на МВФ отбелязват, че това е необходимо не само защото тези превишения бяха важен стълб за валутния борд, но и за поддържане на балансите в сметката на фискалния резерв, която е важна линия на защита при евентуално допълнително влошаване на външната икономическа среда.

Позицията на борда на МВФ е, че паричният съвет служи много добре на българската икономика.

От фонда дадоха висока оценка за водената от правителството политика през последните години.

Според директорите през 2008 г. икономиката на България е продължила да се развива добре, подкрепена от силен ръст на БВП, голямо превишение на приходите над разходите и стабилен, добре капитализиран и печеливш финансов сектор.

Директорите отбелязват още, че надзорът и регулацията на банковия сектор остават силни и реагират проактивно на глобалната финансова криза.

Като основни предизвикателства пред страната те определят повишената външна уязвимост, свързана с дефицита по текущата сметка, както и изпреварващия ръст на заплатите спрямо производителността на труда.

Коментар

• netware5 pls skypme me

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                  Първоначално изпратено от acen1975
                  ако борда остане,както се твърди в бг,тогава данске банк ще се преебаните,защото са дали 10% доходност,когато в евро е не повече от...
                  С една малка подробност... Вече никой не им дава пари при 3-4% в каквато и валута да е... затова и са опрели до БГ където се надяват да вземат при 10%... Правят го не за да атакуват или да спечелят от евентуално падане на борда, А ЧИСТО И ПРОСТО ИМ ТРЯБВАТ ПАРИ НА ВСЯКА ЦЕНА!!!
                  И аз така мисля. И бих добавил, че за да прибегнат до тази стъпка - знаят нещо, което ние още не знаем И това нещо не е задължително да е лошо за България
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• A?

Коментар

• Първоначално изпратено от Пeс
                      Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                      кой ?
                      Той. Що?
                      Целта на фискалния резерв е за минимално влияние в/у парите в обращение от страна на правителството, а не на БНБ за закупуване на чуждестранни облигации. А иначе спраффката за официалните резервни активи някой гледал ли я е?
                      БНБ ?
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                        кой ?
                        Той. Що?
                        Целта на фискалния резерв е за минимално влияние в/у парите в обращение от страна на правителството, а не на БНБ за закупуване на чуждестранни облигации. А иначе спраффката за официалните резервни активи някой гледал ли я е?

Коментар

• Защо да са преебаните?

Губиш 10% в плащане на лихва но ако имаме инфлация по-голяма от 10% какво става тогава? Таймингът е ключов. Да разполагаш с толкова кеш в този ключов момент си заслужава плащането на 10%. Поне моето мнение е такова.
                          Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                            ... ,тогава данске банк ще се преебаните,защото са дали 10% доходност,когато в евро е не повече от...
                            Асенси,
                            така излиза...
                            ъпроса е що ???
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Интересно ... много интересно Но ги разбирам тези от Данске ... бих играл и аз така ако имах възможност само периода бих увеличил евентуално на 2 или поне 1,5 години но те са професионалисти и сигурно знаят по-добре.

Ще поживеем, ще видим но това, което аз прихващам от всякакви изявления и намерения е, че в тази една година има вкарани сериозни интереси, а както всички знаем интересите пораждат възможности, а където са те ... там сме и ние

Остава само да се позиционираме правилно. Засега все още си мисля, че бордът ще устои но това не ми пречи да съм се застраховал

Поздрави!
                              Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Пeс
                                Защончо, а откъде идват парите за тези ЦК-та?
                                кой ?
                                кой ?

Коментар

Working...
                                X