Първоначално изпратено от 4i40
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Danske bank пуска емисия облигации в левове
Collapse
X
-
...
Разменния курс се определя като се позволява плаване на курса на валутата към еврото , ако БНБ успява да го удържи толкова или дори по изгоден за лева което е доста по вероятно. С един по изгоден за лева валутен курс тежастта на кредитите пада наполовина примерно ако се направи лев - евро , защото може.Евровите кредити могат да олекнат по този начин , само където износа ще се понатовари и ще му стане тежксо да плати местните разходи в лева. От 50 годи износа се стимулира с безплатния труд на българина и какви ли не граничещи с изпростяването екстри. Какво изнасяме всъщност ? В момента вече не изнасяме евтиния труд а спецефични продукти от които мащабен бизнес не може да се развие пък производството им иска инвестиции и главоболия като за такъв. Т.е. и износа няма много общо с цената на местните разходи.D.Y.F-091066
Коментар
-
...например те да се съгласят на този валутен курс." ....Казва МИХОВ
Аз също преди години съм чел, че ЕЦБ ще ни определи курса на влизане в еврозоната...
Смятах да пусна нова тема, но само се разводняват нещата.
Моля за мнение.
МИнаваме към еврото...2013г
Имаме около 20млрд лева - широки пари.Ако влезем с този курс, държавата ще има 10млрд Е.
При хипотетичен 1 към 3 , БГ ще разполага с 6.6млрд евро - не ни стигат...
При 1/1 - с 20млрд евро !!!!! - супер...
благодаря, предварително
Коментар
-
Re: Jay Gould
Първоначално изпратено от експерт-строителПървоначално изпратено от SStoilovХахаха
Бъдещият вицепремиер Илиян Михов
"Една от задачите ми ще е да работим с министър Дянков за "чакалнята за еврото" и мисля, че до няколко месеца ще има резултати... Има някои допълнителни договорки, които трябва да уточним, като например те да се съгласят на този валутен курс."
24 януари, пред в. "Труд"
Аз откога разправям, че ТЕ май не са съгласни с курса.
Изискването на Варшава отразява опасенията й, че някои членове на еврозоната не желаят да допускат нови държави във валутния съюз, за да избегнат проблеми, подобни на тези в Гърция - висок дълг и бюджетен дефицит.
http://banks.dir.bg/2010/01/25/news5753868.html
Според статията излиза ,че Полша и другите бивши комунистически страни май ще въведът еврото през 2015година?
Сега чета че Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) повиши прогнозите за ръст на БВП за Полша до 2,3% през 2010 г. срещу по-рано прогнози от 1.8 на сто.
http://www.wbj.pl/article-48173-ebrd...0.html?typ=wbj[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от autoexpertНякой помни ли кога беше матуритета на емисията? Аз мисля, че беше края на март 2010, но не съм сигурен.Само преди двайсетина дни Данске банк емитира облигации на стойност 70 милиона лева и матуритет една година с дата 26 февруари 2010г. и лихвен купон от 10% за периода.
С други думи - не слагайте каруцата пред коня още...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovХахаха
"Една от задачите ми ще е да работим с министър Дянков за "чакалнята за еврото" и мисля, че до няколко месеца ще има резултати... Има някои допълнителни договорки, които трябва да уточним, като например те да се съгласят на този валутен курс."
Изискването на Варшава отразява опасенията й, че някои членове на еврозоната не желаят да допускат нови държави във валутния съюз, за да избегнат проблеми, подобни на тези в Гърция - висок дълг и бюджетен дефицит.
http://banks.dir.bg/2010/01/25/news5753868.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramyonk
Пуснато на: 19 Авг 2008 03:42 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
teglete si depozitite dokato e vreme che kat pochnat da falirat bankite she nastane xaos i golemi opaski kakto predi niakolko godini na imigrantite preporachvam da ne se lajat ot lixvite v bg. bg strana na bezzakonieto .ste pitate ot kade gi znam tez raboti.rabotia v bank of america i pitam kolegite za niakoi neshta
17 януаи 2010 - колко банки са фалирали в БГ?
Коментар
-
Хахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от autoexpertНякой помни ли кога беше матуритета на емисията? Аз мисля, че беше края на март 2010, но не съм сигурен.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovTam някъде - през март.
Я да видим обаче, ББ се кълне, че през февруари ще влезем в ЕРМ2 .
БНБ има ресурс да държи курса, дори при премахване на борда, т.е. приемане на плаващ +-15% курс.
Твърде апетитна хапка би било да влезем в ЕРМ2 с плаващ курс, курса да падне да кажем до 2.20 - 2.30 и след няколко месеца да се върне отново на 2 лв.
Ставали са и далеч по-невероятни неща.
Първоначално изпратено от autoexpertНякой помни ли кога беше матуритета на емисията? Аз мисля, че беше края на март 2010, но не съм сигурен.
лекатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Tam някъде - през март.
Я да видим обаче, ББ се кълне, че през февруари ще влезем в ЕРМ2 .
БНБ има ресурс да държи курса, дори при премахване на борда, т.е. приемане на плаващ +-15% курс.
Твърде апетитна хапка би било да влезем в ЕРМ2 с плаващ курс, курса да падне да кажем до 2.20 - 2.30 и след няколко месеца да се върне отново на 2 лв.
Ставали са и далеч по-невероятни неща.
Първоначално изпратено от autoexpertНякой помни ли кога беше матуритета на емисията? Аз мисля, че беше края на март 2010, но не съм сигурен.
Коментар
Коментар