IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Терени за фотоволтаици, ветрогенератори или пък готови ВЕЦ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пуснах някои от основните изисквания за терен за фотоволтаичен парк , малко след това пуснах и това с което разполагам в момента
    Преди да го постна във форума , го изпратих на няколко участници от дискусията
    (не проявяват интерес ) нищо лошо
    Просто преценете по тези няколко точки от списъка - дали не разполагам с перфектния имот ?
    Поздрави на всички "пионери" които се занимават в насока - възобновяени енергиини източници . Вече знаете колко такива инсталации има по целия свят

п.п Слънцето не издава фактури ......

Коментар

• Някои основни изисквания

1. Площ на терена - от 25 до 120 декара
      2. Терена да не е в НАТУРА 2000
      3. Хоризонта да е далечен и нисък
      4. Земята да е равна или с лек южен наклон
      5. Собствеността да е изчистена (да няма 1000 наследници, които трябва да се издирват)
      6. В непосредствена близост да има далекопровод 20 kV. Ако преминава през мястото е още по-добре.
      7. В непосредствена близост да има пътна инфраструктура
      8. Сменен статут ще е предимство, но може и земеделска земя
      9. Предпочитат се региони в Северна Добруджа (от Русе към Силистра) или в Южна България (от линията Бургас-Благоевград надолу)
      10. Предпочита се земята да е изоставена нива или ливада (орна земя само в краен случай).
      11. Предпочита се земята да е в периферията или в непосредствена близост до населено място

И моя парцел

1Площ на терена - 33 декара
      2 Извън натура 2000
      3 Хоризонта е далечен и нисък
      4 Земята е равна
      5 Един собственник
      6 В непосредствена близост има ел трасе , трафопост и тн...
      7 Лицето на парцела е на два пътя-асфалтов и полски
      8 Вече има допускане до ПУП (възможност за завършване на цялата процедура
      9 Раион Добруджа - 18 км от гр. Добрич
      10 Земята няма да има аренден договор и ще бъдат съобразени изискванията по ЗОЗЗ
      11 Земята е в населено място -граница с регулация

Надявам се отговорих на всички ваши изисквания

коментари ?

Коментар

• МЕЖДУНАРОДНА РАБОТНА СРЕЩА „ОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА”

Работната среща ще се проведе от 24.02.2009 (ден за пристигане) до 27.02.2009 (ден за отпътуване) в Ардино, България.

Коментар

• Вики както, написах по-долу имаш лично от мен. Все още не си дала сигнал, че си го прочела. Сигурен съм, че предложението е интересно. Или поне ми дай знак, че не съм ти интересен.
          Ако някой друг се интересува от терени с двугодишни ветрови замерваня и възможност за изграждане на 2х2MW вятър, изградена елмрежа, траф, изградена малка ФЕЦ( 100KW) на същия терен, сменени статут, разрешителни, съгласуваня с ЕРП и тн. Освен разрешителни за вятър, има разрешително за 500KW ФЕЦ от поликристални модули. Възможност за смяна на статута на съседните парцели и взимане на разрешителните, които също са собственост. Моля пишете на лично или на мейлите от сайта.

Коментар

• Сайта в който се проверяват терени за фотоволтаици не е български и в момента не е пред мен, за да го напиша.
            А що се отнася до линкове за процедурите и изследванията при създаването на алтернативен източник, просто и лесно е - отваряте гугъл! В него има всичко, стига да бъдете упорити в търсенето. То не е един линк, за да ви го постна - има предостатъчно информация за четене и изучаване.

Коментар

• Vili_belqta, би ли дал линкове за въвеждане на координати с цел преценка на рентабилността и други, даващи информация какво е необходимо да се взема под внимание при отделните алтернативни източници.Благодаря предварително!

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
                Първоначално изпратено от john
                16 декара УПИ до Пловдив, лице на пътя за Царацово става ли за малка фотоволтаична централка?
                Само ако е в обследваните територии с доказано наличие на ветрови потенциал и да си от списъкт с наши хора!!!
                Ала бала! Има значение слънцегреенето - ветровия потенциял нека го оставим за ветропарковете! Има достатъчно информация из нета за всеки алтернативен източник какво е необходимо да се взима под внимание.
                Може в интернет спокойно да се въведат координатите на терена и ще се получи необходимата информация дали е рентабилен района за фотоволаици.
                И все пак искам да напомня, че темата не е за съчинения в свободен стил.

Коментар

Първоначално изпратено от Ballomed
                  Първоначално изпратено от badboy333
                  16 декара УПИ до Пловдив, лице на пътя за Царацово става ли за малка фотоволтаична централка?
                  Само ако е в обследваните територии с доказано наличие на ветрови потенциал и да си от списъкт с наши хора!!!
                  Виждам че си голям специалист, за това ще те помоля да ми поясниш каква е връзката между фотоволтаична централа и ветрови потенциали?
                  Не ми задавай тъпи въпроси а си отвори основите на физиката ,г-н Експерт,там можеш да видиш що е това фотон,превръщането на светлинната енергия в електричество,превръщането на топлинната енергия в електрическа,как става превръщането на механичната енергия в електрическа,що е това работа ,мощност и др. и не ме занимавай с глупости!!!
                  Ти грешно си ме разбрал. Аз ти казах че въобще не съм запознат с материята и за това те попитах нещо, а по точно: Какво общо имат вятърните потенциали с фотоволтаиците? Или ми отговори или не се заяждай.

Коментар

• до дивак

това са форуми !!много хора, интереси ,различна култура !!аз имам интерес да прадавам парцели ,дали са ефективни тези начинания в БГ е друг въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
                      Първоначално изпратено от badboy333
                      Виждам че си голям специалист, за това ще те помоля да ми поясниш каква е връзката между фотоволтаична централа и ветрови потенциали?
                      Не ми задавай тъпи въпроси а си отвори основите на физиката ,г-н Експерт,там можеш да видиш що е това фотон,превръщането на светлинната енергия в електричество,превръщането на топлинната енергия в електрическа,как става превръщането на механичната енергия в електрическа,що е това работа ,мощност и др. и не ме занимавай с глупости!!!
                      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• По постовете в темата разбирам че много малко хора се занимават с нещата които се пишат тук
                        За да не се бъркат останалите и за да не се пишат цели странници небивалици
                        предлагам модератора да затвори темата
                        ако някои има интерес към тази материя -може да си пишем на лични съобщения
                        вярвам че ще си бъдем по-полезни
                        благодаря

Коментар

• програмите/парите/

чуждите пари

Коментар

Коментар

• не си кандидатствал !!!

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение! Моля, ползвайте кирилизатора, който е бутон над полето за писане.

Коментар

• Първоначално изпратено от john
                                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Working...
                                X