If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте,
преди година на сайта на митниците имаше информация за вноса от държави, които не са членки на ЕС, какви са митническите тарифи за различните стоки.
А сега като търся не намирам тази информация, нито като гледам справки за Тарик.
Някой от Вас знае ли къде мога да намеря подобна справка без да се налага да минавам през консултантски агенции за вноса?
Здравейте,
преди година на сайта на митниците имаше информация за вноса от държави, които не са членки на ЕС, какви са митническите тарифи за различните стоки.
А сега като търся не намирам тази информация, нито като гледам справки за Тарик.
Някой от Вас знае ли къде мога да намеря подобна справка без да се налага да минавам през консултантски агенции за вноса?
Например мога ли да натоваря един тир с дини от Харманли и да ги закарам в Димотика? На границата ще ми кажат ли нещо?
А една кола с дрехи от Димитровградския пазар - за които ще имам документ, къде и от кого са произведени и етикети всичко ... просто отивам и ги нося в Гърция - какво могат да ми кажат на границата ? А в Гърция ?
Моля някой да ми помогне! При внос на дрехи от Турция пла6та ли се мито, такси, ДДС и колко % са те? Какви да изискванията за вноса на дрехи към страни от ЕС? Ако някой е внясял нека сподели... Какви документи са необходими при внос, и евнтуално износ за друга стана от ЕС!
Колега нещата са елементарни, но ..... са необходими 5-6 години по студентските скамейки/ но не ВИФ или Консерваторията/, малко стажуване в търговска фирма - едно време казваха "двадцать лет- стоковед", но сега са достатъчни 3-4 години ..... и си готов.
Най-добре обаче да минеш по пряката пътека, а именно . хвани си митнически агент да ти освободи стоката от Турция, или някой от далавераджийските транспортни фирми, които ще ти свършат цялата работа, но полу или напълно незаконно.
За ЕС нещата са ясни . всичко има в нета или при търговските съветници в посолствана на съответните държави, БТПП, Софийската ктокова камера и ... най-добре си плати на някой в извънработно време да ти свърши работа.
Нищо лично, но аз не бих правил операции на хора, не бих проектирал мостове и сгради... Всеки да прави това, за което е учил и знае или да си наеме специалист, ако може да си го позволи.
Успех и късмет, все пак, ще ти трябва при това много
Моля някой да ми помогне! При внос на дрехи от Турция пла6та ли се мито, такси, ДДС и колко % са те? Какви да изискванията за вноса на дрехи към страни от ЕС? Ако някой е внясял нека сподели... Какви документи са необходими при внос, и евнтуално износ за друга стана от ЕС!
Коментар