Първоначално изпратено от Brain
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голяма ли е зависимостта DOW JONES INDUSTRIAL / BG40
Collapse
X
-
В понеделник, докато пазарите на целия свят се сриваха, NYSE си почиваше. Ден на Мартин Лутер Кинг. Във вторник пазарите по целия свят повториха същото действие. NYSE отоври на минус 425 пункта и се съвзе, мисля съвсем нормално за ситуацията. И всички зачакаха вторник, след като още понеделник вечер бе ясно че няколко технически компании между които Apple (APPL) и Motorola (MOT) ще изляза с отрицателни резултати за тримесечието.
В сряда сутрин пазарът отвори на 11,969 пункта или доста по-ниско от обикновено. Посочените технически компании завлякоха NASDAQ надолу, а с това и NYSE падна до минус 325 пункта. Пагубно за някоя малка икономка, но не и в Америка.
Все пак при лихва 3.5% няма как да не се правят пари. Сините чипове поведоха американската икономика нагоре и NYSE достигна до +307. Tова е амплитуда от над 500 пункта. На това му се вика силна икономика и така се правят големите пари.
Коментар
-
Не съм сигурен, че разбирам целта ти... ОК, има корелация, макар и не голяма. Поради времевата разлика и различните играчи, тази корелация е по-голяма на седмичните цени, отколкото дневните... Аз не виждам това как има някаква голяма predictive power...
Може би греша, но както и да е успех.
Коментар
-
Да доуточня въпроса си . Струва ми се, че има относителни времеви съвпадения при пиковите сойности след по-продължителна еднаква посока на графиките.Разбира се 2-3 дни разлика.
Пример: БГ40 06.03.2007 08.10.2007
Доу 14.03.2007 11.10.2007
Както и посоката от декември насам и на двата индекса. Казвам БГ40 защото при другите български индекси не видях толкова съвпадения.
Коментар
-
Moe mnenie e 4e ne trqbva da se tursi koi znae kakva zavisimust mejdu nashte i svetovnite indeksi.. pri4inata e 4e po4ti navsqkude v sveta viziram razvitite pazari ima prodajbi na kuso i tam horata produljavat da pe4elqt dokato nie v bg samo gubim.. tuk nikoi nqma interes cenite da padat i tova spored men e edna ot osnovnite pri4ini da ne tursq kakvato i da e vruzka s tqh.. poizlqzoha malko 4ujdenci.. tova dobre no tezi koito ostanaha znaqt kakvo da pravqt zada pe4elqt)
Коментар
-
Мове би споделил защо точно търсиш тази корелация, можеби тогава ще видим с какво мога да помогна..
Относно минали периоди, специално миналата година имаше сериозни разминавания -април беше добър за Доу и лош за БГ40.Друг период е юли-август, Доу загуби близо 10% ( от най до най), докато БГ40 едва помръдна надолу.....
Аз не харесвам БГ40, защото ОРГХ и ОДЕС тежат много и така изкривяват много нещата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkvКорелацията на световните пазари е по-голяма при bear trend отколкото при bull trend. Последният път, когато Доу е паднал повече от 15% е преди 5-6 години. Тогава не е имало БГ40....
Другото е, че българската икономика никога не е била толкова свързана със световната ( никога от последните 10 год.), така че бъдещата корелация вероятно ще бъде дори по-висока историческата досега независимо в какъв пазар се намираме.
Коментар
-
Корелацията на световните пазари е по-голяма при bear trend отколкото при bull trend. Последният път, когато Доу е паднал повече от 15% е преди 5-6 години. Тогава не е имало БГ40....
Другото е, че българската икономика никога не е била толкова свързана със световната ( никога от последните 10 год.), така че бъдещата корелация вероятно ще бъде дори по-висока историческата досега независимо в какъв пазар се намираме.
Коментар
-
niki5
korrelacija megdu 0,2 i 0,4
Коментар
Коментар