IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юбилейни монети на БНБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Че ти няма да я харчиш, бе, човече !!! :-)

А-а-а-а - а може би това искаш - да влезеш в някой бар, да кръкнеш некъв вкусен спирт и да я метнеш небрежарската на барманът ? Ще го шокираш, дума да няма (както казваше старият Джон Силвър) :-)
    той будалата няма и да я и вземе ще каже - МЕНТЕ
    "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• тая малката е 1/20 унция, и според цените на ПИБ (март) едно австралийско кенгуру - стандартна инвестиционна монета 1/20 унц е 90 лв. Така че тука мисля няма голяма нумизматична надценка. Все пак да не забравяме че в Бг цените на зл. инвестиционни монети са доста надути. Справедлива цена за 1 унция е 1000 - 1050 лв по сегашния курс на златото.
      В ЕС инвестиционното злато (22 и 24 карата - монети и отливки) се търгува без ДДС. При среброто не е така. То се води повече като индустриален материал.

Коментар

• Успяхте ли да си вземете монетки?

Коментар

• А-а-а - тая била инвестиционна, а сребърните не... типичните за България цигански работи и двойни стандарти... Инак това добра новина, щото и аз позамислям... а дали е скъпа или нескъпа - мисля не - ти пазаруваш нумизматична рядкост, а не безименно парче златце нали?

Инвесторрров, ми купи му още една.... напримерно последната - Българската планина тоже е готина... Малката Свети Георги, продавана от днес не ти я препоръчвам, щото е много нищожна като размер... такава мъничка жълтичка подариха на онуй ломско циганенце, дето отсрами ФК Подуене с единственият гол в ШЛ и то така я оглеждаше сякаш казваше "Дайте неква лупа, бе, баси !!!"
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Голямата тежи 8,64 грама. Тя е в тираж 1500 броя и ще се продава по 470 лева. Малката паричка е 1,55 грама и от нея са изсечени 8000 броя. Тя ще се продава за 85 лева. И двете цени са без ДДС, защото заради количеството злато в тях се приемат за инвестиционно злато, заяви подуправителят на БНБ Цветан Манчев.

Импе, виждам че си напред с материала, поясни, инвестиционното злато се продава на цена без ДДС, така ли? Штото и без това цената е много висока.

Коментар

• Е, да ама човека, дето ще му я подаря, ще каже, че му подарявам 10 лв., аз искам нещо за към 100 лв., което да има стойност за поне 100 лв...кажи някоя за 100 лв....тази на Свети Георги е супер ама е над 400 лв.

Коментар

• Че ти няма да я харчиш, бе, човече !!! :-)

А-а-а-а - а може би това искаш - да влезеш в някой бар, да кръкнеш некъв вкусен спирт и да я метнеш небрежарската на барманът ? Ще го шокираш, дума да няма (както казваше старият Джон Силвър) :-)

Коментар

• Импе тя е с номинал 10 лв., малко ми се вижда..

Коментар

• Мали-и-и-и-и-й, ся видях в сайтът на БНБ - 1500 броя - това целият тираж !!! Ми тя по ще е рядка от Златният кинт даже !!! Граби народе-е-е-е !!!

http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/fsWeb...l?OpenFrameset

Оттам отворете Пресцентър - най-горната новина - има и картинка - секси се е получила парицата....

Коментар

• Че да не би златните без ДДС да са?

Коментар

• Има я в БНБ и в една каса на Монетния двор - намира се във фоайето на Националната художествена галерия - бившия царски дворец. Има и други интересни монети в продажба, но вече, след Нова година се продават с ДДС, следователно старите незлатни монети се продават 20% по-скъпо...

Коментар

• Още повече Борис Христов със сигурност ще се изчерпи скоро, а златните надали.

Коментар

• Струва, Инвесторрров - към 63-64 кинта... в БНБ я има сигур, в Монетният двор... видях я днес в кварталният ни клон на Кооперативна бамка...

http://photo-forum.net/index.php?APP...&USER_ID=12362

ето я на картинка

Ако кефиш на монети - поразгледай ми профилът -има и още... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                              Колко пари струва тази на Борис Христов и откъде се купува?

http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/NC_N_Coins_Prices/$FILE/Cenorazpis-2007-moneti-20%2002%2007.pdf

53,33 без ДДС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                                Таман казаха по ТВ и мога да се поправя 1500 броя по 470 лв в БНБ Уха!
                                Споко - без ДДС!!!!!

Коментар

Working...
                                X