Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юбилейни монети на БНБ
Collapse
X
-
тая малката е 1/20 унция, и според цените на ПИБ (март) едно австралийско кенгуру - стандартна инвестиционна монета 1/20 унц е 90 лв. Така че тука мисля няма голяма нумизматична надценка. Все пак да не забравяме че в Бг цените на зл. инвестиционни монети са доста надути. Справедлива цена за 1 унция е 1000 - 1050 лв по сегашния курс на златото.
В ЕС инвестиционното злато (22 и 24 карата - монети и отливки) се търгува без ДДС. При среброто не е така. То се води повече като индустриален материал.
Коментар
-
А-а-а - тая била инвестиционна, а сребърните не... типичните за България цигански работи и двойни стандарти... Инак това добра новина, щото и аз позамислям... а дали е скъпа или нескъпа - мисля не - ти пазаруваш нумизматична рядкост, а не безименно парче златце нали?
Инвесторрров, ми купи му още една.... напримерно последната - Българската планина тоже е готина... Малката Свети Георги, продавана от днес не ти я препоръчвам, щото е много нищожна като размер... такава мъничка жълтичка подариха на онуй ломско циганенце, дето отсрами ФК Подуене с единственият гол в ШЛ и то така я оглеждаше сякаш казваше "Дайте неква лупа, бе, баси !!!"Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Голямата тежи 8,64 грама. Тя е в тираж 1500 броя и ще се продава по 470 лева. Малката паричка е 1,55 грама и от нея са изсечени 8000 броя. Тя ще се продава за 85 лева. И двете цени са без ДДС, защото заради количеството злато в тях се приемат за инвестиционно злато, заяви подуправителят на БНБ Цветан Манчев.
Импе, виждам че си напред с материала, поясни, инвестиционното злато се продава на цена без ДДС, така ли? Штото и без това цената е много висока.
Коментар
-
Че ти няма да я харчиш, бе, човече !!! :-)
А-а-а-а - а може би това искаш - да влезеш в някой бар, да кръкнеш некъв вкусен спирт и да я метнеш небрежарската на барманът ? Ще го шокираш, дума да няма (както казваше старият Джон Силвър) :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мали-и-и-и-и-й, ся видях в сайтът на БНБ - 1500 броя - това целият тираж !!! Ми тя по ще е рядка от Златният кинт даже !!! Граби народе-е-е-е !!!
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/fsWeb...l?OpenFrameset
Оттам отворете Пресцентър - най-горната новина - има и картинка - секси се е получила парицата....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Струва, Инвесторрров - към 63-64 кинта... в БНБ я има сигур, в Монетният двор... видях я днес в кварталният ни клон на Кооперативна бамка...
http://photo-forum.net/index.php?APP...&USER_ID=12362
ето я на картинка
Ако кефиш на монети - поразгледай ми профилът -има и още... :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар