кректни са,плащат си хората,със или без документ,както искаш
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търговия със зърно
Collapse
X
-
Futures
В България няма възможност за търговия на фючърси, всъщност то и спотната търговия по нашите борси е пълна скръб, добре че имаше малко сделки за Държавния резерв....Не ми е известно и някой да е правил нещо по въпроса да предлага търговия и със стокови фючърси. А пък и най важния момент - защо ти Ви фючърси, да не мислите че има много добра корелация между цените там и тук?
В Европа са използва системата Euronext, през която са достъпни MATIF i LIFFE, т.е. търговията във Франция и Англия, но и там ликвидността не е кой знае какво. Все пак като ориентир може да се ползва за реалните цени, в зависимост от някои допълнителни условия.
Най-работещата система е Чикаго разбира се, там наистина става търговия.
Да, и на мен ми е интересно от кои региони са участниците в тази тема.
Аз съм в Добрич.
Коментар
-
Вече не сме конкурентни. Миналото лято се провали една сделка - румънците го предложиха пакетирано в чували, по-евтино, от нас насипно. Само тази манипулоция/включително с палетизиране и т.н./ гълта 7-8 лв на тон. Не знам Украйна и Казахстан как ще излезят на пазара, но при заплати 35-40 долара в сектора,.........по-добре да внасяш.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
Коментар