IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За слънчев колектор е около 800W през лятото
    така че за производство на ел. КПД е около 12 % ( 100 до 120W)
    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho
      120-150 W/m2
      според мене трябва да е повечко

Коментар

• 120-150 W/m2

Коментар

• малко се отклонявам от темата, но ще питам тука за да не отварям нова.

Някой може ли да ми каже колко вата на квадратен метър електричество произвежда един слънчев панел. Цени и доставчици в България?

Коментар

• докъде стигнахте с начинанието, с изпитанията и т.н?

Коментар

• Именно техническата част е по-лесната работа. Останалото е документалното оформяне с ЕОN или който е при теб, вкл. правото да им продаваш излишъците и сключването на нужните договори. Та там процедурите засега са еднакви както за големите /мегавати/, така и за малките /стотици ватове/ агрегати -"ветрови генератори" - именно по този показател Законът разлика не прави и затова юнаците ги слагат под един знаменател - което не е честно де, но засега е така - и се затормозява историята. Не, че по някакъв начин ще си им конкуренция и те го знаят. Но сигурно си казват :" - Проблемът е твой, мой човек, оправяй се." Ако имаш вътрешен, втори паралелен кръг, към който да закачиш твоята машина и да работи независимо от мрежата, тогава нямаш проблем. А фирмите са прави, искайки те да свържат изделието си - само така носят гаранционните задължения в пълен размер, ако ти искаш да ползваш гаранция. Аз може да съм техник, инженер по нещо си - да речем електронна техника, и съм бил дълги години ремонтен специалист точно по тази част, ако възникне дефект, го познавам от пръв поглед и мога да го отстраня...но не съм работил с тях, нямам сертификат от фирмата за оторизиран ремонтен орган. Затова, купувайки си, да речем, телевизор, го нося в гаранционния сервиз, понеже разходите по ремонта са за тяхна сметка. Стандартна практика в световен мащаб, не се коси. Като изтече гаранцията, може повече там да не стъпвам, но дотогава е така...

Коментар

• Е, прът в колелата може всеки да ми сложи, но както и да е. Идеята ми беше друга - дали знае някой какви са стъпките, които трябва да предприема за да си монтирам някъде перката. Все пак приемам всякакви мнения, забележки и съвети, за които предварително благодаря.
                Доста се рових из мрежата, но никъде не успях да намеря стъпките необходими да задействам процедурата. Предполагам, 4е ще ми кажете да се обърна към някоя фирма. Ве4е го направих . Но вси4ки ми казват "наемете ни и ние ще ви свършим цялата работа". А аз искам да плащам само за това, което не мога сам да свърша. Т.е. вси4ко, което не е техни4еска 4аст, смятам 4е мога да го свърша и сам... Но изглежда, 4е това е доста затворен бизнес и никой не иска нищо да казва, ако не му снесеш пари...
                Все пак надеждата умира последна, а до Цариград с питане се стига, така 4е се надявам да се намери някой, който да ме ориантира...

Коментар

• Правната страна в момента /скромно лично мнение/ е почти на едно ниво като трудност за преодоляване, сравнима с финансовата и техническата страна на въпроса. Предполагам, заслужава отделна тема тук, но не съм достатъчно компетентен по въпроса, да давам съвети и препоръки. Мога да споделя откъде очаквам да ти сложат прът в колелата и как ми се ще да изглеждат.

Коментар

• Изчетох цялата тема и никъде не видях някой да коментира правната страна. Ако реша да си монтирам перка в двора или на нивата, какви разрешителни трябва да искам и от кой? Някой да знае нещо по въпроса?

Коментар

• Да не говорим, че витлото трябва да е изчислено като за твоя конкретен случай - обороти, въртящ момент, едно-друго, иначе ще си дадеш парите и може пак ти да Го духаш, уви. понеже, един от параметрите да не се върже, и нА за какво си "кихал".
                      ...но, ако е "за принципа" - давай, мен не ме бърка. Съветът е чисто приятелски.

Коментар

• http://www.windenergy.com/whisper_200.htm

Цената е около $2500

Различни размери се предлагат на различни цени.
                        Имаш ли вятър?
                        life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Първоначално изпратено от Ненко
                          От къде мога да купя витло за вятърен ел. генератор с диаметър 2 - 3 метра , и на каква цена ?

Коментар

• Zdraveite
                            Tarsq kontakt s ruski ili ukrainski proizvoditel na vetrogeneratori.

Коментар

• Има нещо сбъркано в тая тема,по скоро в пишещите по нея...бих ви посъветвал,ако ви сърби някъде да намерите друг начин да се почешете.

Коментар

• Да става въпрос за KW понеже бях на кирилица и затожа се е полу4ило недоразумение

Коментар

Working...
                                X