IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фотоволтаичен парк като инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Виж с тези батерии за които си говорим само работата може да се промени, но ние само си говорим като гледам и..
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • За България ако си говорим честно е най уместно да се построят нови атомни реактори и централа, така емисиите въглеродендиоксид ще отидат на нула и ако това стане с пари за възтановяване на икономиката по линия на ЕС , токът от тези мощности ще бъде евтин и цената на тока за населението може да падне. Евтиния ток е двигател за икономиката, ще създаде коственно работни места, ще привлече инвестиции. За да се балансира системата могат да се направят производства които са роботизирани напълно и да се запускат когато има производство на излишен ток. С ФЕЦ нищо не може да се постигне тук, ако станат повече мрежата абсурд да ги поеме и ще стане една анархия.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Pyramid, за какво ти е този скъп ФЕЦ ток, цената му не е само цената на панелите а трябва и съхранение, като добавиш цена на батерии този ток е скъп. Става но само за богати, то пък богатството не е нито вечно, нито сигурно.
        Батериите много оскъпяват.

        Коментар


        • Pyramid, за какво ти е този скъп ФЕЦ ток, цената му не е само цената на панелите а трябва и съхранение, като добавиш цена на батерии този ток е скъп. Става но само за богати, то пък богатството не е нито вечно, нито сигурно.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Pyramid, иска се но с неразбрани хора какво можеш да направиш. Програмираното остаряване трябва да се ликвидира като двигател на икономиката, а ФЕЦ са една глупост от която резултата е точно кръгла нула.
            Е, Дани, винаги се почва отнякъде. В световен план, делът на енергия от ФЕЦ, расте. Значи, някой ползва повече енергия, отпреди...и някои източници, се затварят. А полза има. Особено за някои, по-равни от другите равни. Ама инвестиционният потенциал на ФЕЦ, още не е изцяло използван.

            Коментар


            • Pyramid, иска се но с неразбрани хора какво можеш да направиш. Програмираното остаряване трябва да се ликвидира като двигател на икономиката, а ФЕЦ са една глупост от която резултата е точно кръгла нула.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Матеев, след като планетата си има механизми защо е необходимо да се намесват експериментално. Механизми има но въглеродния диоксид който двукраките умници отделят е малко в повече и ледовете се топят по полюсите, т.е. механизма срещу двукраките негодници се е задействал и планетата иска да им намали обитаемата суша. За да се промени двукраките трябва да спрат да се държат като негодници и да вземат и приложат дадените им технологии за намаляване на проклетия въглероден диоксид, иначе планетата ще ги оправи и тебеширено спасение няма. Най многото което може да се постигне по този път на конфронтация е още по голямо бедствие, или да се ускори настъпването му.
                Механизми, планетата си има но,
                1.И те, си имат ограничения.
                2.На планетата, има фактори, неотчетени изначално.
                3.Тези нейни заложени автоматични регулации, изпитват едновременно въздействия с много дълбока положителна обратна връзка, като например, т.нар."метанов спусък", за който, годишно, постъпват по няколко доклада от различни места.
                Накратко, нестабилността се засилва и надеждата на това, Природата да овладее сама процесите, все повече, глъхне.
                Ще рече, нашата премерена и достатъчно интензивна намеса, е повече от задължителна. ФЕЦ, СА част от решенията но, не са достатъчни. Иска се много повече.

                Коментар


                • Матеев, след като планетата си има механизми защо е необходимо да се намесват експериментално. Механизми има но въглеродния диоксид който двукраките умници отделят е малко в повече и ледовете се топят по полюсите, т.е. механизма срещу двукраките негодници се е задействал и планетата иска да им намали обитаемата суша. За да се промени двукраките трябва да спрат да се държат като негодници и да вземат и приложат дадените им технологии за намаляване на проклетия въглероден диоксид, иначе планетата ще ги оправи и тебеширено спасение няма. Най многото което може да се постигне по този път на конфронтация е още по голямо бедствие, или да се ускори настъпването му.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Объркването не е преохлаждане, а предизвикване на неконтролируеми процеси, които, да нанесат огромни щети. Веднъж нанесени, такива щети, са невъзвратими в личен план за понеслите ги, адали могат да се преодолеят в глобален, още не се знае. Пък и между "разполага с технологии" до "разполага с икономически възможности да ги приложи глобално, разлика от Земята до небето. Затова са притесненията.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                      Не може да си играеш със система която изобщо не разбираш и това да остане без непредвидими и вероятно катастрофални последствия.
                      Тези заигравки с модифицирането на климатът са едно от нещата които могат да ни затрият за отрицателно време.
                      Човечеството има средствата и технологиите както за затопляне, така и за охлаждане на планетата. При това положение не виждам никаква заплаха - ако се обърка нещо с охлаждането, ами ще си затоплим обратно планетата. Самата планета също си има собствени регулаторни механизми да възстанови ситуацията, ако не и се хареса посоката, в която действаме.

                      Не знам дали знаете, но преди 3-4 милиарда години слънцето е светило с 30% по-силно, отколкото сега. Да, ама планетата не се е сварила на бавен огън. Защо? Ами защото си има собствен терморегулатор, който милиарди години работи безпроблемно. Става въпрос за едни термочувствителни микроорганизми в океана, които отделят или не отделят някакво вещество във функция от температурата (не си спомням какво), което се отделя в атмосферата и засилва или отслабва нейното отражение. Така се създава отрицателна обратна връзка, или на български език - извършва се терморегулация.

                      При това положение ако човечеството се намеси и промени температурата с малко (1-2 градуса) - добре, но ако температурата се промени с повече, тези микроорганизми ще се задействат и ще възстановят равновесието.
                      Last edited by Mateev; 16.06.2021, 16:29.

                      Коментар


                      • Не може да си играеш със система която изобщо не разбираш и това да остане без непредвидими и вероятно катастрофални последствия.
                        Тези заигравки с модифицирането на климатът са едно от нещата които могат да ни затрият за отрицателно време.

                        Last edited by aleks262; 16.06.2021, 14:39.

                        Коментар


                        • Още нещо, дето го забравят някои: т.нар.геофизично оръжие. Работата е там че, където пада сянката, възниква разлика в температурите, оттам-на налягането и, съответно, ТОВА може да породи не просто вятър, ами и мощен ураган...и не един. Щетите... КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЩЕТИТЕ?
                          А Глобалното затопляне, е следствие на години дисбаланс.
                          Last edited by Pyramid; 16.06.2021, 14:45.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Прах в геостационарна орбита на Земята може ли да се вкара, по скоро ще направи нещо като обвивка на планетата. Друг е въпроса че след краткосрочния ефект - захлаждане ще настъпи обратното затопляне и наистина ще се разтопят ледовете на полюсите. Той ще попречи и на излъчването на топлина от планетата, това нещо е глупаво като идея.
                            Едва ли прахът в геостационарна орбита ще попречи на излъчването към космоса. Има друг един момент: Докарваш го в контейнер някакъв, нали? Е, налага се, да го разпръснеш. До тук добре. Да, ама всяка частица от този прах, по първия закон на Нютон, веднъж задвижена нанякъде, ще продължи да се движи "праволинейно и равномерно" във вакуума и облакът, ама много бързо, ще се разсее.
                            ...като, междувременно, може да увреди редица сателити на тази орбита. Ей така, между другото.

                            Коментар


                            • Прах в геостационарна орбита на Земята може ли да се вкара, по скоро ще направи нещо като обвивка на планетата. Друг е въпроса че след краткосрочния ефект - захлаждане ще настъпи обратното затопляне и наистина ще се разтопят ледовете на полюсите. Той ще попречи и на излъчването на топлина от планетата, това нещо е глупаво като идея.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                                Проектът отдавна е в ход, просто не го съобщават официално на населението за да не избухне паника или бунтове. Личи си по промяната в климата - лятото никога до сега не е било толкова студено.
                                Матеев с неговите автоматизирани контролери, електромери и компютърни станции дето му следят и засичат всичко, да каже, с колко % е му е спаднал добивът на енергия от соларките, от началото на тази година.
                                А, дали ти е правило впечатление че, ВСЯКА година, между лятото и циганското , настъпва захлаждане? Според мен, ТОВА е следствие от подобен "експеримент", надхвърлящ възможностите на Бил Гейтс: Облак от остатъци от разрушена планета, между Земята и Слънцето, през чиято сянка, планетата ни минава всяка година. Е, орбитата е нещо като доста наклонена, ама никой не е съвършен...

                                Коментар

                                Working...
                                X